Drie dagen in Boedapest

0

Afgelopen maand stond voor mij een beetje in het teken van reizen. Ik zou naar Orlando gaan maar dat werd Londen, en er stond nóg een reisje op de planning. Eind oktober ging ik namelijk nog drie dagen op reis. Deze keer naar Boedapest, de hoofdstad van Hongarije. Benieuwd wat ik daar allemaal heb gedaan en gezien? Lees en kijk vooral verder!

Vrijdag

Boedapest
Boedapest

Op vrijdag vlogen we met een groep van 22 man van Amsterdam naar Boedapest. Ik ging dus zeker niet alleen op reis, haha! Exact een jaar geleden ben ik naar Portugal geweest met collega’s en bij wijze van traditie zijn we dus dit jaar weer met een groot gedeelte van die groep op reis gegaan. Deze keer was het puur voor de fun en waren er geen verplichte werkdingen.

We sliepen in het Maverick City Lodge, een hostel in het centrum. Qua locatie was het perfect want alles was eigenlijk wel op loopafstand en het was ook een heel net en prima hostel. Maar ik ben zelf dus stiekem niet zo’n fan van hostels want het is me allemaal net iets te.. gedeeld. Maar ach, zo lang waren we er gelukkig niet!

Boedapest
Boedapest

Op vrijdagavond gingen we uit eten bij winebar Kardaka. Niet iedereen was even enthousiast over het eten, maar ik vond het wel prima! Ik ging zelf voor een #healthy salade aangezien ik geen vlees eet, maar de burgers zagen er ook wel heel goed uit. Overigens zijn er verrassend veel vega opties bij de restaurantjes in Hongarije en heb je zelfs best veel café’s en restaurantjes die helemaal gefocust zijn op gezond eten. Dat had ik echt niet verwacht!

Boedapest
Boedapest

Ik was met aardig wat party people die dus na het eten op jacht gingen naar de beste clubs van Boedapest. Ik ben zelf niet zo’n feestbeest dus ik haakte voortijdig af, haha. Het voordeel van Boedapest is wel dat eten en drinken relatief goedkoop is, dus losgaan doet je niet zo’n pijn in de portemonnee!

Zaterdag

Boedapest
Boedapest
Boedapest
Boedapest

Zaterdag was onze enige volledige dag in Boedapest en was het dus ook de dag waarop we echt de stad zijn gaan verkennen. Voordat we met de groep vertrokken liepen een collega en ik even naar de DM drogisterij (hartjes voor de DM!!) die lekker dicht bij het hostel zat. Wat mij ook wel verrast heeft aan Boedapest is hoe modern de stad eigenlijk is! De gebouwen zien er wel heel traditioneel en ouderwets uit, maar van binnen zijn ze vaak heel netjes en modern. Ook kan je bijna overal moeiteloos pinnen, is er op veel plekken gratis wifi, en vind je hier ook gewoon de H&M en de Starbucks.

Boedapest
Boedapest
Boedapest
Boedapest
Boedapest
Boedapest

Boedapest bestaat uit twee delen, gesplitst door de rivier de Donau. Het ene deel, Pest, is vrij vlak en je vindt er veel winkeltjes, restaurantjes en hippe uitgaansplekken. Het andere deel, Boeda, is juist best bergachtig met meer natuur en goede uitzichten over de stad. We liepen dan ook over een van de vele bruggen richting het hoger gelegen deel van de stad om mooie uitzichten te gaan zoeken!

Boedapest
Boedapest
Boedapest
Boedapest

En mooie uitzichten heb je daar zeker weten. We gingen zelf naar de Buda Castle (Budavári Palota), waar je heel mooi over de stad en de rivier uit kunt kijken. Een stuk naar rechts heb je een nog hoger uitkijkpunt, maar daar hebben we ons maar niet aan gewaagd.

Boedapest
Boedapest
Boedapest
Boedapest
Boedapest
Boedapest
Boedapest

Na deze tocht zijn we beland op een terrasje en hebben we tot aan einde van de middag stiekem niet zo heel veel meer gedaan. Ik wilde zelf nog graag een bepaalde beker van Starbucks scoren voor mijn collectie en samen met een collega gingen we dan ook nog even naar een ander deel van de stad om er eentje te zoeken. En ook hier kwamen we weer langs mooie gebouwen, lange straten en verrassend genoeg ook veel leuke graffiti!

Boedapest
Boedapest

Op de tweede avond aten we bij Mazel Tov, een Joods restaurant. Boedapest heeft altijd een relatief grote Joodse gemeenschap gekend, wat vooral tijdens de Tweede Wereldoorlog flink veranderd is door de deportatie en vernietiging van deze mensen. Overal in de stad vind je trouwens ook nog herdenkingsplekken terug van deze tijd.

Zondag

Boedapest
Boedapest
Boedapest
Boedapest
Boedapest

Op zondag vlogen we om 5 uur ’s middags al terug dus veel tijd hadden we niet meer. Het idee was om naar zo’n badhuis te gaan waar Hongarije wel een beetje bekend om staat, maar volgens mij is uiteindelijk niemand meer geweest wegens te weinig tijd. Een paar meiden wilden nog gaan shoppen en daar ben ik dan ook maar mee gegaan. Wat we hebben gekocht? Helemaal niks! Maar we hebben wel weer lekkere taartjes gegeten. Want taartjes bakken kunnen die Hongaren dus heel goed!

Boedapest
Boedapest
Boedapest
Boedapest

En toen zat onze Boedapest trip er eigenlijk wel weer op. Ik vond het een hele interessante stad om eens te bezoeken en ik denk dat ik er zelf niet zo snel naar toe was gegaan, wat eigenlijk wel zonde is. Want Boedapest heeft veel prachtige gebouwen, historische verhalen (waar ik inderdaad echt veel van gemist heb) en lekker eten. Na een paar dagen heb je de highlights wel gezien, en dat maakt het juist een leuke bestemming voor een korte stedentrip! Ben jij al eens in Boedapest geweest?

5 Reacties

  1. Budapest is een fantastische stad! Ik vind het wel grappig om te lezen hoe je benadrukt dat het een moderne stad is met H&M en Starbucks, blijkbaar waren jouw verwachtingen heel anders! Maar Budapest doet echt niet onder voor Praag of andere grote Europese steden 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *