Danish Skin Care – de Deense oplossing voor een perfecte huid

1

Regelmatig plaats ik reviews over huidverzorging en daarin vermeld ik standaard dat ik een enorm gevoelige huid heb. Wat echt zo is, en ik ben dan ook altijd op zoek naar effectieve en tegelijkertijd neutrale producten die mijn huid niet irriteren. Het merk Kiehl’s is daarbij favoriet, maar ik probeer ook regelmatig andere merken! Zo ontving ik laatst wat producten van het merk Danish Skin Care.

2

Danish Skin Care is opgericht door de Deense Mads Timmermann. Mads ging na veel problemen met acne op zoek naar huidverzorging die dit effectief aan wist te pakken zonder schadelijke of irriterende ingrediënten. Zonder succes, en daarom besloot hij zijn eigen skincare producten te ontwikkelen. Super slim! Danish Skin Care biedt dan ook een huidverzorging lijn ontwikkelen die het gemakkelijk en efficiënt maakt om je huid te verzorgen. Geen onnodige ingrediënten. Geen parfum. Geen kleurstof. Geen ingrediënten die schadelijk zijn of irritaties opleveren.

3

Ik ontving een travel size kit voor de droge huid met mini’s om de producten uit te kunnen proberen. Dit soort setjes zijn gewoon te koop bij dit merk en zijn ideaal om kennis te kunnen maken met een merk! In dit setje zit allereerst de Clean Skin Face Wash (€26). Een hele milde en neutrale facewash met eigenlijk nauwelijks een geur. Ik gebruik deze facewash nu ’s ochtends onder de douche om de laatste restjes make-up en moeheid van mijn gezicht af te wassen en vind het daarom juist heel fijn dat hij zo mild en neutraal is. Wel vind ik de facewash wat uitdrogend en zeker niet voedend. Goed smeren hierna dus!

6

Een product waar ik erg onder de indruk van ben is de Perfect Skin Day Protector (€34)! Deze dagcrème bevat SPF 15 en dat vind ik vaak enorm fijn, want ik ben echt veel te lui om een los product te gebruiken voor zonbescherming. Ik heb zelf een vrij droge en vochtarme huid en heb dan ook de versie voor de droge huid geprobeerd, welke echt perfect past bij mijn drogere winterhuidje. Het is een basic en toch doeltreffende crème waar ik erg blij mee ben!

5

De Smooth Skin Treatment (€40) is het pronkstuk uit de Danish Skin Care collectie. Dit product gebruik je na het reinigen en voor het verzorgen en breng je gemakkelijk met een wattenschijfje aan. Dit product bevat onder andere 2% BHA (salicylzuur) en niacinamide om je huid eigen collageen productie te verbeteren, maar belooft ook de huid te voeden en onzuiverheden te verminderen.

Toen ik net begon met het proberen van deze lijn zat ik toevallig lekker onder de puistjes (stress) en heb ik dit product dan ook elke ochtend gebruikt. Ik moet zeggen dat ik dit product best wel heftig vond om te gebruiken en het letterlijk voelde prikken op de plekken waar ik puistjes had. Maar het werkte wel echt om mijn huid sneller te laten herstellen, waar ik echt van onder de indruk was! Het doet naar mijn idee echt iets, maar is wel wat heftig om te gebruiken.

4

Als laatste heb ik de Perfect Skin Moisturizer (€34) getest. Deze lijkt op het product hierboven, maar dan zonder SPF. Deze crème gebruik ik dan ook ’s avonds om de huid ’s nachts te voeden. Maar het is niet zo’n typische nachtcrème die heel vettig blijft tot je het er ’s ochtends vanaf wast. Dat vind ik zelf een stuk prettiger aanvoelen. Van deze crème ben ik dan ook zeker groot fan!

7

Ik vond het zelf heel leuk om op deze manier kennis te kunnen maken met het merk Danish Skin Care. Ik ben er zeker van onder de indruk en de producten passen perfect bij een onrustige en gevoelige huid. Mijn absolute favoriet is de Perfect Skin Day Protector, die de eigenschappen van een goede crème combineert met de bescherming van een zonproduct. Maar ook de facewash gebruik ik graag! De producten van Danish Skin Care zijn aan de prijzige kant en de volledige travel kit kost je dan ook €67. De Danish Skin Care producten bestel je via de officiële webshop!

5 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *