Bullet journal update #1

Je leest het goed, #1. Ik heb bedacht dat ik jullie lekker elke week of om de week ga lastig vallen met mijn bullet journal perikelen (zoals ik hier laatst al deed). Al was het maar omdat het op dit moment mijn nummer 1 hobby is en ik het oprecht super leuk vind om te doen. En verslavend, haha! Dus ik hoop dat jullie dit leuk gaan vinden.

Overzichtpagina’s

Laten we beginnen met de wat meer algemene pagina’s die ik de afgelopen tijd maakte. Zo maakte ik aan het eind van februari een maandoverzicht van de afgelopen maand, voor het eerst! Ik printte wat foto’s uit en schreef erbij wat ik destijds heb gedaan. Super leuk om zo terug te kijken op de afgelopen maand, dus dat ga ik zeker opnieuw doen.

Ik maakte uiteraard ook een voorpagina voor maart. Ik ben daar nooit zo heel goed in (of niet zo creatief in ieder geval), dus ik hield het simpel. Een konijntje van Pinterest, de dagen van de maand en washi tape aan de zijkant zodat ik makkelijk het begin van de maand terug kan vinden.

Verder maakte ik halverwege de maand swatches van de tombow pennen die ik tot nu heb. Dat vond ik wel handig, want ik sta regelmatig in de Pipoos of een andere kunstenaarswinkel om nieuwe kleurtjes te bekijken en dan weet ik dus allang niet meer welke ik al heb of zou willen hebben. Hashtag luxeprobleem.

Weekly spreads

We begonnen de maand met een halve week en ik kan niet anders zeggen dan dat ik dat echt bloedje irritant vind, haha! Ik loste het op met nog een konijn. Maar favoriet was deze spread niet echt.

Wel favoriet was de week erna, een donkere spread met zwart en blauw. Misschien wat deprimerend, maar ik vond het mega fijn werken omdat hij vrij basic is en dus niet heel afleidend. Ook vond ik de quote fijn! De vakjes waren wel wat klein voor mij en het paste allemaal maar net, maar ach. Deze spread ga ik zeker nog een keertje maken, wellicht met andere kleuren.

Voor deze week heb ik een best vrolijke spread want geel! Ik hou niet zo van geel, maar in deze combinatie vind ik het wel leuk en lekker fris. Mijn idee is om hier ook gelijk mijn “one line a day” stukjes in kwijt te kunnen per dag – dat doe ik normaal vaak op een losse pagina maar ik vergeet het vaak in te vullen. We zullen zien of alles past!

Bullet journal goodies 

Ik koop regelmatig nieuwe dingen voor mijn bullet journal en het lijkt me wel leuk om daar dan ook wat aandacht aan te besteden. Zo vond ik bij Kruidvat laatst deze pastel Stabilo stiften en fineliners. Een beetje een miskoop moet ik zeggen, want ik vind de kleurtjes toch niet zo mooi en ze drukken al snel door.

Op AliExpress bestel ik regelmatig nieuwe dingen voor mijn bullet journal, zoals deze stickers van gebouwen en beelden rondom de wereld. Ze zijn echt super mooi! Wel een beetje groot trouwens, maar ach. Ze lijken me leuk om te gebruiken als ik weer eens op reis ga. Je kunt ze hier bestellen voor ongeveer €1,60.

De Sakura Pigma Micron pennen zijn nog steeds favoriet, al bestel ik ze tegenwoordig ook op AliExpress omdat ik ze anders nogal duur vind. Of ze nep zijn weet ik niet, de kans is groot van wel. Maar ik vind ze net zo fijn schrijven en ze zijn net zo waterproof, dus je kunt er overheen kleuren. De laatste keer bestelde ik er hier een paar voor nog geen euro per stuk.

Ook kocht ik laatst een printer voor thuis, zodat ik eindelijk eens leuke plaatjes en quotes kon uitprinten zonder naar kantoor te hoeven gaan. En omdat ik het wel fijn vind om thuis te kunnen scannen, haha. Ik print vaak plaatjes van Pinterest uit op A4 etiketpapier en dan kan je ze super makkelijk uitknippen en opplakken! Ik pin trouwens de meeste plaatjes eerst op mijn board, mocht je wat inspiratie nodig hebben.

De laatste tijd vind ik mijn Zebra Mildliners eigenlijk nog fijner dan de Tombow pennen, al was het maar omdat ze handiger zijn met markeren. En ik vind de kleurtjes leuk! Ik bestel ze op AliExpress voor zo’n €7 per set en ik heb nog een derde setje besteld, maar dat is nog onderweg.

Als laatste kocht ik deze brush pens van Tombow, die smaller en korter zijn dan de Tombow Dual Brush pens. AmandaRachLee gebruikt deze pennen vaak voor headers en ik vond ze eindelijk bij Pipoos! Ik moet er echt nog even mee oefenen, maar ik hoop dat ik er uiteindelijk wel handig mee word.

Bullet journal inspiratie

En laten we afsluiten met waar ik de afgelopen tijd mijn inspiratie vandaan heb gehaald! Ik ben deze video elke keer opnieuw aan het kijken om het handletteren onder de knie te krijgen, maar dat duurt nog wel even haha. Verder vond ik deze bullet journal video echt heel zen. En deze video ook wel leuk, omdat ze zowel een minimalistische als een mega drukke spread laat zien! Ik heb me afgelopen week aangemeld voor de Creachick bullet journal group waar ik de sfeer erg leuk vind. Mijn favo instagram account op dit moment is het account van Lilian, want haar handschrift is perfect en haar foto’s ook!

Vinden jullie het leuk om vaker updates te zien?

4 Reacties

  1. Geweldig om te zien! 🙂 Ben sinds een paar weken ook helemaal fan van m’n bullet journal. Ik heb ook Micron-pennen via eBay besteld.. qua uiterlijk inderdaad niet te onderscheiden van de echte Micron-pennen (zelfs de streepjescode was hetzelfde, haha!) maar de ‘nepperds’ van eBay waren bij mij niet waterproof in tegenstelling tot de echte. Grappig dat ze bij jou wel gewoon waterproof zijn!

    Liefs, Nicole

  2. Ik vind jouw bullet journal echt zó ontzettend leuk en inspirerend! Wauw 🙂 Die stickers zijn inderdaad superleuk om in je bullet journal te plakken. En dat van die etiketten is ook een goede tip 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *