Londen dag 3 – shoppen, British Museum & Poppies

Na de Harry Potter studios op dag 2, was het op dag 3 wel weer tijd om echt Londen zelf in te gaan. Nikki wilde graag naar the Tower of London, maar ik vond de entreeprijs (25 pond) toch wel behoorlijk hoog. En ik wilde graag nog even naar Covent Garden. Dus besloten we allebei alleen op pad te gaan en voor het avondeten weer te meeten.

Ik dook de metro in naar Covent Garden om daar naar de Urban Decay winkel te gaan. Elke keer als ik in Londen ben komt dit er namelijk niet van! En ik hou van Urban Decay, plus ze hadden net een nieuwe foundation uitgebracht. Dus ik heb me er laten opmaken en ging zeker niet met lege handen naar huis (shoplog volgt!). In datzelfde straatje vind je trouwens ook de Apple Store, NARS winkel en een Moleskine winkel. Hierna ging ik op zoek naar een TK Maxx, omdat ik op de website had gezien dat ze ook Furla verkopen. Ik vond twee vestigingen en Furla tassen, maar helaas hadden ze geen hele leuke. Wel heel veel leuke telefoonhoesjes en goedkope make-up trouwens!

Na mijn shoptripje besloot ik ook nog iets cultureels te doen. The British Museum had ik nog nooit bezocht en leek me wel leuk! Ik had de afstand wel een beetje onderschat haha, het was een flink eind lopen. Maar dat is ook wel weer leuk, want ik kwam in allemaal straatjes en langs mooie gebouwen die ik anders nooit had gezien! Na een korte break bij Starbucks (mijn naam is echt niet leuk als je in het buitenland bent) ging ik dan ook het museum in.Het British Museum staat vol met items uit verschillende werelddelen en tijden. Zo vind je er mummies en items uit de Griekse Oudheid, maar ook boeken en beelden uit bijvoorbeeld Europa. Het is een behoorlijk groot museum waar je echt wel een paar uur rond kunt lopen. Zelf had ik niet zo heel veel tijd en ging ik dus vrij gericht er doorheen. Zo wilde ik heel graag de mummies zien!


De mummies bevinden zich tegenwoordig achterin het museum en het is duidelijk een van de meest populaire plekken, want het was er behoorlijk druk! Ik heb er dan ook niet heel veel foto’s van kunnen maken en juist wel weer veel van andere plekken. Ik vond trouwens de museumshops ook heel leuk! Ik heb er zelf alleen een sleutelhanger gekocht, maar ze hadden echt hele toffe items en mooie boeken. Zelfs daar kan je je wel even vermaken, haha!Na mijn bezoekje aan het British Museum was het tijd om naar Camden te gaan, waar we fish & chips gingen eten. Ik moest er even wachten op Nikki en kon het niet laten om weer eens een Superdrug in te gaan. Super leuk om te zien is dat je daar dus heel veel producten van YouTubers kunt vinden in de drogisterij. Zo liggen overal de spullen van Zoella en Tanya Burr, maar natuurlijk ook de RealTechniques kwasten van Sam & Nic en de wimpers van Fleur de Force!Camden Town en Camden Lock zijn ook zeker het bezoeken waard als je eens in Londen bent. Je vindt hier veel handgemaakte en Etsy-achtige items op de Camden Lock Market. En veel souvenirs bij de kraampjes er omheen. We gingen er zelf heen om naar Poppies Fish & Chips te gaan. Een van de lekkerste Fish & Chips restaurants in Londen met een hele leuke inrichting en sfeer! Hierna waren we wel weer toe aan lekker slapen en opladen voor dag 4. Want op dag 4 stond er nog een museum op de planning..

8 Reacties

  1. Dat klinkt als een heerlijke dag! Wat leuk dat jullie ook naar het museum zijn geweest. Daar wil ik nog steeds een keer naar toe als ik in Londen ben.

  2. wat maak je toch een geweldige verslagen van deze dagen. De foto’s zijn zo mooi. Het museum ziet er zo mooi uit, het lijkt me heerlijk om daar eens rond te kijken, Londen lijkt me echt zo super om te winkelen en allemaal leuke winkeltjes te ontdekken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *