Move it baby – de eerste 10 dagen in mijn nieuwe appartement!

1

Yassss, ik heb eindelijk de sleutels van mijn eigen appartement! Ik schreef er laatst al wat over en deelde een interieur wishlist, maar ik moest eerst nog even wachten tot de vorige bewoners vertrokken waren en ik erin kon. Letterlijk aftellen haha! Op 1 november heb ik de sleutels in ontvangst mogen nemen en sindsdien besteed ik alle vrije uurtjes dus aan klussen..5

Want de vorige bewoner heeft helaas niet zo heel veel moeite gedaan om het appartement heel goed te onderhouden. Het is dan ook best vies (gelukkig wordt dit grotendeels voor mij schoongemaakt en gerepareerd) en we hebben best veel werk aan simpele dingen zoals het vullen van de scheuren in de muren. Ook moet alles geverfd worden en moet er natuurlijk een vloer in, maar dit is vaak met huurwoningen.

De afgelopen week heb ik vooral zelf en met m’n moeder er geklust en stiekem vind ik het best leuk om te doen. Gewoon omdat het even iets heel anders is dan mijn kantoorbaantje en omdat ik steeds meer het gevoel krijg dat het echt “mijn” plek gaat worden! Komend weekend gaan mijn vader en broer ook weer helpen en beginnen we met verven. Gelukkig wil ik alles wit (dat is gewoon heel handig voor fotografie!) dus dat maakt het lekker simpel.

6

Al heb ik dus van twee muren het behang geplukt en kwam ik er al snel achter dat er bij beide muren een bouwmuur achter zit zonder enige afwerking.. Niet heel handig om overheen te verven en dus wordt het waarschijnlijk behang. En omdat het twee vrij kleine muren in twee verschillende ruimtes betreft, lijkt het mij dus heel tof om hier een soort accentmuren van te maken! Dus of een hele mooie kleur behang erop, of misschien zo’n tof printje.. Ik ben er nog niet helemaal over uit wat het wordt haha, maar ik vind het eigenlijk juist wel heel leuk dat we voor behang gaan op deze muren!

Ik begin inmiddels ook steeds meer de ruimtes en de opzet van dit appartement en de omgeving te waarderen. Ik heb overal deuren in plaats van ramen die dus ook allemaal open kunnen en dat vind ik zo leuk! Ook komt er daardoor veel licht naar binnen en dat maakt het een heel fris en levendig appartement. Bovendien zit alles wat handig is in de buurt. Zo ben ik al eens naar beneden gelopen voor het kopen van een waterkoker, een schaar en natuurlijk wat te eten. Echt alles zit letterlijk in een straal van 50 meter van mijn appartement vandaan en dat is zó fijn.

Mijn appartement is nog verre van klaar en gelukkig heb ik ook nog wel even de tijd. Mijn wens is om er begin december echt te gaan wonen en dat moet denk ik ook wel gaan lukken. Eerst verven en behangen, dan een mooie vloer erin, en daarna gaat het vast heel snel als de meubels er komen. Zin in! Oh en excuses voor de belabberde foto’s, ik vergeet steeds fatsoenlijke foto’s te maken. Die komen er sowieso zodra het zo goed als klaar is!

9 Reacties

  1. Superleuk Marjolean ziet er tof uit. Leuk om je muren te behangen. Je zou een beetje een accentkleur kunnen doen dat wel past bij je meubels. Bijvoorbeeld op 1 muur een structuur behang en dan op de andere in dezelfde kleurstelling maar dan iets met een (grafische?) print. Leuk hoor, veel plezier met het in orde maken.

  2. Zo fijn dat je zo’n mooi appartement hebt. Ik zou als ik jou was zeker voor een accentmuur gaan. Heel spannend, maar uiteindelijk ga je daar zo blij mee zijn (ja, ik spreek uit ervaring)!

    Heel veel succes met verder klussen, verven en inrichten!

  3. Wat een mooi ruim appartement. Een accentmuur is altijd erg leuk, ben benieuwd of je voor een printje zult kiezen of voor een kleur. Wat ideaal dat alles zo in de buurt is, dat is echt zo praktisch. Succes met klussen en verhuizen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *