Dr. Spiller Aloë Vera Avocado Vitamine E Oil & Aloë Nachtcrème

Hoewel ik op het moment een goede band heb met het merk Kiehl’s, vind ik het altijd nog leuk om nieuwe skincare items uit te proberen. En toen ik van het merk Dr. Spiller wat producten uit mocht proberen was ik dan ook enorm benieuwd. Ik kende het merk niet, maar mijn droge winterhuidje kan zeker wel wat liefde gebruiken..

Het Duitse merk Dr. Spiller is in 1959 opgericht en legt de focus op het aanbieden van producten die natuurzuiver zijn en hoogwaardige werkstoffen bevatten. De producten van Dr. Spiller zijn op basis van water in olie, wat zorgt voor een gevoede en verzorgde huid. Daarnaast bevatten de producten het HY-TEC Emulsion System, wat door een combinatie van verscheidene ingrediënten er ook weer voor zorgt dat de huid vocht en werkstoffen vast blijft houden. Een hoop vernuftigheden in de potjes van dit merk dus!Allereerst probeerde ik de Dr. Spiller Aloë Nachtcrème (€44) uit. Dit product is geschikt voor de jeugdige en normale huid, maar ook voor de droge, gevoelige en gemengde huid. Eigenlijk kan bijna elk huidtype er wel van profiteren dus. Deze crème belooft de huid soepel en zacht te maken, dankzij Aloë Vera bladsap en Zijden-Hydrolysaat. De speciale werkstoffen zorgen voor het herstel van het evenwicht en bevorderen de elasticiteit.

Wat mij allereerst opviel is dat de producten in luxe verpakkingen komen. Met handige dingetjes, zoals een uitgebreid informatieboekje en een spateltje zodat je de crème op een hygiënische manier aan kunt brengen. Ik vind het zelf jammer dat parfum in de uitgebreide lijst van ingrediënten staat. Daar wordt mijn huid zelden gelukkig van, al gaat het gelukkig prima zolang het niet bij mijn oogleden in de buurt komt.

De crème is behoorlijk dik van structuur en je zult dan ook een glimmend spiegeleitje zijn nadat je dit aangebracht hebt. Vind ik zelf overigens niet zo erg, want het is een nachtcrème en ik merk dat hij ’s nachts goed zijn werk doet. De volgende ochtend voelt mijn huid heel gevoed en zacht aan, en ook na het reinigen blijft dit gevoel aanwezig. Ik krijg er geen extra onzuiverheden van en mijn huid oogt dan ook rustig na het gebruik. Ik kan niet zeggen dat ik echt enorm onder de indruk ben van dit product. Het is geen wondercrème die meer doet dan ik ervan zou verwachten. Maar het werkt wel simpelweg.. goed. Zeker voor een droog winterhuidje!
Naast de nachtcrème heb ik het Dr. Spiller Aloë Vera Avocado Vitamine E Oil (€30 voor 30 ml) geprobeerd. Een olie in een mooi flesje, waar ik heel enthousiast van word! Dit soort producten maken je huid namelijk direct een stuk zachter en meer gevoed, mits ze een beetje goed zijn natuurlijk. Dr. Spiller noemt dit een herstellend serum met een hoog gehalte aan vitamine E. Dit is een sterk antioxidant wat bindweefelverhardingen vermindert en de zuurstofopname van de huid bevordert. Daardoor is dit product zeer geschikt voor een huid met onzuiverheden, littekens en huidveroudering. Aloë Vera hydrateert en avocado-olie heeft een positieve werking op de huidstofwisseling.

In combinatie met de nachtcrème vind ik deze olie top, maar ook los is het een fijn product. Ik vind het product vergelijkbaar met olies van bijvoorbeeld The Body Shop en Kiehl’s. Wel is de Dr. Spiller olie naar mijn idee nog wat zwaarder en meer voedend. Hierdoor zou ik dit product dus alleen ’s avonds gebruiken en niet ’s ochtends. Verder vind ik de verpakking heel mooi en tegelijkertijd heel onhandig haha. Er komt een dag dat het flesje open omvalt op m’n bed..

Beide producten van Dr. Spiller bevallen goed! Ik ben niet enorm onder de indruk, maar ze werken gewoon goed en zijn vooral in de winter erg fijn om te gebruiken. Qua prijs vind ik het Dr. Spiller Aloë Vera Avocado Vitamine E Oil een interessante optie naast het Midnight Recovery olie van Kiehl’s, aangezien dat laatste product zo’n €10 duurder is. De nachtcrème vind ik zelf wat aan de dure kant, maar is het zeker waard als je droge en vochtarme huid een goed voedend product nodig heeft. Beide producten zijn de koop via de Nederlandse webshop!

4 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *