Hoe bloggen voor mij weer leuk(er) werd

Bloggen, dat doe ik al jaren. En als mensen vragen wat mijn hobby’s zijn, dan zeg ik steevast fotografie en bloggen. Maar dat bloggen is met up & downs gegaan en begin dit jaar stond het zo goed als stil. Nu ik weer wat fanatieker blog leek het mij leuk om eens een kijkje te geven in hoe ik blog. En hoe ik er dan voor zorg dat het zelfs na jaren leuk blijft!

Het bloggen doe ik naast een baan van ruim 60 uur per week als je al het overwerk en de reistijd mee telt. Dat is nu al ruim 2 jaar lang zo. Ook vind ik het enorm belangrijk om tijd te spenderen met vrienden en natuurlijk met het vriendje. Bloggen komt voor mij wat dat betreft pas ergens op de 3e plek en als er geen tijd voor is, dan is dat maar zo.

Voorheen wilde ik altijd heel regelmatig en veel bloggen, want dan krijg je veel bezoekers en reacties en groeit je blog. Maar dat heb ik eerlijk gezegd losgelaten. Het lukt me echt niet om veel te bloggen en daar heb ik me dan maar bij neergelegd. Bloggen doe ik wanneer het uit komt en wanneer ik er zin in heb. En soms is dat niet zo en komt er dus ook even niks online.


Sinds een paar weken zorg ik dat er elke maandag een weekverslag online staat en dat zorgt voor een fijn en voor mij behapbaar ritme. Ik vind dat leuk om te maken want ik kan er al m’n foto’s delen en vertellen wat ik gedaan heb, zonder dat het steeds een losse blogpost wordt over een reisje of een dagje shoppen. Tussendoor komen er dan blogposts online over andere onderwerpen. En soms komt er niks online tussen die blogposts.

Ik merk wel dat ik nog steeds denk als een blogger. Dat je vaak denkt “oh, hier moet ik over bloggen!”, of dat je op de raarste tijdstippen nieuwe ideeën krijgt. Ik schrijf die ideeën vaak op en doe er niet altijd wat mee, maar ook dat is prima.


Ik werk sinds ik weer wat weer blog ook bewust zeer weinig samen met adverteerders, PR-bureaus en merken. Ik merk dat ik die druk die het met zich mee brengt echt niet fijn vind en het er vaak juist voor zorgt dat ik geen zin heb in bloggen. Ik heb al genoeg deadlines, stress en drukte vanuit mijn dagelijkse werk en om bloggen ontspannend te houden minimaliseer ik de samenwerkingen. Sporadisch doe ik het wel, bijvoorbeeld omdat ik het oprecht een leuke samenwerking vind of omdat het heel goed schuift (sorry not sorry).

Enorm hoge bezoekersaantallen en tientallen reacties zal je in deze tijd helaas niet meer gaan halen als blogger, vrees ik. Daarvoor kan je je beter gaan begeven op YouTube of Instagram. Maar ik geloof er wel in dat er nog steeds een publiek is voor bloggers. Ik vind het ook lekker om blogposts te lezen, reacties achter te laten en nieuwe blogs te ontdekken. Misschien is al bijna alles behandeld op blogs en is uniek zijn haast onmogelijk geworden, maar hoe erg is dat werkelijk? Ik volg bloggers omdat ik hun persoonlijkheid leuk of interessant vind, en dat is altijd uniek.

Ik zit nu wel in een lekkere flow qua bloggen. Ik doe het puur omdat ik het zelf leuk vind en een fijne afwisseling op bijvoorbeeld mijn dagelijkse werk. Het kan best zo zijn dat dit ineens weer stopt en ik veel minder blog. Maar ook dat is prima. Ik heb voor nu een manier gevonden om het vol te kunnen houden en dat vind ik heel fijn!

Medebloggers, hoe houden jullie het bloggen leuk?

13 Reacties

 1. Leuk artikel, heel herkenbaar. Ik blog inmiddels 5 jaar. Ook met ups & downs. Ik probeer te schrijven over wat ik leuk vind en merk dat als ik regelmatig schrijf het makkelijker gaat en ik er meer plezier aan beleef!

 2. Je bent inderdaad een tijdje weg geweest, maar fijn dat je weer terug bent! Fijn dat je merkt waar het aan ligt waardoor je er geen zin meer in hebt en lekker je eigen tempo hierin aanhoudt. Volgens mij ga je het zo ook het beste volhouden :).

 3. Ik heb afgelopen jaar ook een enorme blog dip gehad. Ik probeer het bloggen nu weer langzaam op te pakken door dingen te plaatsen die ik leuk vind en niet door wat moet.

 4. Super herkenbaar! Ik probeer de laatste tijd ook meer tijd aan mijn blog te besteden, maar merk dat dit naast full time werken en een sociaal leven bijna onmogelijk is!

 5. Net zoals alle bovenstaande reacties heb ik ook ups en downs op mijn blog. Sommige periodes heb ik gewoon geen tijd, niet genoeg fotomateriaal en zo stapelen zich dingen op natuurlijk. Op dit moment vind ik het terug leuk, maar dat is omdat ik tijdens mijn verlof wat vooruit heb kunnen schrijven

 6. Ik vind het juist heel moeilijk te beginnen! Ik moest voor school een online portfolio maken, maar heb dat uiteindelijk verwijderd en wou een blog beginnen. Maar ik vind het allemaal een beetje spannend ergens. Ik kan het niet goed omschrijven. Misschien moet ik die knop gewoon omzetten en het gewoon doen

 7. Oh wauw, het is alsof je mijn gedachtes over het bloggen op dit moment op schrijft. Ik sta er precies met dezelfde instelling in; als het lukt en er inspiratie is dan is het leuk, lukt het niet dan is dat zo en weer door! En inderdaad, dan maar wat minder bezoekers of andere dingen die grotere bloggers wel hebben;p! Heerlijk om te lezen én te weten dat ik niet de enige ben die er zo over denkt:).

  Geniet er van en fijn weekend!

 8. Ik ben zelf wel echt een lezer, blogs lezen vind ik fijner dan YouTube videos kijken. Fijn dus, als mensen gewoon blijven bloggen ondanks dat het geen goudmijntje is. Als enthousiasme de echt drijfveer is, dan merk je dat vaak ook aan de artikelen. En echte persoonlijke content blijft toch wel favoriet!

 9. Samenwerken brengt inderdaad een hoop druk met zich mee en ik merk ook dat dat mij een hoop stress oplevert en zeker in periodes van tentamens vind ik het lastig om dan toch mijn te focussen op studeren, omdat je weet dat er ook nog samenwerkingen liggen te wachten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *