Een ode aan alle plekken waar ik het liefste eet

Dat ik regelmatig buiten de deur eet, zie je snel zat in mijn Diaries of op Instagram. En natuurlijk heb ik zo mijn favoriete plekken om dat te doen! Misschien zijn het geen hoogstaande plekken en misschien zijn het best open deuren, maar ach. Ik scrolde laatst eens door de filmrol op m’n telefoon en dacht, misschien moet ik eens al die foodfoto’s bij elkaar rapen en een lijstje maken van mijn favoriete plekken om te eten. Dus.. Here we go!

Eazie

Eazie biedt betaalbare wokmaaltijden, die lekker snel klaar zijn en goed vullen. En je kunt er alle ingrediƫnten zelf kiezen (of natuurlijk voor een van de specials gaan), waardoor je het zo gezond of ongezond kunt maken als je zelf wilt. Eazie zit bovendien in veel steden, dus ik ga er regelmatig heen na een dagje shoppen. Sinds kort hebben ze ook wraps maar die heb ik nog niet geprobeerd. Lijken me wel heerlijk!

Bagels & Beans

Bagels & Beans is echt heel basic om in zo’n blogpost te verwerken, maar weet je? Ik vind het soms echt heerlijk! Ook wisselt de kaart regelmatig waardoor je weer wat nieuws kunt proberen. Mijn lunch slaagt in ieder geval altijd wel als ik naar Bagels & Beans ga.

Burgerz

Burgerz zit onder andere in Den Haag en ik ben er al een paar keer met Lara geweest. Burgertentjes zijn al een tijdje helemaal hip in Nederland en dit is toch wel een van mijn favorieten. Ik eet zelf geen vlees en Burgerz heeft genoeg vega opties, maar ook vleeseters komen hier prima aan hun trekken. En kijk die patatjes!

Bij Babette

Bij Babette zit in Haarlem en is echt het meest schattige lunch cafeetje wat ik ken. Een smal gebouwtje aan het begin van de winkelstraat en ideaal om even op te laden tijdens een shoptrip. Ze verkopen er heerlijke taart en je kunt er ook high-tea-en.

Happy Tosti

Happy Tosti heette volgens mij ooit Tosti van Josti, maar het idee is hetzelfde. Hier eet je de lekkerste tosti’s en panini’s, maar dan gemaakt en geserveerd door jongeren met een arbeidsbeperking. Niet raar opkijken dus als je bestelling wordt opgenomen door iemand met het syndroom van Down. Wat ik overigens altijd zo aandoenlijk vind, want dat doen ze met meer passie en concentratie dan ik bij andere lunchrestaurants zie. Happy Tosti zit onder andere in Den Haag, Hoofddorp en Breda.

Jamey Bennett

Jamey Bennett is ook te vinden in Den Haag en vind ik fantastisch! Het is wat prijziger dan de plekken die ik hierboven heb genoemd, maar het eten is zo heerlijk! Ik ben dol op de salades en kom er graag om lekker te brunchen. Je kunt er overigens ook prima dineren, al heb ik dat nog nooit gedaan.

Wagamama

Wagamama komt eindelijk met steeds meer vestigingen naar Nederland. Ik ga standaard even bij Wagamama eten als ik weer eens een training heb op de Zuidas en ik kom er ook graag in Londen. Je vindt hier Japanse gerechten, zoals goed gevulde ramen en noodle gerechten. Ook zijn ze altijd lekker snel met serveren waardoor het je geen hele avond (of lunchpauze) kost!

Echt Alkmaar

In Alkmaar vind je in een zijstraatje Echt, waar je heerlijk en verantwoord kunt lunchen. Of een lekker taartje kunt eten met een kopje koffie. Het leuke aan Echt vind ik dat ze zoveel mogelijk voor vers en biologisch gaan, maar het niet ten koste gaat van de smaak. Topper!

iYumi

Van sushi schranzen bij Sumo word ik best blij, maar het is niet de meest lekkere sushi. Als ik betaalbaar sushi wil lunchen in Rotterdam ga ik dan ook meestal naar iYumi, waar het wel vers wordt gemaakt en heel lekker is! Ik vind het er wel altijd een beetje ongezellig, maar je kunt hier ook afhalen en bestellen. Prima optie als je in de buurt woont dus.

SLA

En als laatste, SLA! SLA is gezond en hip en best een beetje duur, maar ik vind ’t op zijn tijd wel lekker. Ze wisselen vaak van (seizoens)specials en je voelt je er altijd heel gezond. Ik vind niet alle salades even lekker (sommige salades zijn echt saai), maar er zitten wel toppers tussen. Ook SLA opent steeds meer vestigingen!

Je ziet dat veel wel in de regio van Den Haag en Rotterdam is, aangezien ik daar het meeste kom haha. Maar genoeg opties die op meerdere plekken in Nederland zitten. Welke restaurantjes en hotspots zijn bij jou favoriet?

4 Reacties

  1. Wat ziet het er allemaal ontzettend lekker uit! Uit eten gaan is altijd zo ontzettend fijn. Ik ben ook echt groot fan van bagels en beans. Het eten is daar gewoon echt altijd goed.

  2. Dit ziet er allemaal heerlijk uit! Wagamama ben ik een keer geweest in het buitenland en vond ik super lekker. Hier in de stad zit Dadawan en dat lijkt er een beetje op, ook zeker een aanrader!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *