M. L. Stedman – The Light Between Oceans

De laatste tijd moest ik weer regelmatig met de trein naar het werk en dat betekent.. Boeken lezen! Gelukkig had ik vlak ervoor een boek opgestuurd gekregen en dat boek werd al snel mijn reismaatje voor onderweg. Benieuwd welk boek dit was en wat ik er van vond? Read on!


Het boek heet The Light Between Oceans van M. L. Stedman. Het boek zelf is al wat ouder, maar er is nu een verfilming van uit gekomen! De film heb ik nog niet gezien, want het boek was eerst aan de beurt. Het verhaal speelt zich af rond 1920 in Australië, waar Tom naar terugkeert na te hebben gevochten in de Eerste Wereldoorlog. Een gebroken maar verder gezonde man, die aan de slag gaat als beheerder van een vuurtoren op het verder onbewoonde eiland Janus Rock.

Tijdens zijn bezoek aan het vaste land trouwt hij met Isabel en neemt haar mee naar het eiland. Samen hebben ze een sterke kinderwens, maar na twee miskramen en een vroeggeboorte lijkt hun kinderwens onbeantwoord te blijven. Tot er ineens een bootje aan komt drijven met daarin een dode man en een levende baby. Tom en Isabel hebben het vermoeden dat de moeder verdronken is, en Tom wil dan ook het vasteland inlichten van deze gebeurtenis. Isabel weet Tom er echter van te overtuigen om het kind te houden en net te doen alsof het hun eigen kind is. Iets wat twee jaar lang goed gaat, tot ze het kind meenemen naar het vasteland en ineens wel erg opvalt dat het kleine meisje anders is dan haar ouders..


Dit boek is behoorlijk anders dan de boeken die ik doorgaans lees. De schrijfstijl is wat meer poëtisch en literatuur-achtig, waar ik in het begin even aan moest wennen. Wel vond ik het verhaal goed weg lezen en ging ik vooral door het tweede deel van het boek in een sneltreinvaart. Je went al snel aan de manier van schrijven en wordt helemaal meegenomen in het verhaal! Ook vond ik het leuk dat het verhaal zo ver weg staat van het leven in deze tijd. Vuurtorenwachters hebben we allang niet meer en het leven in Australië is toch ook net even wat anders dan in Nederland. Het verhaal is gelukkig wel zo geschreven dat je alsnog alles voor je ziet en je je zeker kunt inbeelden hoe die tijd is geweest.

The Light Between Oceans is een aanrader als je een mooi, romantisch en meeslepend verhaal zoekt. Eentje die je op de bank, onder een dekentje en met veel thee kunt verslinden! De verfilming draait op dit moment ook nog in een aantal bioscopen. The Light Between Oceans van M.L. Stedman bestel je onder andere gemakkelijk op bol.com!

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *