Ik verkocht mijn ziel weer eens aan Apple

Of een rib, of een nier. Het is maar hoe je het bekijkt. Na bijna 3 jaar BFFs te zijn geweest met mijn iPhone 6 vond ik het wel tijd voor een nieuwe telefoon en dus zat ik op het puntje van mijn stoel tijdens de afgelopen Apple presentatie. Ik voelde weinig liefde voor de nieuwe iPhone X, maar de iPhone 8 Plus vond ik wel interessant!

Maar ik ging er eigenlijk vanuit dat hij de eerstkomende maand nog niet zomaar te koop zou zijn. Twee dagen na de lancering was ik met m’n lief bij de Apple Store in Haarlem om in ieder geval het nieuwe ontwerp eens te bekijken. En guess what? Ze hadden ze gewoon op voorraad! Wel maar beperkt natuurlijk, maar wel precies de kleur en uitvoering die ik wilde hebben. En dus nam ik de iPhone 8 Plus in Spacegrijs met open armen in ontvangst.

De iPhone 8 Plus is ten opzichte van de 7 Plus niet heel anders. Hij is even groot, al is de achterkant nu van glas. Ben ik niet perse heel blij mee, want ik ben als de dood dat dit breekt als hij valt. Een goed hoesje vind ik dus wel een must! Ten opzichte van de 6 die ik hiervoor had is het natuurlijk wel enorm anders. Hij is veel groter en zwaarder, er zit geen audio poort meer op, het scherm is HD, de home button klikt niet meer en er zitten twee camera’s op de achterkant in plaats van eentje. En dat laatste is exact de reden waarom ik deze telefoon wilde hebben.

Die twee camera’s zorgen er namelijk voor dat je de Portrait mode van Apple kunt gebruiken. Hierbij wordt de achtergrond van je foto digitaal onscherp gemaakt, zodat het lijkt alsof je de foto hebt gemaakt met bijvoorbeeld een 50mm F1.8 lens. Hierboven zie je links een normale foto en rechts een foto gemaakt met de Portrait mode. Ik vind het prachtig!

Sowieso zijn de camera’s een stuk beter dan die van mijn iPhone 6 en dat vind ik fijn. Ik maak enorm veel foto’s en daarvan is 90% ook nog eens met mijn iPhone. Mijn iPhone 6 was echt nog prima en ik wist er ook nog steeds mooie foto’s mee te maken (al zeg ik het zelf), maar dit is wel een hele fijne upgrade! Ik moet nog wel wennen aan het formaat van de telefoon en ook aan het niet meer hebben van een audio poort. Maar verder is hij heel fijn, snel en maakt hij prachtige foto’s.

Zie hieronder een paar foto’s die ik de afgelopen dagen heb gemaakt. Ze zijn helemaal onbewerkt zodat je goed de kwaliteit kunt zien!

Je begrijpt, ik ben verliefd op m’n nieuwe iPhone en ik hoop dat we samen nog heel veel mooie avonturen gaan beleven en vastleggen. Het is een dure telefoon natuurlijk (ik legde er €919 voor neer), maar aangezien mijn iPhone 6 na bijna 3 jaar nog steeds top is vind ik het een prima investering. Die ga ik overigens zo afleveren bij mijn vader voor een mooi tweede leven!

8 Reacties

  1. Ik vind portrait mode echt fantastisch. Aangezien ik zelf vooral mijn gewone camera gebruik ben ik voor de 7 gegaan (ik gebruik mijn telefoon de hele dag voor werk en daardoor houd hij het wat minder lang vol), maar ik kan niet wachten tot de 8!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *