Wanneer alles een beetje anders is

Dan moet je wennen. En dat is wat ik op het moment heel erg probeer te doen. Dit wordt geen zielig verhaal over hoe zwaar ik het heb, hoor. Maar toch wil ik het even.. Van mij af schrijven?

Ik woon nu zo’n 3 weken in mijn nieuwe, eigen, ietwat lege appartement. Af is het zeker nog niet, maar we komen er wel. De belangrijkste dingen zijn er en ik kan er prima wonen. En ik vind het echt heerlijk. Ik kan doen en laten wat ik zelf wil. Ik hoef met niemand rekening te houden. Ik kan na een lange dag thuiskomen, op de bank ploffen, Netflix aanzetten en gewoon lekker niks doen. Of juist de hele dag lekker klussen en opruimen.

Maar met op jezelf wonen komen ook nieuwe verantwoordelijkheden. Daar waar ik vroeger eigenlijk alleen maar de afwas hoefde te doen, moet ik nu alles doen. Wassen kost veel tijd. Koken is best een beetje saai. De werknemers bij de Jumbo beginnen me al te herkennen, zeker als ik nog een keer terug kom omdat ik iets vergeten ben. Ik ben zo intens blij met een vaatwasser, maar de wasmachine vouwt helaas niet m’n was op.

En ik merk dat ik echt nog een ritme moet zoeken. In het huishouden en in op mezelf wonen. Maar ik ben ook weer begonnen op een nieuw project in een nieuwe stad, en ook dat is wennen. Een nieuwe route om elke dag in de file te staan, nieuwe mensen van andere afdelingen, en nieuwe taken. Dat is juist waarom ik het werk doe wat ik doe hoor, maar ik ben nog zoekende naar de “uitdaging” in die nieuwe opdracht.

Wel ben ik blij dat ik nu in een wat rustiger vaarwater kom. Het echte klussen in mijn huis hoeft niet meer, dus ik kan eindelijk weer andere dingen doen in het weekend. Het werk en de files went ook vanzelf wel weer. En alles krijgt langzaamaan een plekje in mijn huis. Ook kan ik me vanaf nu weer wat meer focussen op andere dingen die ik leuk vind om te doen.

Bloggen is daar natuurlijk een van de (belangrijkste) dingen van. Ik merk dat ik het mis om creatief bezig te kunnen zijn. Om met fotografie, bewerking en schrijven minimaal een dag per week te kunnen vullen. En dat ik daardoor een blog kan runnen is voor mij leuk meegenomen, maar misschien niet eens 100% het allerbelangrijkste. Het creëren van iets en dat kunnen delen is wat mij denk ik het gelukkigst maakt.

De komende tijd ga ik me dan ook meer focussen hierop. Stiekem zou ik het liefst nog iets willen doen, maar ik weet niet of ik het kan en of het ook echt iets is wat lukt. Maar ik zou ook wel wat meer willen doen met filmen. Geen vloggen en geen beauty video’s, maar meer gewoon mooi gefilmde en inspirerende video’s. Je begrijpt, ik heb eigenlijk nog geen idee haha! Maar het is wel een skill die ik graag zou willen ontwikkelen en ik heb ook zeker de middelen ervoor. Dus we zullen zien wat hier van gaat komen.

Waar ik ook veel zin in heb zijn alle leuke uitjes die ik in het vooruitzicht heb! Zo ga ik begin maart met Nadine naar Basel om het traditioneel Carnaval te vieren, en natuurlijk om haar geboortestad te leren kennen. Ook ga ik binnenkort met Lara naar de Efteling, al moeten we het weer nog even afwachten. Het I Love Beauty event komt er weer aan en waarschijnlijk ga ik daar dit jaar ook weer heen. En in de tussentijd ga ik proberen om eindelijk eens al die plintjes in m’n huis af te maken..

9 Reacties

  1. Logisch toch, dat het allemaal best druk is en dat je heel erg moet wennen. Toen ik net op mezelf woonde ging ik elk weekend jankend terug naar mijn moeder 😉 Ik ben benieuwd naar je video’s!

  2. Joh dat is helemaal niet gek! Mijn vriend en ik hebben het eerste jaar zoveel drama gehad om het huishouden :’). We hebben nu ons ritme (en een schoonmaakster) maar zijn ook 4 jaar verder haha.

  3. Wat tof dat je nu op jezelf woont! Ik herken wat je schrijft wel heel erg van toen ik op kamer ging wonen, ik moest ook écht wennen. Wat bij mij wel echt hielp is om mijn kamer wat knusser, wat meer ‘mij’ te maken met leuke spulletjes. Toen het niet meer zo kaal was voelde ik me er ook meteen meer thuis. Veel woonplezier in ieder geval 🙂

  4. Snap ik hoor is toch een hele nieuwe fase waar je in beland en dat je dan even je weg moet vinden is logisch. Komt helemaal goed 😉 succes in elk geval en blijf lekker genieten.

  5. Mooi stukje! Uit huis gaan op zich is al heel spannend, maar zeker als je naar een heel nieuwe stad verhuist. Je doet het supergoed! En ik ben heel benieuwd naar je idee, klinkt tof in ieder geval. Ik kom snel een keer bij je kijken! X

  6. Het is ook een grote stap om op jezelf te gaan, alles is anders en het is echt niet gek dat je zo moet wennen. Dat heeft even tijd nodig en dan weet je niet meer beter en gaat het vanzelf. Ben benieuwd naar de uitwerking van de video’s waar je het over hebt. Je hebt in ieder geval leuke dingen in het vooruitzicht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *