Apple Watch series 2

Ik ben een gadgetfreak en een Apple fangirl, logisch dus dat een Apple Watch al tijden op de wishlist staat. Maar een Apple Watch is met een prijs van ruim 400 ekkies niet bepaald goedkoop. Ook kun je je afvragen of het echt een musthave is als je iPhone toch altijd dicht bij je is. Ik heb er meerdere keren mee in mijn handen gestaan en gelukkig kon ik een tijdje geleden eens de Apple Watch van Lara proberen. Benieuwd hoe dat mij beviel?

Lara is de trotse eigenaresse van een Apple Watch series 2, in de 42mm uitvoering. Een upgrade ten opzichte van de behoorlijk trage series 1, met onder andere een waterdichte behuizing en een feller scherm. Ook zit er een ingebouwde GPS in en zit er een betere processor in dan in de series 1 zit. Lara heeft de aluminium uitvoering met een wit bandje. Dit is de een-na-goedkoopste uitvoering van de Apple Watch series 2 – de 38mm versie is uiteraard nog wat goedkoper. Maar goedkoop is niet goedkoop, want hij kost je alsnog €469.


De Apple Watch werkt alleen samen met een iPhone (iPhone 5 of hoger) en is in feite een verlengstuk van je iPhone. Op de Apple Watch staan een hoop standaardapps zoals ze ook op je iPhone staan, en verscheidene iPhone apps hebben een Apple Watch app ter aanvulling op de iPhone app. Zoals bijvoorbeeld Whatsapp en Google Maps.

De Apple Watch heeft natuurlijk een hoop potentie, maar ik was eerlijk gezegd best een beetje teleurgesteld in deze dure gadget. Het is een verlengstuk van je iPhone maar zeker geen dagelijkse vervanger. Ik miste een hoop nuttige apps, zoals bijvoorbeeld eentje voor Spotify en een volledige app voor Google Maps. Apps zijn nog steeds behoorlijk traag op de Apple Watch en ik kreeg bij sommige apps ook vaak foutmeldingen. Whatsappjes en mailtjes lezen werkt wel prima, al moest ik erg wennen aan het tegen je horloge aan praten als je een antwoord wilde typen. Wat logischerwijs ook nog eens vooral nuttig is bij korte berichtjes.

Veel dingen kun je wel over laten nemen vanaf je iPhone op de Watch, zoals je Google Maps navigatie en je audio controls zodra je je muziek al aan hebt gezet. Wel leuk vind ik het hele health tracking idee van de Apple Watch, met onder andere een stappenteller. Je kunt net als bij een Activity Tracker een doel instellen en motiverende notificaties krijgen. Ook voor sporten zie ik het nut er zeker van in, bijvoorbeeld met hardlopen. Dan voegt de ingebouwde hartslagmeter ook zeker waarde toe. Oh, er is nog wel een groot nadeel. Je moet ‘m bijna elke dag opladen..

Al met al kan ik dus wel zeggen dat ik niet enorm enthousiast ben over de Apple Watch. Ja, hij is mooi, notificaties zijn handig, en ik zie het nut er wel van in voor fanatieke (en iets minder fanatieke) sporters en health freaks. Maar voor mij voegt hij weinig waarde toe en mis ik net iets teveel echt handige dingen. Elke dag opladen vind ik onhandig en ik moet zeggen dat ik niet verliefd ben op het design. Ik ben wel benieuwd of Apple nog met nieuwere en betere versies gaat komen!

Wat vind jij van de Apple Watch?

4 Reacties

  1. Ik heb hem ook en vind hem erg fijn! Ja het is een gadget en je kan prima zonder. Ook vind ik hem mooi. Mijn apps werken prima alleen spotify mis ik ook! Hopelijk komt deze nog. Er mee zwemmen is ook leuk !

  2. Wat je zegt over whatsapp is niet geheel correct, die hebben namelijk (helaas) (nog) geen app. Je kan wel berichten beantwoorden maar ze hebben geen losse/complete app. Nog een nadeel misschien, ik gebruik hem echter voor andere dingen (zoals sporten, bellen, muziek) weer heel veel.

  3. Ik hou ontzettend van al het tofs dat Apple op de markt heeft gebracht, maar vond de Apple Watch persoonlijk niet ‘nodig’. Vooral omdat het inderdaad een soort verlengstuk is van je iPhone. Dat neemt niet weg dat ik het wel een prachtig stukje techniek vind en als het goedkoper zou zijn, zou ik het misschien wel overwegen (als in: leuk voor de heb).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *