Dit was 2017

Help, waarom gaat een jaar altijd zo snel voorbij? Ik ben net gewend aan 2017 opschrijven in plaats van 2016, haha. Maar ach, dat is vast ouderdom. Zo aan het eind van het jaar leek het mij wel leuk om kort terug te kijken op het afgelopen jaar en natuurlijk alvast een beetje vooruit op 2018. Wat waren mijn hoogtepunten van het afgelopen jaar en wat staat er mij nog te wachten?

Ik presenteer U: 5x…

… de leukste dingen die in 2017 in mijn leven zijn gebeurd

1. Ik kreeg eind februari een relatie met de allerleukste en de allerliefste en ik hoop dat we nog heel lang samen gaan zijn (en hij vindt het niet zo nodig om herkenbaar op mijn blog te komen ;)). Love you!

2. Ik zag Lara meer dan ooit tevoren, mede dankzij een project in de Bijlmer waardoor we elkaar veel vaker konden zien. En een vriendje dat toevallig redelijk dicht bij Lara woont. Love you too!

3. Eind 2016 kreeg ik de sleutels van mijn appartement en inmiddels woon ik er een jaar. Het bevalt nog steeds heel goed en ik ben blij met mijn keuze voor Den Haag. Al ben ik er niet zo heel vaak, want ik ben natuurlijk ook regelmatig bij het vriendje.

4. Ook Sabientje mag niet ontbreken in deze lijst. Eind 2016 deden we samen een project en sindsdien sleuren we elkaar door alle zware tijden heen (lees: werk). Inmiddels is Sabine dan ook veel meer dan een collega en ik ben daar heel blij mee!

5. De carrièretijger in mij wist afgelopen jaar ook nog een promotie binnen te slepen. En dat vierden we geheel in stijl.. Met een ijsje bij de Ikea!

… op reis geweest naar

1. Met Nadine ging ik naar Basel in Zwitserland, waar zij geboren is. Een verrassend mooie en ook leuke stad, zeker omdat het Carnaval was.

2. Voor een training ging ik naar Athene en ik plakte er een weekendje vakantie aan vast. Al was het maar vanwege het heerlijke weer!

3. In de zomer gingen vriendje en ik voor het eerst samen op vakantie en we kozen voor Parijs. Super romantisch natuurlijk en het was een hele geslaagde vakantie!

4. Met de schoonfam gingen we een paar dagen naar de Efteling (voor de derde keer dit jaar) en dat telt ook wel als vakantie.

5. Als laatste ging ik na het avontuur in de Efteling gelijk door naar Londen voor een conferentie. Ook niet helemaal vakantie, al kon ik ’s avonds gelukkig nog wel even de stad in!

… blogzaken

1. Ik begon halverwege het jaar met weekly diaries (of weekoverzichten of hoe je het ook wilt noemen) en dat bevalt goed! Het geeft mij wat structuur in het bloggen en het zorgt er ook nog eens voor dat ik wat bewuster foto’s maak van mijn leven. Leuk om later terug te kijken!

2. Ik ging daarnaast, na een flinke blogdip, ook weer wat meer bloggen. Het blijft een leuke hobby en ik hoop in 2018 ook consequenter bezig te blijven!

3. Totaal ongepland ging ik over naar een nieuwe layout, door een stomme fout in mijn oude layout. En tot nu toe ben ik er juist wel heel blij mee.

4. Ik werkte nauwelijks samen en ontving weinig producten ter review in het afgelopen jaar, en dat vond ik top. Begrijp me niet verkeerd – gratis producten zijn altijd leuk. Maar het zorgt bij mij altijd voor een ongezonde druk op het bloggen en dat vind ik gewoon niet zo fijn.

5. Bloggen zorgt er ook voor dat ik meer doe met fotografie, een van mijn grootste passies. En ook daar ben ik blij mee!

… plannen voor 2018

Ik wilde dit stukje eigenlijk “goede voornemens” noemen, maar dan zijn ze gedoemd om te mislukken. In 2018 hoop ik natuurlijk samen te blijven met m’n vriend en hoop ik eigenlijk ook wel dat we een mooi plekje kunnen vinden om samen te wonen. Ook hoop ik in 2018 weer lekker te gaan reizen en heel kneuterig te kunnen kamperen met ’t vriendje, want we hebben na Parijs een tent gekocht. Ik ben ook van plan nog lekker door te gaan met bloggen en fotograferen in het aankomende jaar.

Misschien dat in dit lijstje ook thuis hoort dat ik hoop in 2018 nog beter te weten wat ik eigenlijk wil met mijn leven, onder andere qua werk en carrière. Misschien is het de typische twintigers-crisis, and I am feeling it! En als allerlaatste is mijn plan om vooral zoveel mogelijk te genieten en leuke dingen te (blijven) doen. Want het leven is niet oneindig en je kunt er maar beter het beste van maken!

Ik wens jullie allemaal een fijne, gezellige en veilige jaarwisseling toe en natuurlijk het allerbeste voor 2018. En ik ben wel benieuwd, wat zijn jouw plannen voor 2018?

1 Reactie

  1. Wat een fijne en gezellige terugblik! Volgens mij was het best wel een heel goed jaar! Ik heb nog niet persé echt plannen voor 2018. Behalve dat ik in mei weer naar Thailand ga (finally) en in Juli naar Ed Sheeran in Parijs. Dat zijn twee grote dingen en daarnaast zie ik allemaal wel hoe het loopt of wat er op mijn pad komt. Dromen zijn er in ieder geval genoeg, nu nog een weg vinden om deze uit te laten komen:). Fijne jaarwisseling!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *