2016 was zo slecht nog niet

Terugkijken op het afgelopen jaar. Ik was het eigenlijk niet van plan, maar vind het stiekem wel super interessant en leuk om te lezen van anderen. En dus, dus doe ik het zelf ook! 2016 was denk ik voor veel mensen een bewogen jaar met meer dan genoeg levenslessen. In mijn leven veranderde er een hoop en ik neem je mee!

De grootste verandering in 2016 was natuurlijk dat ik mijn eigen appartement kreeg! Vanaf ongeveer de zomer ben ik op zoek gegaan en op 1 november kreeg ik de sleutels van een paleisje in Den Haag. Ik was er klaar voor en had er zin in, al moest er nog wel even geklust worden. Inmiddels woon ik er zo’n twee weken al en het bevalt super goed! Helemaal af is het nog niet hoor en de hometour laat dus nog even op zich wachten. Maar dat komt wel goed.

Andere super materialistische veranderingen waren natuurlijk mijn geliefde Mazda 2, die ik in 2015 al bestelde maar in 2016 pas kwam. Elke dag stap ik er weer in met een glimlach en ik ben er nog steeds héél erg blij mee! Ik noem ‘m dan ook heel liefkozend m’n bae, haha. Ik kocht tussendoor trouwens ook nog “even” een nieuwe camera. Echt veel foto’s heb ik er nog niet mee kunnen maken helaas, maar dit komt in 2017 wel. Fotografie is nog steeds een van mijn grote liefdes en hoop ik 2017 weer wat meer op te kunnen pakken!

2016 was voor mij ook zeker een jaar van vriendschappen. Misschien hoort het een beetje bij het “volwassen” worden, maar vrienden worden steeds belangrijker voor mij en ik weet ook steeds beter wat ik aan iedereen heb! Lara heeft mij enorm geholpen met mijn nieuwe appartement en daar ben ik haar heel dankbaar voor. Met Nikki mocht ik ook dit jaar weer naar Londen en dat was weer super leuk! Nadine is al jaren mijn favoriete whatsappvriendinnetje (we woonden altijd super dicht bij elkaar en zagen elkaar toch bijna nooit haha), en hopelijk gaan we in 2017 een mooie reis naar Basel maken.

Ook Lotte is nog altijd een fijn onderdeel van mijn vriendenkring. Ideaal om tegenaan te zeuren over het bloggen haha, maar ook om al onze struggles met het op jezelf wonen mee te bespreken! En inmiddels heb ik ook hele fijne collega’s die inmiddels veel meer zijn dan alleen dat. You know who you are!

In 2016 ging ik twee keer naar Londen en een keertje naar Boedapest. Hele leuke en voor mij bijzondere reisjes! Dat ik voor 2017 al een hele waslijst aan reisplannen heb, dat heb je hier al kunnen lezen. Maar het belangrijke vind ik dat ik weer op vakantie kan met de mensen waar ik veel om geef. Zo hoop ik bijvoorbeeld in 2017 Londen te kunnen laten zien aan mijn moeder!

Er gebeurde natuurlijk nog veel meer in 2016 dan je hierboven ziet. Zo ging het afgelopen jaar ook heel goed qua werk. Ik deed leuke projecten, deed veel ervaring op en voelde me steeds meer op mijn plek. Wat betreft bloggen, fotografie en andere hobby’s ging het wel wat minder soepel. Dat kwam vooral doordat ik het echt heel druk had met werken, sociale dingen en natuurlijk klussen en verhuizen. Hopelijk pak ik dit in 2017 weer op!

Voor mij was het dus gelukkig een jaar met veel positieve dingen en ik ben erg benieuwd wat 2017 ons zal gaan brengen. Dat er heftige dingen gebeuren in de wereld, dat ontgaat mij natuurlijk ook niet. Maar eerlijk gezegd probeer ik daar niet teveel over na te denken en vooral niet daardoor bepaalde dingen niet te doen, want dat maakt mij alleen maar ongelukkig. Ik hoop natuurlijk dat jullie evengoed een mooi, bijzonder, leerzaam, of prachtig 2016 hebben gehad. En al het beste voor het komende jaar!

6 Reacties

  1. Een mooi overzicht met een aantal mooie hoogtepunten. En het is waar. Als je ouder wordt, worden vriendschappen belangrijker en hecht je aan andere dingen meer waarden

  2. Mooi artikel! De reisjes zijn altijd fijn wanneer je erop terugkijkt, leuk om te lezen! Ik hoop dat je 2017 nog veel mooier wordt. Probeer vast te houden aan de vriendschappen want dat helpt heel veel wanneer je bent omringd met fijne mensen

  3. Kijk al die reisjes dan, wat leuk! <3 Vooral Londen, whaaa. Daar ben ik afgelopen januari geweest (alweer een jaar geleden…) En ik zou het ook zo leuk vinden om samen met mijn mama te gaan!

  4. Wat een mooie foto aan het einde van je artikel. Zo’n jaaroverzicht is altijd weer bijzonder, ik kijk ook altijd even heel bewust terug als een jaar weer bijna voorbij is. Vriendschappen worden steeds belangrijker, fijn dat je zo’n fijne groep om je heen hebt. Ik hoop voor je, dat 2017 net zo’n mooi jaar zal worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *