Londen dag 2 – the making of Harry Potter

Onze tweede dag in Londen draaide maar om 1 ding: Harry Potter! Vorige keer hadden we eigenlijk geen tijd om naar de Warner Bros. Studio Tour London – The Making of Harry Potter te gaan, maar nu wel! En aangezien we niet meer naar Universal Studios in Orlando zijn gegaan, was dit dan toch wel the next best thing.. Bereid je vast voor op veel, heel veel foto’s!Maar de dag begon natuurlijk met een metroritje en een ontbijtje. Om bij de Warner Bros. Studios te komen moet je een stukje met de trein en die gaat vanaf metrostation Euston. Gelukkig zat daar een Pret-a-Manger, waar we een koffie en een gezond ontbijtje naar binnen werkte (maar echt, als je lekker en vers ontbijt wilt wat niet te duur is, dan is dit een aanrader!). Het treinritje valt overigens best mee qua tijd als je een snelle trein neemt, binnen 20 minuten stonden we al in het dorpje waar de studios zijn. Vanaf daar rijden pendelbussen naar de studios zelf, dus dat is heel goed geregeld!De tour werkt met tijdslots en dat scheelt een heleboel drukte. Wij hadden die van 2 uur ’s middags en waren natuurlijk veel te vroeg haha, dus konden we eerst even buiten van het zonnetje genieten! Als je aan komt rijden bij de studios zie je al overal grote greenscreens, en natuurlijk grote hallen waar de binnenscènes worden gefilmd. Deze studio is nog steeds gewoon in gebruik en ze hadden er net de nieuwste Harry Potter film afgerond (Fantastic Beasts and Where to Find Them). Op de dag dat wij er waren werd er ook iets gefilmd, maar wat dat was..

The Making Of Harry Potter draait in ieder geval om de eerste Harry Potter films, die over een periode van 10 jaar zijn gefilmd in deze Warner Bros. Studios. Voor de film zijn duizenden kostuums, props en complete decors gemaakt en het is natuurlijk zonde om dat soort dingen zomaar weg te gooien. En dus kun je dat nu allemaal bekijken tijdens deze tour! De tour begint met een kort filmpje over het ontstaan van Harry Potter en de belevenissen van de acteurs tijdens het filmen. Daarna ga je met je groep de grote hal in, die in de films uiteraard het middelpunt vormde van Hogwarts. En natuurlijk werd een groot gedeelte van deze hal in de film aangekleed met special effects, net als veel andere decors. Maar dan nog was het enorm imposant om te zien!
Na de grote zaal mag je helemaal zelf bepalen waar je heen gaat en wat je wilt bekijken. En ik kan je vertellen, het is gróót!! We zijn in totaal ruim 4 uur binnen geweest en er is enorm veel te zien. Veel decorstukken afgewisseld met kostuums, en overal waar je kijkt zie je items uit de films. We hadden een audiotour genomen en dan krijg je bij veel punten uitleg van hoe bepaalde items en scènes gemaakt zijn. Ook kan je dan voorbeeldvideo’s zien op de iPod die je meekrijgt. Dat vond ik zeker waarde toevoegen!


Ik vond zelf vooral de decors leuk waarbij ook het bijpassende personage erin stond, zoals bijvoorbeeld de hut van Hagrid. In de films valt het nog niet eens zo op, maar aan elk detail is gedacht en alles klopt. Het is heel leuk om van de makers van de sets te horen hoe ze bepaalde items hebben gemaakt. Zo zag je in een set potten vol met rare en enge dingen, die dus per pot gemaakt moesten worden. Dat begon met namaakspulletjes erin doen maar eindigde met het koken van de meest rare items om zo maar lugubere dingen te krijgen voor in de potten. Per film groeide deze collectie trouwens ook nog eens!Ook heel tof: de Hogwarts Express staat er! De echte dus, de stroomtrein uit de film. In de film ziet dat er natuurlijk heel indrukwekkend uit, maar in de realiteit is het maar een kort treintje haha. Wel kan je hier op de foto bij platform 9 3/4e en mag je ook door de trein heen lopen. Daar zie je per film een coupé met andere inhoud. Super leuk om te zien! Na de trein kan je een butterbeer kopen in het restaurant. Dat moesten we natuurlijk wel even proberen! Helaas vond ik het best wel een beetje smerig haha, en ik was niet de enige. Het smaakt vaag naar karamel met hele dikke slagroom er bovenop.Na het niet zo geslaagde butterbeer kom je in het gedeelte met heel veel magische wezens! Maar ook de Weg-is-Weg is hier te vinden waar je uiteraard overheen kunt lopen. Dat zag er echt heel tof en indrukwekkend uit! Dat is echt zo’n decor waarvan ik eigenlijk had verwacht dat het volledig digitaal was gemaakt, maar dat is dus niet helemaal zo. In dit deel vind je ook een muur gevuld met bouwtekeningen voor al die sets en schaalmodellen van de gebouwen. Vooral het grote Hogwarts model aan het einde is echt prachtig om te zien.

Na deze lange dag gingen we voor een classy McDo maaltje, haha. The Making of Harry Potter vond ik zelf echt enorm tof en 100% een aanrader! Het is ook leuk als je geen hele grote fan van Harry Potter bent, maar wel het filmmaken erg interessant vindt. Wel moet je denk ik de films in ieder geval een keertje hebben gezien om alles echt te kunnen waarderen. En je kunt er dus wel prima een dag voor uittrekken, haha! Gelukkig hadden we hierna nog drie dagen om leuke dingen te doen in de stad zelf. En daar laat ik jullie uiteraard snel weer wat meer van zien!

9 Reacties

  1. ZO COOL! Oh my god, ik wil echt al een hele tijd gaan en dit is hoogstwaarschijnlijk de grootste reden waarom ik snel terug richting London wil gaan. Super mooie foto’s ook en leuk geschreven! Vond het fijn om te lezen.

  2. Wat een geweldige foto’s! Wat lijkt me dit geweldig om te zien, wat een super leuk verslag en zo uitgebreid, echt heel mooi. Kan me voorstellen dat je hier van genoten hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *