Ik kocht drie nieuwe boeken

En dat ik een kast vol met nog te lezen boeken heb, vergeten we dus maar even. Laatst had ik zin om wat nieuws te lezen en helaas heb ik inmiddels al bijna alle (leuke) eBooks op Storytel gelezen. Tijd voor wat nieuws dus! Ik ging naar de Bruna en nam mee..

Sapiens van Yuval Noah Harari

Ik was al begonnen met het audioboek van dit boek, maar ik merkte dat ik ‘m toch liever gewoon op papier lees. De inhoud is namelijk best complex (zeker in het Engels) en dus koos ik voor de Nederlandse versie in papiervorm. Sapiens gaat over het volgende:

Honderdduizend jaar geleden waren er wel zes verschillende menssoorten. Nu is er maar één soort over, en dat zijn wij. Homo sapiens. Hoe komt het dat alleen wij zijn overgebleven? Hoe kwamen onze voorvaderen op het idee om steden en zelfs koninkrijken te stichten? Waarom gingen we in goden geloven, maar ook in natiestaten, en in bedrijven. Waarom vertrouwen we op geld, boeken en wetten? En hoe zal onze wereld er in de toekomst uitzien?

Een stukje geschiedenis van de mens dus, en ik ben heel benieuwd naar dit boek!

Zolang Er Leven Is van Hendrik Groen

Het eerste deel hiervan, Pogingen Iets Van Het Leven Te Maken, vond ik al super geslaagd en dus wilde ik ook graag deel twee lezen! Deze boeken beschrijven het leven van Hendrik Groen, een bejaarde man opgesloten in een bejaardentehuis. Om toch nog wat van zijn laatste levensjaren te maken, begint hij aan een dagboek en beleeft hij samen met de oud-maar-niet-dood club zoveel mogelijk avonturen. Ik raad je natuurlijk aan om te beginnen met het eerste deel en ik ben heel benieuwd naar deel twee!

Huidpijn van Saskia Noort

Dit boek wordt volgens mij aardig gehyped en ook ik was wel benieuwd geworden. Huidpijn laat een bijzondere kant zien van het BN-er lidmaatschap en gaat dan ook over het volgende:

Iedereen heeft een duistere kant. Ook Anne, Nederlands populairste televisiepresentatrice en journaliste. Als ze haar grote liefde – en daarmee haar droom – dreigt te verliezen en het verdriet hierover breed wordt uitgemeten in de pers, moet ze alles op alles zetten om niet ook nog door haar vrienden, familie en eigen verstand in de steek gelaten te worden.

In dit boek ben ik als eerste begonnen en ik kan je al verklappen dat het best een aanrader is! Het verhaal leest lekker weg en is behoorlijk spannend. Ook is het boek niet zo heel dik, wat ik stiekem toch ook wel fijn vind haha.

Zoals je kunt zien kan ik dus wel weer even vooruit! Ik ben het meest benieuwd naar Sapiens, maar ik denk dat ik me met alle drie de boeken wel ga vermaken. Welk boek lijkt jou het leukst?

3 Reacties

  1. De boeken van Hendrik Groen heb ik ook gelezen, deel 2 was iets minder leuk maar zeker een goed boek. Huidpijn vond ik zelf minder maar had hem op vakantie gelezen dus dat vond ik ook prima.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *