Shoppen als een pro bij Designer Outlet Roermond & mijn favo winkels!

designer outlet roermond

Nederland kent een aantal outlet centers en daarbij is de Designer Outlet in Roermond toch wel mijn favoriet. Een goede mix van premium merken en betaalbare opties, en hij is lekker groot! Laatst was ik er voor de vierde keer en dat leek me wel een mooi moment om flink wat foto’s te maken. En jullie vooral wat te vertellen over deze outlet, mijn tips & tricks te delen, en natuurlijk ook mijn favoriete winkels!

designer outlet roermond
designer outlet roermond
designer outlet roermond
designer outlet roermond
designer outlet roermond

Designer Outlet Roermond is gevestigd net buiten het centrum van Roermond, wat in het noorden van Limburg ligt. Je vindt er op dit moment ruim 150 winkels en eettentjes en toen ik er de laatste keer was, werd er druk gebouwd aan een uitbreiding. Er komen dan weer 70 nieuwe merken bij! De Designer Outlet lijkt eigenlijk op een soort klein dorp wat ook niet had misstaan in de Efteling. Alle panden zien er super schattig uit en het is er super netjes en opgeruimd.

designer outlet roermond
designer outlet roermond
designer outlet roermond
designer outlet roermond
designer outlet roermond

De kortingen variëren een beetje per winkel en merk, maar liggen over het algemeen tussen de 30%-70% op de originele prijs. Er zijn regelmatig acties waarbij je extra korting krijgt. Zo hadden ze laatst een speciale shopping night met extra aanbiedingen. Ook is er 2x per jaar extra sale, rond de zomer en rond de kerst. Mocht je echt goede deals willen scoren dan kan je het beste in die sale-periode gaan! Mijn advies is wel om altijd heel kritisch te zijn wat betreft de prijs. Zo is er een UGG winkel die oude modellen verkoopt voor alsnog enorm hoge prijzen. Daar kost het basic lage model van UGG (uit een oude collectie met rare kleur) je namelijk alsnog €150, terwijl ik mijn zwarte UGGs bij een schoenenwinkel kocht in de sale voor €100. Mocht je iets specifieks willen kopen, wees dan in ieder geval op de hoogte van de prijs en aanbiedingen bij andere winkels!

Hierboven zie je al een van mijn favoriete winkels, namelijk Watch Station. In de outlet vind je relatief gezien niet zo heel veel sieraden- en horlogewinkels. Maar deze winkel verkoopt in ieder geval verschillende merken voor goede prijzen en vaak nog met extra korting. Zo kocht ik er de vorige keer een roségouden DNKY horloge met 75% korting. Deze winkel verkoopt ook merken als Michael Kors en Marc Jacobs. En over Michael Kors gesproken.. Een van de meest populaire winkels is denk ik wel de Michael Kors shop. Ik vind het zelf een verschrikkelijk merk en ik heb dus weleens gehoord dat het merk kwalitatief slechtere items produceert voor deze outlet shops. Maar mocht je MK fan zijn en een goedkopere tas willen scoren, dan is deze winkel the place to be.

designer outlet roermond
designer outlet roermond
designer outlet roermond
designer outlet roermond
designer outlet roermond

Mijn persoonlijke favoriet is de Furla winkel, waar ik inmiddels ook al drie tassen en een portemonnee heb gescoord. Ik vind Furla tassen prachtig en ze zijn voor designer ook nog best betaalbaar. Ook heeft Furla vaak leuke aanbiedingen, zoals bijvoorbeeld nog extra korting als je voor een bepaald bedrag koopt. Het hoekje waar Furla zit is sowieso wel leuk, want je vindt hier ook Mulberry en Burberry. Van Mulberry vind ik het wel jammer dat het personeel niet altijd even vriendelijk is. En de tassen zijn met korting nog steeds heel duur, haha. Maar wel leuk om rond te kijken!

Een aantal winkels zijn altijd druk, waaronder de Nike Factory Store en Polo Ralph Lauren. Het outletcenter is sowieso vaak erg druk en in het bijzonder tijdens het weekend en wanneer het rond de feestdagen is. Parkeren is dan soms echt een drama, ondanks de gigantische parkeerterreinen er omheen. Ik ga dan ook altijd heel vroeg erheen en zorg dat ik er maximaal om 10 uur al ben zodat ik gewoon nog kan parkeren en eerst de drukke winkels af kan gaan. Maar als het lukt, raad ik je aan om buiten weekenden en feestdagen te gaan!

designer outlet roermond
designer outlet roermond
designer outlet roermond
designer outlet roermond

Nog een aanrader is Dolce & Gabbana. Niet eens echt om er iets te kopen, want het is heeeel duur. Maar de bijzondere schoenen, tassen en prachtig gemaakte kledingstukken zijn zo mooi om te zien! Ik vind het altijd leuk om er rond te lopen en de items te bekijken. Hier laten ze je vaak overigens ook wel met rust als je gewoon rond aan het kijken bent, dus geen awkward “ik kan dit niet betalen maar thanks” gesprekjes. Ook vind je een L’Oréal winkel bij deze outlet. Hier kan je make-up en verzorgingsproducten scoren van L’Oréal maar ook van andere merken die bij dit merk horen, zoals Essie en Maybelline. De kortingen liggen vaak rond de 50%-70% dus dat is zeker niet verkeerd!

designer outlet roermond
designer outlet roermond
designer outlet roermond
designer outlet roermond

Een ander voorbeeld van een redelijk betaalbaar merk is natuurlijk The Body Shop, die ook een winkel heeft in de outlet. Hier vind je oude collecties met korting, maar ook bijna alle producten die je in een gewone The Body Shop winkel zult aantreffen. Maar dan met gemiddeld 15%-30% korting! Ideaal als je bijvoorbeeld bodybutters of huidverzorging in wilt slaan, want is vaak toch wel wat prijzig.

designer outlet roermond

Niet al mijn favo winkels heb ik op de foto gezet overigens. Ook leuk vind ik Timberland, Nike Factory Store, Gaastra (geweldige waterdichte jassen) en Clarks. Maar ja, Furla blijft mijn ultieme favoriet haha. Voor meer informatie over Designer Outlet Roermond verwijs ik je graag door naar de website! En natuurlijk laat ik binnenkort zien wat ik zelf allemaal heb gekocht..

5 Reacties

  1. Ik kom er ook regelmatig en er zitten zeker een aantal leuke winkels tussen. Echter slaag ik voor kleding hier eigenlijk nooit. Ik weet ook niet waarom haha.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *