Een Frans weekje vakantie

Hmm, vakantie. Ik mis het nu alweer! Begin augustus vertrok ik samen met mijn liefde naar de stad van de liefde – Parijs! We hadden allebei al een week vrij gepland en besloten redelijk last-minute (drie weken van tevoren) dat op vakantie gaan toch wel erg fijn zou zijn. En dat hebben we dan ook gedaan!

— Maandag —


We hadden besloten dat kamperen wel leuk zou zijn, want daar hoef je weinig voor te boeken en zolang het niet al te ver weg zou zijn was het ook nog eens prima te rijden. De ouders van m’n vriend gaven de tip om net buiten Parijs te gaan kamperen. Zo konden we lekker de stad in gaan, maar voelde het alsnog als een hele relaxte vakantie!

En gelukkig konden we heel veel kampeerspullen lenen van familie, zodat we daar niet gelijk veel geld aan uit hoefden te geven. Op maandag stapten we dan ook in een goed gepakte auto voor een lange rit richting Parijs. Al viel het mij nog alles mee, in een uurtje of 5 waren we er!


We hebben gekampeerd op camping Indigo Paris Bois de Boulonge. Deze camping ligt net buiten de stadsring van Parijs in Bois de Boulogne. Een bos wat de meeste mensen kennen van het oudste beroep op aarde, maar gelukkig was dat niet in de buurt van de camping. Qua locatie ligt deze camping echter wel perfect en er rijdt een bus vanaf de camping richting de metro. Zo sta je binnen een half uurtje in het centrum van Parijs!

De camping zelf was ook leuk opgezet en nog best wel groot. Wel was het echt een doortrekcamping – de meeste mensen stonden er maar een dag of 2. En op dag 1 hadden we flink wat problemen met het erin slaan van de haringen, dus het werd nog een tripje naar de Decathlon voor betere spijkers haha. Gelukkig was het verder top. Goed sanitair, grote plekken, veel handige voorzieningen zoals een winkel en restaurant, en die pendelbus was ook top!

— Dinsdag —

Op dinsdag besloten we gelijk Parijs zelf in te gaan, want daar kwamen we immers voor! Het leek even een sombere dag te worden, maar toen we de metro uit kwamen scheen de zon gelukkig. We waren allebei al eens in Parijs geweest dus we hoefden niet perse alle toeristenhotspots mee te maken. Maar natuurlijk wel even alle hoogtepunten af!
We begonnen bij het Louvre en liepen vanaf daar door het grote park naar een metrohalte. We hadden zo’n dagkaart genomen voor de metro en dat is natuurlijk super handig als je snel door de stad wilt reizen! Het park kon ik mij nog heel goed herinneren van mijn buitelandse reis op de middelbare (8 euro voor een cola) en ik vond het heel leuk om daar dan weer te zijn!

Daarna was het uiteraard tijd voor andere leuke hotspots, zoals de Arc de Triomphe en de Eiffeltoren! Het was er stervensdruk en helaas zijn we dus ook niet de Eiffeltoren op geweest, maar ach. Ik blijf het een indrukwekkend bouwwerk vinden!
Hierna besloten we maar eens lunch te gaan scoren, wat ik soms best lastig vind in zo’n grote stad. Een prima oplossing is dan om gewoon een supermarkt op te zoeken en in een parkje te gaan zitten, wat we dan ook hebben gedaan.


Ook niet verkeerd: een lekker drankje doen langs de Seine! Hierna gingen we nog naar Galeries Lafayette, een gigantisch warenhuis met prachtige merken. Maar ook daar was het bizar druk en dus kreeg ik m’n vriendje niet verder dan alleen even een rondje langs Furla. Waar ze prachtige tassen hadden, maar helaas niks leuks in de sale. ‘S avonds aten we pizza op de camping (#cultuurbarbaren) en gingen we lekker op tijd naar bed!

— Woensdag —
Van woensdag heb ik niet zoveel foto’s en dat is ook niet zo raar, want woensdag deden we lekker helemaal niks. Nou ja, ’s ochtends gingen we even langs zo’n gigantische Franse supermarkt om wat inkopen te doen. We besloten verder gewoon lekker een dagje te chillen op de camping. Ik begon in het Babe You Got This boek en at lekkere koekjes. Ook dat is vakantie!

— Donderdag —

Op donderdag besloten we naar Versailles te gaan. Deze château met gigantisch tuin ligt op ongeveer een half uurtje rijden van de Parijse binnenstad. Ik was er vroeger ook al eens geweest en vond het toen best indrukwekkend. En een hele fijne plek om te chillen met lekker weer, en dat was het gelukkig ook!
Je kunt het kasteel zelf in en hier zie je hoe de koningen hier vroeger leefden. Helaas was het ook hier weer super druk en hadden we er niet over nagedacht om van tevoren tickets te kopen. De tuin is echter gratis te bezoeken en minstens net zo indrukwekkend!Hoera, ijs! Ook dat hadden ze in de tuin en dat maakte me heel blij. Daarna besloten we nog even het stadje zelf in te gaan, wat ook zeker een aanrader is als je er toch bent. Het is heel schattig en er zitten best veel winkels, waaronder een Sephora!

Op de terugweg gingen we nog langs een groot winkelcentrum genaamd Parly 2, wat heel dicht bij Versailles zit. Maar daar zaten veel winkels die we in Nederland ook gewoon kennen. Wel vind je er bij bijna elk (luxe) warenhuis wel een Furla hoekje en dat vond ik wel leuk! Deze glittertas mocht echter helaas niet mee naar huis van het vriendje..

— Vrijdag —

Op vrijdag gingen we naar Giverny, een stadje ongeveer een uur rijden van Parijs vandaan. Hier vind je de tuinen van Claude Monet, een Franse schilder die hier woonde en werkte tot 1925. Ik was hier ook al eens geweest en vond het destijds wel leuk om door de tuinen heen te lopen, en dus sleurde ik het vriendje hier mee naartoe!


Hij vond het niet zo boeiend helaas, maar ik vond het wel leuk om foto’s te maken van bloemetjes en van het huisje waar Claude woonde! Ook stond er veel van zijn kunst in het huisje (wel replica’s denk ik).
En zoals je kunt zien heb ik mij wel vermaakt met bloemetjes fotograferen! Ik heb hier trouwens mijn Olympus OM-D EM-5 systeemcamera en een 19mm F1.7 lens voor gebruikt. Een hele fijne combinatie nog steeds, die ik graag samen met mijn iPhone gebruik!

Hierna aten we crêpes met nutella (nom!) en gingen we nog naar een ander plaatsje in de buurt, Vernon. Ook dat was echt een heel schattig dorpje (of stadje?) met leuke winkeltjes.

En toen was het alweer tijd voor het laatste avondmaal en om onze spullen in te pakken. Op zaterdag reden we weer terug en gelukkig paste alles nog steeds in de auto, wel met wat meer moeite haha! Het was een korte vakantie maar ik vond het wel een hele geslaagde! Het was heel gezellig en ook het kamperen is ons eigenlijk wel goed bevallen. Het geeft je een hoop meer rust dan een stedentrip en een luchtbedje slaapt ook prima. Voor herhaling vatbaar dus!

5 Reacties

  1. Wat een superleuke post! Het idee om in de buurt van Parijs te gaan kamperen zou nooit in me opkomen, maar wat een slim idee is dat, zeg! Ik vind je foto’s ook echt prachtig! Waarmee fotografeer jij, als ik dat mag vragen? 🙂

  2. Ik ben dus nog nooit echt in Parijs geweest (behalve Disneyland Parijs en er doorheen gereden met de auto (PANIEK)) en elke keer als ik zo’n blogpost zie, bedenk ik weer dat ik écht een keer moet gaan. En wat heb je weer prachtige foto’s gemaakt. Maar goed, what else is new…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *