Ik las drie boeken uit

En dat is al een prestatie op zich! Ik heb echt van die fases waarin ik maanden niets lees, en dan ineens binnen een maand een hoop boeken. Sinds kort heb ik Storytel (#notspon) en ik merk dat ik daardoor wel een stuk gemakkelijker lees. En luister, want er staan vooral luisterboeken op! Ik las en luisterde dan ook drie boeken waar ik graag mijn ongezouten (en niet zo heel diepgaande) mening over wil geven.

Allereerst las ik Pogingen iets van het leven te maken, van Hendrik Groen. Dit boek beschrijft het leven van de 83-jarige Hendrik Groen, die in een Amsterdams bejaardentehuis het beste ervan probeert te maken. In dagboekvorm, waarbij Hendrik een jaar lang beschrijft wat hij op zijn oude dag nog meemaakt. En al snel realiseert hij zich dat hij niet bij de pakken neer moet gaan zitten en samen met een hecht groepje medebejaarden het jaar zo leuk mogelijk probeert te maken. Al was het maar om zijn dagboek wat op te fleuren.

Het verhaal vond ik wat traag beginnen en een beetje saai, maar ongeveer halverwege wekte het toch mijn interesse en werd ik meer in het verhaal gezogen. Langzaamaan ga je meer en meer meeleven met Hendrik en de belangrijkste personen in zijn leven. Inmiddels is er ook een serie van gemaakt door Omroep MAX en ik vind het super leuk om die serie te volgen! Wel raad ik je aan om eerst het boek te lezen en dan pas de serie te gaan kijken, want het boek legt veel meer uit. Al met al vond ik het een heel leuk boek en ben ik wel heel erg benieuwd naar deel 2! 4,5/5

Daarna waagde ik mij aan Zwaartekracht van Eva Monte. Een van de weinige e-books op Storytel en ik hoop eigenlijk dat er wel meer e-books gaan komen. Luisterboeken zijn prima onderweg, maar thuis op de bank heb ik liever een e-book (of papieren exemplaar). Zwaartekracht gaat over een soort “fatcamp” in Griekenland waar Emma samen met 6 anderen de strijd aangaat met jarenlang slecht eten en te weinig bewegen. In eerste instantie gaat het logischerwijs vooral om Emma’s onzekerheden, maar al snel slaat het verhaal om naar een thriller wanneer een van de deelnemers onder verdachte omstandigheden te overlijden komt. En het blijft niet bij een.

Ik vond dit boek eigenlijk best verrassend! Mijn verwachtingen waren niet zo hoog en ik dacht dat het vooral de aanstelleritis van Emma zou zijn, maar het boek werd echt spannend. Ook vond ik het knap dat je al snel een goed gevoel krijgt bij de samenstelling van de groep en de mogelijke daders van het misdrijf. Al zit je er natuurlijk zoals altijd naast, haha. Verwacht geen enorme diepgang in dit boek, maar het leest lekker weg en de spanning maakt het de moeite waard! 4/5

Als laatste ging ik voor All-Inclusive van Suzanne Vermeer. Mijn eerste Vermeer, maar het beviel wel goed! Alle boeken van Suzanne hebben als thema dat er op vakantie iets verschrikkelijks gebeurt. Zo ook in All-Inclusive, waar Jeroen en Chantal tijdens een all-inclusive vakantie in Turkije hun kinderen kwijt raken. Het lijkt een noodlottig ongeval, maar al snel komt Chantal erachter dat het geen toeval lijkt te zijn.

Ook dit boek was lekker spannend en in dit geval had ik dat ook wel verwacht. Ook gaat het verhaal nog best diep, als Jeroen depressief raakt door het overlijden van de tweeling. Ik las het boek in hoog tempo uit en wil zeker nog wel meer van Suzanne Vermeer lezen! En wist je dat Suzanne Vermeer niet de echte naam van de auteur is? Thanks Wikipedia! 4/5

Welk boek lijkt jou leuk?

4 Reacties

  1. Storytel is zo fijn! Alle drie de boeken ken ik nog niet, mijn huidige boek is bijna uit dus ik denk dat diebvan Suzanne Vermeer de volgende wordt! Helemaal omdat ik daar zoveel goeds over hoor:).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *