Dit was januari

Een wekelijkse diary zul je op mijn blog niet zo snel gaan zien. Niet omdat ik het niet leuk vind, maar omdat ik niet zoveel meemaak in een week tijd.. Maar het lijkt me wel leuk om per maand terug te gaan kijken op de leukste dingen die ik deed! En hoewel januari nog twee dagen gaat duren, ga ik niet zo heel veel spannends meer meemaken wegens werk. Benieuwd naar mijn januari? Read on!
Mijn januari begon heel chill, met een leuke en gezellige manier om oud & nieuw te vieren! Ik nodigde Lara en Nikki uit in mijn kersverse appartement en we vierden het met sushi, wijn, Mario Kart en om 2 uur al in bed liggen. Helemaal chill. Op 1 januari bracht ik Lara naar huis en deden we nog even een classy McDo stop. Ook was ik begin januari jarig! Maar ik vierde het wel als een echte volwassene.. Met werken en ’s avonds pizza eten in m’n eentje. Sneu he? Maar na al die feestdagen was ik er ook wel een beetje klaar mee, haha. In het weekend vierde ik het overige nog wel met m’n familie.Mijn grote project van januari was natuurlijk mijn DIY kast, waar ik ruim twee weken mee bezig ben geweest. Regelmatig ben ik terug gegaan naar de Ikea en de Karwei om extra onderdelen te halen. Maar het eindresultaat mag er zeker zijn en je leest er hier alles over! Inmiddels moet ik wel zeggen dat ik echt even geen Ikea meer kan zien. Ik denk dat ik er sinds begin november minstens 10x ben geweest, haha! Goed voor de Ikea, dat wel.
Het leuke aan m’n werk vind ik dat ik op veel verschillende plekken kom. De afgelopen maand zat ik vooral in Utrecht, maar ik ging ook weer even naar een klant in Amsterdam centrum waar ik vorig jaar veel was. En het hoofdkantoor van m’n werkgever zit ook in Amsterdam, dus daar ben ik regelmatig. Samen met een collega wisten we binnen te komen op de 18e verdieping van het kantoor in Utrecht en dat leverde een hele mooie foto op! Ook lag er ongeveer een weekje een beetje sneeuw, wat toch stiekem ook wel leuk is. Ik kijk inmiddels heel erg uit naar m’n tripje naar Basel in maart (alles is geboekt, hoera!) en naar nog iets anders leuks.. Afgelopen week werd ik gebeld dat ik voor werk een weekje naar Athene mag in april, waar ik zelf een weekendje aan vast kan plakken. Super tof! En ik heb er vooral zin in omdat ik dan weer lekker veel foto’s kan maken!


Foto’s maken van eten doe ik heel fanatiek, zoals je kunt zien. De laatste 1,5 week probeer ik iets gezonder te eten dan voorheen. Ik at al best oké hoor, maar voelde me vaak een beetje sloom en ongezond en dus besloot ik om het nog een tandje gezonder te doen. Ik ontbijt nu met smoothies, probeer voor lunch salade te eten, snack met tomaatjes en nootjes, en maak als avondeten prakjes met quinoa, zoete aardappel en ander hipstervoer. En tussendoor eet ik stiekem ook nog wel gewoon pizza en sushi, haha. Afgelopen week ging ik bovendien ook regelmatig uit eten, maar at dan ook verrassend lekkere en gezonde dingen! Behalve dan die bak sla van SLA, die viel een beetje tegen. Ik eet trouwens nog steeds geen vlees (wel vis) en ben daar nog steeds erg blij mee. Daardoor eet je toch ook al snel gezonder!Van Lara kreeg ik een super leuk en tof cadeau, namelijk een dagje WinterEfteling! Ik ben er vorig jaar nog geweest met Nadine, maar toen was het 35 graden en heel erg druk. Deze keer lag de temperatuur rond de 0 graden en was het alsnog verrassend druk, maar wel echt weer super leuk. Niet alle buitenattracties waren open, maar gelukkig wel de meesten die ik zelf heel leuk vind. De Baron bijvoorbeeld, waar we met zonsondergang in gingen. Zo mooi om te zien! En ik vond het natuurlijk ook gewoon een super gezellig dagje met Lara.

Wat random prestaties in januari: ik ruimde m’n nagellak op en kreeg het succesvol in slechts 2,5 lade van m’n Alex kast. Ik vulde niet alleen een aantal keer succesvol de ruitenvloeistof bij van m’n auto, maar ik loste ook het probleem met de bandenspanning op. En ik liet ‘m eindelijk wassen, waardoor hij weer glimt als een biljartbal. Ik printte nog steeds braaf m’n leukste foto’s uit om ze in een foto-album te stoppen (nog altijd heel blij met m’n Instax camera). Ik plakte behang op de kale muur in de logeerkamer en het zit er nog steeds op. Maar m’n pa kan beter die in mijn woonkamer gaan doen..Verder ging ik afgelopen week 2x shoppen, waar ik denk ik nog wel een shoplog van ga maken. En afgelopen week kwam ook het boek van Jiami uit! Ik “ken” Jiami vanaf dat ze is begonnen met bloggen en hoewel ik niet helemaal haar doelgroep ben, vind ik het wel enorm knap wat ze allemaal heeft weten te bereiken. Niet alleen qua succesvol blogger, YouTuber en influencer worden, maar ook dat ze anorexia heeft overwonnen. Daar gaat haar boek over en ik vind het tot nu toe best heftig om te lezen. Maar tegelijkertijd ook heel knap dat ze er zo eerlijk en open over is. Een review volgt zeker!

Voor aankomende maand heb ik eigenlijk nog niet zoveel op de planning staan, maar dat vind ik niet zo erg. Ik hoop dat ik eindelijk de laatste dingen in m’n huis af kan maken en ook een beetje rust kan pakken in de weekenden. Ik merk dat ik dat enorm mis en dat ik echt wel zo’n sloom weekend met veel uitslapen kan gebruiken, haha. Vinden jullie het leuk om vaker dit soort maandverslagen te zien?

8 Reacties

  1. Naaaah, heb je zelf behangen? Dat vind ik echt zo’n ROTklus! Heb het een keer zelf gedaan en daarna een prof ingehuurd :’) Ik vind je overzichten heel leuk, dus blijf dit maar doen. Joe!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *