Mijn 5 musthaves voor een geslaagde vakantie

Ik hartje vakantie en ik ben dan ook al aan het aftellen naar de volgende. Ik ben groot fan van stedentrips, maar sinds het kampeeravontuur in Parijs kan ik ook aan kamperen best prima wennen. Voorbereiding is key bij elke vakantie en sommige items gaan altijd met mij mee! Benieuwd wat mijn vakantie musthaves zijn?

Boek

Vakantie is voor mij een goed moment om de tijd te nemen om eens te lezen en hoewel ik er niet altijd aan toe kom, mis ik het altijd wel als ik er geen bij heb. En ik heb al iets te vaak het probleem gehad dat ik in een buitenlandse stad geen enkel Engels of Nederlands boek kon vinden, haha. Ik kies wel het liefst voor luchtige verhalen of non-fictie op vakantie

Telefoon (+ powerbank)

Een telefoon is natuurlijk sowieso handig, maar ik gebruik mijn telefoon ook altijd als primaire camera op vakantie. Want je kunt tegenwoordig best prima foto’s maken met bijvoorbeeld een iPhone 7 of Samsung Galaxy S8! Een filtertje erover of nog wat tweaken in Instagram voordat je ‘m plaatst en niemand die doorheeft dat het je telefoon was. En tegenwoordig is je Nederlandse telefoonabonnement ook geldig in het buitenland (of in ieder geval je data) en kun je dus lekker blijven snappen, instagrammen en whatsappen. Al kan ik je best aanraden om ‘m af en toe even weg te leggen en te genieten van je vakantie ;). Oh, en vergeet je powerbank niet..

Goede schoenen

Mooie schoenen zijn leuk, maar goede schoenen zijn des te belangrijker op vakantie. Het ligt er natuurlijk een beetje aan wat je gaat doen op je vakantie. Ik kies voor zowel stedentripjes als chillvakanties vaak voor een goed paar sneakers (ik ben fan van Nike!) en sinds kort heb ik me toch eens gewaagd aan Birkenstocks. Niet heel sexy, maar ze lopen wel heerlijk en een stuk beter dan de sandaaltjes die ik bij Primark scoorde.

Vest

Ook je kleding is afhankelijk van je bestemming en soort vakantie. Onmisbaar vind ik in ieder geval een lekker warm vest. Werkt prima voor frisse zomeravonden, regenachtige dagen en als comfortabele jas als het niet al te hard regent. Neem een dure mee voor maximale warmte, of juist een goedkope als je eind van je vakantie nog wat plek wilt kunnen maken in je koffer (byebye Primark vest).

Camera

Last but not least moet ik toch een camera benoemen. Een telefoon is al prima, maar ik neem toch (bijna) altijd wel een camera mee voor de echt mooie plaatjes. Mijn favoriet is de Olympus OM-D EM-5 of een andere systeemcamera in combinatie met een lichtgevoelige lens (ik gebruik de Panasonic 20mm F1.7 lens). Zo’n camera is namelijk een stuk compacter en lichter dan een spiegelreflex camera, maar met de juiste lens krijg je alsnog prachtige foto’s!

Welke items vind jij onmisbaar op vakantie?

4 Reacties

  1. Allemaal hele goede tips! De vakantie is echt een moment dat ik eindelijk eens kan lezen, dus een boek (of iPad) is echt een must inderdaad. En iets van zonnebrand, of juist een muggenstift oid is ook wel echt een must.

  2. Boeken en vakantie zijn voor mij aan elkaar verbonden 🙂 en tegenwoordig mijn telefoon met goede camera. Voor korte trips neem ik dan niet eens mijn ‘normale’ camera meer mee. Scheelt een hoop gesleep.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *