Een uitgebreide Bullet Journal update

Af en toe heb ik er al over geblogd en in mijn weekly diaries zie je er ook wel wat van – mijn bullet journal! Ik ben er eind vorig jaar mee begonnen en vind het nog steeds super leuk om mee bezig te zijn. Mijn bullet journal vind ik niet alleen fijn voor het plannen van al mijn to-do’s, maar ook om lekker creatief in bezig te zijn. Tijd voor een uitgebreide update dus!

Overzichtspagina’s en trackers

In een bullet journal maak je doorgaans weekoverzichten – zoals bij een gewone agenda – maar ook overzichtspagina’s en “trackers”. Pagina’s waar je dingen bij kunt houden die langer zijn dan een week of waarmee je je bullet journal opdeelt in hoofdstukken. Zo maak ik elke maand een voorpagina, zoals de pagina hierboven voor februari!

Ergens halverwege januari bedacht ik mij dat het misschien wel handig is om een jaaroverzicht te maken. Eerlijk is eerlijk, ik gebruik hem bijna nooit en kijk er weinig op. Maar het ziet er wel mooi uit, haha!

Begin februari maakte ik een Instagram account aan voor mijn bullet journal activiteiten en het leek mij wel leuk om het aantal volgers bij te houden in een tracker. Inmiddels zit ik op ruim 600, dus dat gaat best snel!

Ik test ook regelmatig dingen in mijn bullet journal, wat dan dus een losse pagina wordt tussen de weekly spreads. Dat staat misschien wat rommelig, maar vind ik juist wel leuk! Ik probeerde mijn nieuwe washi tapes uit en probeerde wat header ideeën.

Als laatste maakte ik een tracker voor mijn activiteit. Ik kocht begin februari een Apple Watch en daarbij kan je activiteit bijhouden als percentage van een doel, dus daar heb ik een grafiek voor gemaakt. Best leuk om te zien!

Weekly spreads

Weekly spreads, of weekoverzichten, zijn eigenlijk het agenda-deel van je bullet journal. Ook hier kan je natuurlijk helemaal zelf beslissen wat je bij wilt houden per week! Ik kies meestal voor to-do’s en afspraken per dag, een vakje voor notities en een vakje waar ik elke dag kort opschrijf wat ik die dag heb beleefd (“One line a day”).

Een van mijn favo spreads is deze roze variant, die eigenlijk super simpel is. Maar wel effectief! Achteraf gezien had ik ook best wat minder ruimte kunnen overhouden voor de dagen zelf, dus als ik ‘m nog eens probeer maak ik ‘m wel wat kleiner. Simpele spreads blijven mijn favoriet, omdat het veel orde in de chaos schept haha.

Deze groene spread vond ik ook wel fijn werken, al had ik ook hier het probleem dat ik eigenlijk teveel ruimte over had. Hier gebruikte ik voor het eerst washi tape om mijn pagina op te vrolijken en dat beviel mij goed!

Voor de week van Valentijn ging ik voor roze en hartjes! Niet helemaal mijn ding haha, al vond ik het wel leuk om te variëren met de opzet van mijn weekoverzicht. Maar ik vond het toch echt te druk en te fel. Hier zie je trouwens wel de tweede weekly pagina die ik vaak maak, waar ik nog wat extra wekelijkse dingen kwijt kan.

Daarna ging ik over op een meer drukke spread die ik verrassend genoeg wel heel mooi en fijn vond! Ik gebruikte hiervoor washi tape en stickers en dat zou ik vaak te druk vinden, maar dit bevalt mij wel goed.

Mijn laatste spread voor februari was nog drukker, want ik heb een printer gekocht zodat ik leuke plaatjes kan printen. Maar ook hier gebruikte ik de opzet die je bij de spread erboven zag, met de to-do vakjes in het midden van de pagina. Deze indeling ga ik in maart ook zeker nog gebruiken!

Pennen, stiften en andere tools

Mijn favoriete fineliners zijn de pennen van Sakura Pigma, de Micron pennen. En dan het liefst de 03 versie! Ik vind ze niet het fijnst schrijven van alle fineliners die ik heb, maar ze zijn waterproof en drogen heel snel. Daardoor zijn ze beter te gebruiken in combinatie met stiften en highlighters.

De Zebra Mildliners zijn ook echt zo’n hype product onder de bullet journalers, maar ik vind ze heel fijn! Leuke kleurtjes en ze hebben zowel een markerdeel als een gewone stiftkant. Ik heb er twee setjes van die ik op aliexpress besteld heb en ik wil er meeeeer!

Verder vind ik de Tombow Dual Brush pens echt heel fijn. Ze drukken nauwelijks door in je bullet journal en hebben ook twee kanten: een brush kant en een gewone stift kant. Ze zijn helaas wel prijzig, maar zeker aan te raden. En inmiddels duiken ze ook op bij Pipoos, waardoor je tenminste de kleuren eerst in het echt kunt bekijken!

Ik gebruik nu nog de bullet journal van MUS, maar heb van Lara laatst een Leuchtturm bullet journal gekregen. Ik wil eerst mijn MUS zo goed als vol maken dus de Leuchtturm ligt nog even in een hoekje, maar ik kan niet wachten om erin te beginnen!

En last but not least: washi’s en stickers! Leuk om je bullet journal mee op te vrolijken. Ik bestel dit vooral op aliexpress. Misschien leuk om eens een blogpost aan te wijden?

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om wat uitgebreider een kijkje te nemen in mijn bullet journal! Ik zit erover te denken om vaker updates te doen, bijvoorbeeld eens per maand of om de week. Laat maar weten of jullie dat leuk zouden vinden!

7 Reacties

  1. Wat issie mooi! Ziet er echt goed uit, mooie tekeningen en indelingen. Ik ben er ook mee begonnen een tijdje geleden, maar heb er niet echt plezier in. Ik vind het altijd heel leuk om anderen hun BuJo-creaties te zien, maar zelf heb ik het geduld er nog niet voor gevonden. Zo ontzettend jammer! Ik ga in maart een nieuwe poging wagen.

  2. Ziet er zo mooi en creatief uit! Ik kom via Wish ook altijd leuke plaatjes en stickers tegen en overweeg dan ook altijd om aan een bullet journal te beginnen, maar ik weet dat ik er gewoon te weinig tijd voor heb.

    Liefs

  3. Ik ben je gelijk gaan volgen op dat nieuwe account ook, want ik vind je spreads en eigenlijk je hele Bullet Journal zo mooi altijd om naar te kijken 🙂 En zo netjes!

  4. Echt super gaaf! Ik ben enkele jaren geleden een bullet journal begonnen. Nooit zo intensief gebruikt, maar ik ben van plan em weer tot leven te brengen snel 😉 Die van jou ziet er in ieder geval echt super mooi uit <3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *