Zeik Niet Zo – Anouk Kemper, Suzette Hermsen & Lianne Marije Sanders

Een duidelijke titel lijkt mij, haha! Zeik Niet Zo stond al een tijd op mijn lijstje om te lezen en ik was dan ook blij dat ik met moeite een exemplaar kon scoren bij de lokale Bruna. Waarom ik ‘m zo graag wilde lezen?


Zeik Niet Zo van Anouk Kemper, Suzette Hermsen & Lianne Marije Sanders beschrijft in een column-achtige opzet waarom wij als millennials het oh zo zwaar hebben. Of het eigenlijk vooral heel zwaar maken voor onszelf, door veel teveel druk te leggen op onder andere onze prestaties en ons (online) imago. De auteurs komen afwisselend aan het woord en bespreken verscheidene onderwerpen. Bijvoorbeeld over werk en carrière, maar ook over social media en liefde. Allerlei onderwerpen die, zeker als je in de 20 bent, best wat verwarring en onzekerheid kunnen geven in het leven.

Wat ik leuk vind aan dit boek is dat het je juist vertelt dat het best prima is om jezelf te zijn en dat het ook logisch is dat je nog niet alles in je leven hebt uitgestippeld. Ik heb vorig jaar ook het boek Babe, You Got This gelezen en daar voelde ik juist zo’n druk in om op je 25ste al grote successen te hebben behaald Dat boek las ik dan ook met veel minder plezier. Zeik Niet Zo geeft je wat dat betreft een beter gevoel over jezelf en vind ik persoonlijk ook leuker geschreven. De korte verhalen zijn vaak grappig, realistisch, en soms best serieus en diepgaand. Ook reageren de auteurs vaak op elkaars stuk om zo hun eigen visie te geven. En ook dat vind ik belangrijk, want iedereen heeft zijn of haar eigen mening.

Ben je tussen de 20 en 30 (of net iets jonger of ouder) en op zoek naar een hart onder de riem in je quarterlife crisis? Dan vind ik Zeik Niet Zo een enorme aanrader! Maar ook als je wat meer wilt begrijpen waarom deze periode in het leven zoveel uitdagingen en onzekerheden kan bieden. Ik heb van het boek genoten en de kans is groot dat ik ‘m over een half jaartje er nog eens bij zal pakken! Zeik Niet Zo koop je onder andere bij Bol.com voor €17,50.

8 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *