Mijn eerste ervaringen met luisterboeken

Je kent het vast wel. Je boekenkast staat vol met ongelezen boeken, je hebt echt geen tijd of zin om te lezen door je drukke bestaan, en blijft wel boeken kopen omdat ze zo leuk lijken. Dat is in ieder geval the story of my life en ik vind het zo jammer dat ik steeds niet toe kom aan lezen. Want ik vind het wel leuk om te doen en geloof er heilig in dat het goed is voor je ontwikkeling. En dus probeerde ik iets nieuws: luisterboeken!

De vakanties zijn namelijk over en dus zijn de files terug, wat betekent dat ik 3-4 uur per dag in de auto zit. Keihard liedjes meezingen of onzinnige telefoongesprekken voeren zijn dan natuurlijk niet zulke nuttige tijdsbestedingen. Dus ik zocht een manier om die tijd nog net even wat nuttiger te besteden. Ik besloot de app Storytel eens te proberen, waar ik al vaker wat over gehoord had.

Op Storytel vind je ebooks en luisterboeken die je kunt lezen/luisteren via de app. Het werkt eigenlijk hetzelfde als bijvoorbeeld Netflix en Spotify – je sluit een abonnement af voor €10 per maand en voor dat geld krijg je onbeperkt toegang tot de boeken in de app. Je kunt ze downloaden in de app zodat het je geen extra (mobiele) data kost. Je vindt er lijstjes met meest populaire boeken en boeken per categorie en kunt boeken toevoegen aan je persoonlijke boekenplank. Natuurlijk onthoudt de app ook waar je per boek bent gebleven, wat ik heel handig vind! Er staan zowel Nederlandse als Engelse boeken op. Van sommige boeken is er alleen een ebook of een luisterboek beschikbaar.

Ik ben inmiddels bezig aan boek 2 en heb ongeveer 1,5 week gedaan over het boek Lefbek van Anke Laterveer. En ik moet zeggen, het bevalt wel goed! Ik luister het liefst wanneer ik in langzaam rijdend/stilstaand verkeer sta en als ik in bed lig. In de auto vind ik het een minder groot succes als je gewoon door kunt rijden, want dan merk ik dat ik echt op de automatische piloot ga rijden en minder scherp ben (net als met bellen bijvoorbeeld). Ik heb op dit moment nog een gratis proefabonnement (je kunt hier een code vinden), maar ik ben er vrij zeker van dat ik ‘m nog wel even door laat lopen. En jullie kunnen binnenkort weer boekrecensies verwachten!

Heb jij luisterboeken al eens geprobeerd?

5 Reacties

  1. Vet! Hier ben ik al een tijdje over aan het nadenken, want ik reis elke dag met de trein naar mijn werk en volgens mij is dat super Chill. Misschien toch maar eens proberen..

  2. Luisterboeken zijn ideaal voor in de trein of bus! Ik word dan van lezen altijd zo misselijk. Maar thuis lees ik dan liever uit een boek, vind ik de feeling toch altijd fijner van. En daarnaast kom ik er dan altijd beter in.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *