Kiehl’s Rare Earth Deep Pore Cleansing Masque

1

De laatste maanden is Kiehl’s echt mijn favo skincare merk geworden. Het is net iets minder duur dan Philosophy en bevat minder “slechte” ingrediënten. En stiekem vind ik de verkopers en -koopsters duizend keer liever en aardiger dan die bij de Ici Paris XL. Ik heb al heel wat producten van Kiehl’s geprobeerd, maar nog geen masker. En daar moest natuurlijk wel verandering in komen!

2
3

Kiehl’s heeft een aantal maskers in het assortiment, waarvan het Kiehl’s Rare Earth Deep Pore Cleansing Masque het meest basic masker is. Een masker op basis van witte klei uit het Amazonegebied, haver en aloë vera, in een grote pot van 125ml. Ik vind dit soort zuiverende maskers zelf heel fijn werken voor mijn huid, maar ze kunnen vaak best uitdrogend zijn. De verkoopster bij Kiehl’s vertelde mij dat dit kleimasker relatief gezien nog niet eens zo uitdrogend is, dus daar was ik wel heel erg benieuwd naar!

Het masker bevat de volgende ingrediënten: Water, Kaolin, Bentonite, Propanediol, Glycerin, Titanium Dioxide, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Alcohol, Corn Starch, Phenoxyethanol, Ceterath-20, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Tocopherol, Lecithin, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Oat Kernel Flour, Allantoin.

4
5

Het grote nadeel van dit masker vind ik dus eigenlijk wel dat het in een pot zit. Dat is niet zo hygiënisch, en toch ook niet zo handig als je met natte handen dit op aan het smeren bent. Maar dat mag de pret niet drukken en aanbrengen met een kwast doet al wonderen. Wat mij gelijk opviel aan dit masker is dat hij heel lichtgrijs is en eenmaal aangebracht niet zo zwaar, droog en trekkend voelt als veel andere kleimaskers. En dat vind ik enorm fijn, want mijn gevoelige en vochtarme huid kan dat nooit zo goed hebben.

Dit masker bevat geen parfum en geen irriterende oliën. Daar ben ik heel blij mee en dat maakt het masker ook geschikt voor de gevoelige huid. Dit masker laat je 10 minuten opdrogen en spoel je daarna af. Na het eraf spoelen voelt mijn huid lekker zacht en schoon aan! Mijn poriën vallen na gebruik ook iets minder op. Ik merk dat dit masker milder is voor mijn huid dan bijvoorbeeld het Origins Clear Improvement Mask, maar ook wel iets minder reinigend en matterend werkt.

6

Toch past dit Kiehl’s Rare Earth Deep Pore Cleansing Masque een stuk beter bij mijn huid en gebruik ik ‘m elk weekend met veel plezier! En voorlopig is hij nog niet op, wat ook wel fijn is gezien de prijs. Dit masker kost je namelijk €25 voor 125ml. Dit masker is zeker een aanrader als je een goed, basic en niet te heftig kleimasker zoekt! Kiehl’s koop je onder andere in Amsterdam, Den Haag en Antwerpen, en natuurlijk in de online shop.

6 Reacties

  1. Ik ben het helemaal met je eens dat de verkoopsters stukken aardiger zijn dan in de andere winkels zoals Ici paris inderdaad. Ze nemen echt persoonlijk de tijd voor je en kijken wat echt bij je past. Ik heb het serum van Kiehl’s en die is ook super. Hopelijk komen er in de toekomst nog meer items bij want ik ben fan! het masker lijkt me ook goed

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *