Hoe het nu met mijn bullet journal gaat

Een tijdje geleden schreef ik over mijn eerste ervaringen met het bijhouden van een bullet journal. Plannen is nog steeds hip, hot & happening en ook het concept van een bullet journal is nog steeds relevant. Inmiddels zijn we een paar maanden (en een bullet journal) verder en is de vraag, gebruik ik het nog steeds?

Het antwoord is: ja! Wel is hij inmiddels heel anders geworden qua opzet, maar ik vind het nog steeds heel fijn om te gebruiken. Vooral voor werk overigens, want tijdens mijn kerstvakantie zat hij diep verscholen in mijn werktas. Inmiddels heb ik een nieuwe bullet journal omdat ik de “chaos” van de oude niet meer aan kon (dramaqueen) en ik gebruik ook nog maar weinig spullen ervoor. Wat fineliners, wat stiften en een liniaaltje, haha!


Qua layout heb ik bijna geen “monthly spreads” meer. Als je een willekeurige video kijkt van een grote bullet journal fanatiekeling zie je vaak veel van dit soort maandelijkse lijstjes. Daarin houden ze vaak bij of ze gezond bezig zijn, series die ze willen kijken, uitgaven, one line a day, dat soort dingen. Ik merkte dat ik die lijstjes nooit bij wist te houden en daarmee ook weinig toegevoegde waarde hadden voor mij. Op dit moment heb ik dan ook alleen nog maar een voorpagina met de maand en een kalender (die ik zoals je kunt zien best slecht bijhoud).


De weken zien er lekker strak en simpel uit, wat ik het meest fijn vind. Ik heb twee dagen per pagina zodat er meer dan genoeg ruimte is voor to do’s. Ook heb ik ze ingedeeld in werk en privΓ© om zo duidelijk verschil te zien. Ik heb ook ruimte voor afspraken (die heel vaak wijzigen, grote frustratie haha!) en een stukje voor notities.

Vrijdag, zaterdag en zondag zitten samengevoegd op 1 pagina aangezien ik ‘m in het weekend maar weinig gebruik. Als laatste heb ik in plaats van een monthly spread gekozen voor een weekoverzicht. Hier heb ik een halve pagina voor “one line a day” – waar ik dus elke dag opschrijf wat ik voor die dag het belangrijkste vond. Ook heb ik een vakje voor blogposts, waar ik ook kan aangeven of ik er al foto’s of de tekst voor heb gemaakt. En rechtsonder plak ik een foto van de afgelopen week. Of dat is de intentie tenminste, want daarmee loop ik wel weer heel erg achter ;).

Eenmaal ingevuld ziet zo’n week er zo uit. Bewust van een afstandje, want er staan best veel persoonlijke dingen in haha. Voor mij werkt dit nu wel goed en ik merk dat ik het fijn vind als mijn bullet journal heel rustig is qua opzet. Ik denk er wel over na om nog een extra pagina toe te voegen per week om bijvoorbeeld een maaltijd tracker of weekdoelen kwijt te kunnen. Ook kan de opzet nog wel wat meer aangekleed worden zonder dat het te druk wordt. Maar daar heb ik nog geen goede oplossing voor gevonden, haha!

Voorlopig blijf ik mijn bullet journal nog wel gebruiken en grote kans dat hij er over een paar maanden weer helemaal anders uit ziet. Ik haal trouwens altijd veel inspiratie uit de video’s van Amanda, dat zijn zeker aanraders! Ook vind ik de Instagram accounts Bullet.Journals en SimplyProductivity de moeite waard om te volgen.

Hou jij een bullet journal bij?

9 Reacties

  1. Super leuk om te zien! Ik zit ook nog steeds te twijfelen of ik ga starten met een bullet journal, ik ben bang dat ik snel hetzelfde heb als jij en gek word als ik het niet netjes doe, haha!

  2. Ziet er goed uit! Ik vind het altijd zo fascinerend hoe mooi en creatief mensen ermee bezig zijn. Zelf heb ik gewoon een digitale kalender en wunderlist voor to do lijsten.

  3. Leuk om te lezen en zien! Toevallig ben ik gisteren – eindelijk – begonnen met een bullet journal. Ik vind het vooral leuk dat je er een eigen draai aan kunt geven en van alles een overzicht kun maken. Daarnaast is er zoooooveel inspiratie te vinden πŸ™‚ ben wel benieuwd hoelang ik het ga volhouden….

  4. Nice, jouw bullet journal ziet er goed uit! Ik heb het zelf ook een tijdje gebruikt, maar ben nu over op een GreenBook. Gebruik nog steeds heel veel bullet journal technieken, maar omdat de boel uitwisbaar is, hoef ik geen talloze notitieboeken weg te gooien na gebruik.

    Leuk dat de bloggers op Cynthia’s workshop elkaar online ook wel weten te vinden πŸ˜‰

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *