Move it baby – interieur wishlist

6

Of ik aan het aftellen ben tot ik de sleutel krijg van mijn eigen paleisje? Ja zeker wel! Rond 1 november mag ik erin en kunnen we lekker gaan klussen. En daarna is het natuurlijk tijd voor het kopen van veel meubels, apparaten, en alle kleine frutseltjes die nodig zijn voor een huis. De laatste tijd ben ik dan ook al naar aardig wat meubelboulevards geweest om wat inspiratie op te doen. Mijn wishlist tot nu toe? Die zie je hieronder!

1

De vloer

Ik heb een appartement met 3 kamers (een woonkamer met keuken in het midden en twee grote slaapkamers). Er zitten geen drempels bij de deuren en het lijkt me dan ook prachtig om in al die ruimtes een doorlopende laminaatvloer te hebben. Dat wordt wel even een klus om te leggen, maar gelukkig hebben mijn vader en ik inmiddels al wel wat ervaring ermee.

Ik wilde al wel graag een vloer uit gaan kiezen zodat ik precies weet wat ik erin wil. Best lastig nog, want ik twijfelde heel erg tussen donkergrijs of toch een wat lichtere optie. Heel licht is ook weer niet handig in verband met vuil op de vloer. En dus heb ik uiteindelijk voor de Golv vloer gekozen die je hierboven ziet, van Ikea. Dit is de whitewash uitvoering en die lijkt me heel mooi! Fris en licht, en niet te warm qua bruine tint. Ikea vloeren schijnen verrassend goed te zijn en zijn relatief gezien lekker goedkoop, dus dat is mooi meegenomen. Mij lijkt deze vloer echt prachtig!

2

De woonkamer

Mijn woonkamer bestaat uit twee delen, met in het midden als een soort gangetje de keuken. Hierdoor kan je een deel mooi inrichten als zithoek, en een deel als eethoek. Dat ga ik dan ook zeker doen. In de zithoek wil ik graag een lekkere hoekbank en de Strandmon fauteuil van Ikea. Die stoel wil ik echt al jaren en nu kan het eindelijk! Qua bank weet ik nog niet helemaal wat ik wil. Ikea banken vind ik te zacht en niet mooi.. Ik ben al bij Leen Bakker gaan kijken omdat ik die banken vaak wel lekker vind zitten. Ik zag een prachtige donkerblauwe bank uit de Tom serie die me geweldig lijkt. Helaas is die serie behoorlijk prijzig omdat je de bank helemaal zelf kunt samenstellen, wat natuurlijk wel weer heel leuk is. Maar Leen Bakker heeft ook goedkopere basic opties, zoals deze grijze Aberdeen hoekbank die ik ook best prima zou vinden!

Ik heb me nog niet zo verdiept in tafeltjes, vloerkleden en andere kleine items. Wel zou ik als tv meubel graag de Kallax kast van Ikea willen hebben. Dat heb ik nu ook in m’n kamer en vind ik echt super handig! Voor die vakken heb je tegenwoordig ook mooie kastjes die je erin schroeft, waardoor hij wat minder rommelig oogt. Ik vind een witte sowieso mooi, maar deze nieuwe turquoise tint vind ik ook heel interessant. En op Aliexpress heb ik al de meest geweldig leuke posters gevonden die je natuurlijk mooi in kunt lijsten en op kunt hangen. Zo vind ik dit hipster rendier echt geniaal, haha!

3

De eetkamer

Al vanaf dag 1 wist ik dat ik de Skogsta eetkamertafel van Ikea wil. Een houten blad met zwarte poten, die best massief en ruw eruit ziet. Ik vind het prachtig en lekker stoer! Ook is hij lekker groot (2,40 meter lang) en dat vind ik fijn, want het wordt ook gelijk m’n werkplek. Wel vind ik het lastig om er mooie bijpassende stoelen voor te vinden. Ook de eetkamerstoelen van Ikea vind ik niet zo lekker zitten. Ik zag vorige week wel bij Leen Bakker de Brisbane stoel die je linksonder ziet en die zit verrassend lekker! Maar ik twijfel of hij wel bij de tafel gaat passen, dus dat wordt nog even puzzelen. Ikea verkoopt ook een bijpassend bankje uit dezelfde Skogsta serie, maar dat lijkt me dan weer niet zo lekker zitten. Al staat het wel super leuk!

Verder zou ik in het eetkamergedeelte van de woonkamer ook graag een muur vol met Billy kasten willen hebben. Ik heb behoorlijk wat boeken en dat lijkt me enorm praktisch, maar ook heel mooi! Ik zag ook dat ze tegenwoordig deurtjes verkopen die het onderste deel van de Billy kast afdekken. Dat lijkt me dan ook wel praktisch, voor bijvoorbeeld je administratie. En ik mocht van de webshop Wereldkaarten.nl een mooie kaart uitkiezen voor in mijn nieuwe appartement. Daarover later meer, maar ik ben in ieder geval voor een mooie gedetailleerde kaart gegaan. Leuk om in dit deel van de kamer op te hangen!

4

De slaapkamer

Ik heb twee slaapkamers waarvan er eentje echt gigantisch is. Heerlijk, want dan kan ik er een lekker groot bed neerzetten! Ik vind het Oppland bed van Ikea eigenlijk wel erg mooi, zeker in de donkerbruine uitvoering. Hierbij heeft het hoofdeind een stoffen bescherming erover en dat vind ik er wel leuk uit zien. En dit bed is er in een 180cm brede uitvoering, waar ik dan waarschijnlijk wel voor ga. Lekker groot! Bij Monki kocht ik in de sale laatst deze toffe poster met quote die heel erg toepasselijk is op mij, haha. Dus die kan ik zeker weten op gaan hangen!

5

Maar dan heb ik dus nog een slaapkamer over. Ook heb ik natuurlijk genoeg kastruimte nodig voor al m’n kleding. Ik denk dat ik zo’n PAX kast bij Ikea ga samenstellen met genoeg delen om mijn kleding zowel mooi op te kunnen hangen als neer te kunnen leggen. Ook wil ik graag een of twee Alex ladeblokken hebben om hier makeup, nagellak en andere losse spullen in te kunnen doen. En er komt zeker weten een logeerbed zodat vriendinnen kunnen blijven slapen!

Veel Ikea dus, maar eerlijk gezegd vind ik dat echt helemaal prima. En de accessoires waarmee ik alles ga opleuken komen dan waarschijnlijk overal en nergens vandaan, wat het uiteindelijk helemaal uniek en mij zal maken. Maar het scheelt hopelijk al iets dat ik qua grote meubelen al een ideetje heb, haha! Wat vinden jullie van de items die ik op mijn wishlist heb staan?

9 Reacties

  1. Wat een mooie spullen heb je uitgezocht. Ik vind de bank erg mooi, evenals de stoel. Volgens mij krijg je echt een super leuk huis, wat je hebt uitgezocht vind ik in ieder geval erg leuk, ook een hele mooie vloer trouwens, leuk om zo je eigen huisje in te gaan richten.

  2. Heel veel dingen die jij leuk vind wil ik ook! Ik zoek nu met alle macht en kracht een huisje. Daarna ga ik ook bezig met allerlei leuke interieur spulletjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *