Gelukkig hebben we de foto’s (van Basel) nog

Mijn reisje naar Basel voelt alweer als maanden geleden, maar was natuurlijk nog maar een maandje geleden! Ik maakte er al een video van, maar heb ook nog veel foto’s van deze stad. Zoals altijd eigenlijk, haha. En ik vond het toch wel zonde om daar dan helemaal niets meer mee te doen. Dus je raadt het al – een blogpost vol Basel foto’s!
 /><br />
<img decoding=Dag 1

Op zondag kwamen we aan in Basel. We hadden een vrij vroege vlucht en het is maar 1,5 uur vliegen, dus we hadden eigenlijk nog een hele dag de tijd om rond te lopen en de stad te verkennen! Zondag was ook de enige dag waarop het echt lekker weer was. Dus genoten we ook van de zon en een lekker chocoladetaartje langs het water. ‘S avonds aten we bij Union Burger (nom!) en gingen we naar de bios om de tijd te doden. We gingen naar La La Land, die we stiekem allebei wat matig vonden..


Dag 2

Dat we de tijd moesten doden was niet voor niets, want om 4 uur ’s nachts begon de Morgenstreich! Dit is de start van het carnaval in Basel en qua tijdstip een beetje afzien, haha. Maar wel heel tof om mee te maken en het was echt super druk in de stad! Daarna gingen we wel weer even slapen in het hotel. Op maandag gingen we ook even langs bij de oma van Nadine. Nadine is geboren in Basel en woont sinds haar 5de in Nederland, maar heeft logischerwijs wel nog familie in Basel wonen. Ook begon op maandag de eerste optocht na de Morgenstreich, dus ook die pakten we mee!Dag 3 & 4

Deze twee dagen lopen een beetje door elkaar heen en eigenlijk heb ik bijna geen foto’s gemaakt tijdens deze dagen, vooral stukjes film! Op dag 3 & 4 waren er nog meer optochten en werden we door de beste vriend van Nadine’s vader door de stad heen gesleurd, waardoor we op super leuke plekken kwamen. Ook gingen we op ontdekkingstocht in een supermarkt (zie die muur vol chocolade!) en bezochten we het oude huis waar Nadine heeft gewoond. En de optochten gingen eigenlijk elke dag door, dus daar genoten we natuurlijk ook van!

Dag 5

Op donderdag vlogen we ’s avonds terug, maar hadden we overdag nog tijd om rond te lopen in de stad. Nadine ging nog een keertje naar haar oma en ik besloot zelf nog een rondje door de stad te lopen. Carnaval was inmiddels afgelopen en de stad weer redelijk opgeruimd, haha. Hoewel het niet heel mooi weer was, vond ik deze foto’s wel erg mooi geworden.

Ons reisje naar Basel is wat mij betreft zeker weten een geslaagde trip geweest! Basel is een leuke stad en het carnaval maakte het ook bijzonder genoeg om er meerdere dagen te zijn. En ik vond het ook bijzonder om te zien waar Nadine vandaan komt. Zonder het carnaval heb je Basel denk ik wel na een dagje gezien, dus dan is het meer iets voor als je er toevallig langs komt. Maar het carnaval (Fasnacht) is elk jaar en zeker weten een aanrader!

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *