Drie dagen in Athene

Of eigenlijk iets meer, maar de rest van de dagen was voor werk. Begin april reisde ik af naar Griekenland en eigenlijk heb ik er nog niet zo heel veel over gedeeld op mijn blog. Maar uiteraard had ik nog meer dan genoeg foto’s gemaakt en die deel ik graag met jullie!Mijn tripje begon met drie dagen training en gezellige avondjes met collega’s. Niet verkeerd! Vier keer per jaar geeft mijn werkgever trainingen in Europa en als je je opgeeft en geselecteerd wordt, mag je erheen. Athene leek mij wel leuk omdat ik er nog nooit was geweest en ik mocht er gelukkig ook echt heen!


Omdat de trainingen in hotels net buiten het centrum waren, besloot ik voor het weekend een ander hotel te boeken die wat centraler lag. Het werd het NVJ Athens Plaza hotel – helaas wel een beetje een teleurstelling voor het geld, maar qua locatie heel fijn. Aan een groot plein met daaromheen veel restaurantjes en winkels!
Op zaterdag besloot ik alle super toeristische plekken van Athene even af te tikken, uiteraard met de Acropolis als hoofddoel. Het leuke van Athene vond ik dat je eigenlijk overal in de stad wel mooie gebouwen, monumenten en andere interessante dingen tegen komt! Maar andere delen van de stad zijn juist weer heel modern, en ook die afwisseling vond ik wel leuk om te zien.De Acropolis is een berg in het midden van de stad, waar een aantal oude gebouwen op staan. En de toeristische trekpleister van de stad, dus lekker druk! Zelf vond ik eigenlijk vooral de tocht er naartoe erg leuk en mooi. Je hebt van verschillende plekken een mooi uitzicht op de stad en onderweg kwam ik veel schattige huisjes tegen.Helaas stond een gedeelte van de gebouwen in de steigers, maar ik vond de Acropolis wel leuk om te bezoeken! Het was gelukkig ook niet super druk toen ik er was en het was best een prima plekje om even uit te rusten en van het lekkere weer te genieten!Rondom de Acropolis vind je nog meer schattige huisjes, maar ook veel toeristische plekken en winkeltjes. Daar was het wel bizar druk haha, dus daar ben ik snel weggegaan. Hierna ben ik eigenlijk ook snel weer terug naar mijn hotel gegaan om een beetje bij te komen van de drukke week.

Op zondag besloot ik cultuur verantwoord naar een museum te gaan en het werd het National Archaeological Museum. Een museum vol met opgegraven items dus, wat me eigenlijk wel heel interessant leek! En dat was het gelukkig zeker. Ook de omgeving rondom dit museum vond ik eigenlijk wel leuk. Iets minder toeristisch en iets meer het echte leven, met politiek getinte graffiti op de muren en verval.


Het museum was niet heel groot, maar wel volgepropt met heel veel opgravingen. Heel interessant! Ook vond ik het leuk dat in het midden van het museum een open ruimte was met een mooie tuin. Een fijne plek om even tot rust te komen.


Hierna besloot ik weer terug te lopen naar het hotel, wat best een eindje lopen was. En ook nu kwam ik veel mooie gebouwen en standbeelden tegen. En de bank van Griekenland, die uiteraard door de omstandigheden er heel erg dicht uit zag!

Op zondagavond besloot ik nog een keertje naar buiten te gaan om wat nachtfoto’s te maken. Mijn Olympus camera kan dat namelijk super goed (al deze foto’s zijn uit de hand genomen, zonder statief) en een stad ziet er natuurlijk weer heel anders uit in het donker.

Wat ik wel vond is dat ik mij eigenlijk nooit onveilig voelde in de stad, zelfs niet in het donker. Ik was in m’n eentje op pad en dat is natuurlijk soms niet heel veilig, maar het kon wel prima gelukkig! Op maandag ging ik nog even shoppen en vloog ik weer terug naar Nederland. En stiekem was ik wel blij dat ik weer naar huis ging. In je eentje op vakantie vond ik toch niet zo’n succes, haha.

Hopelijk vonden jullie het leuk om deze berg foto’s van Athene te zien! En mocht je er zelf ook eens zijn geweest, dan hoor ik natuurlijk graag wat jouw ervaringen zijn.

6 Reacties

  1. Verdorie, wat maak je toch altijd ontzettend mooie foto’s. Ben nog nooit in Athene geweest. Vind je het een aanrader of zou je liever een andere stedentrip aanraden?

    1. Dank je! Ik vond het wel leuk, maar had het ook wel na een dag of twee gezien. Zou het denk ik eerder combineren met een tripje naar een van de eilanden en niet specifiek als stedentrip uitkiezen. Dan toch liever drie dagen naar bijvoorbeeld Londen ;).

  2. Dat museum trekt mij heel erg, ik vind zulk soort musea altijd heel interessant. Athene zelf lijkt me ook mooi, dat wil ik toch wel eens bezichtigen. Wie weet ooit, maar de foto’s zien er mooi uit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *