Londen dag 1 – vliegen, Jamie’s Italian & foto’s in het donker

0

Ik hoop dat jullie super veel zin hebben in 5 reisverslagen met heel veel foto’s, want ze komen er weer aan! Afgelopen maandag vloog ik namelijk met Nikki naar Londen om daar 5 dagen lang cultureel bezig te zijn (en te shoppen, natuurlijk). We zouden eigenlijk naar Orlando gaan, maar door de orkaan durfden we het niet echt aan. En dus werd het een last minute naar Londen! Benieuwd wat we op dag 1 deden?

Processed with VSCO with a6 preset
Processed with VSCO with a6 preset
Processed with VSCO with a6 preset

De dag begon om een uurtje of 12 op Rotterdam The Hague airport. We vlogen met British Airways naar London City airport, wat ik echt super relaxed vind! Want als je bijvoorbeeld van Amsterdam naar Gatwick vliegt ben je super veel tijd (en geld) kwijt aan reizen met de trein en de metro. Een beetje decadent was dit wel hoor, met snacks aan boord en klassieke Britse muziek. Maar ook wel weer heel chill!

We sliepen in het Park Grand Paddington Court hotel, waar ik de vorige keer ook sliep. Een vrij nieuw en luxe hotel wat toch wel heel fijn is. Al was onze kamer nu wat minder chill door krakende vloeren en schreeuwende buitenlanders op de gang. Maar toch heb ik er wel prima geslapen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset

En toen was het natuurlijk tijd om de stad in te gaan! Als eerste zijn we naar Marble Arch gegaan om even te kijken bij de Primark, Boots en Superdrug. We kochten er matchende London truien en ik moest natuurlijk wat make-up kopen (shoplog volgt!). Daarna was het al gauw tijd om richting Covent Garden te gaan voor het avondeten.

Want eindelijk heb ik bij Jamie’s Italian gegeten! Inmiddels kan dat in Nederland ook hoor, maar ik zag het elke keer in Londen en elke keer kwam het er niet van. Nu had ik van tevoren gereserveerd en zijn we dus naar Jamie’s Italian in Covent Garden gegaan. Het eten was echt super lekker! Ik nam de vegaburger met frietjes en Nikki ging voor een steak. Jamie’s Italian is ook prima qua prijs trouwens, rond de 11-15 pond per hoofdgerecht. En de toetjes zijn nog wel het allerbeste van alles!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset

Na het eten wilde ik graag nog wat foto’s maken bij Covent Garden. Het was inmiddels al donker en ik heb sinds een paar maanden een camera die daar juist heel goed mee om kan gaan (Olympus OM-D E-M5). Dus daar moest ik wel even goed gebruik van maken! In Covent Garden is overdag een markt met onder andere antiek, welke inmiddels al wel grotendeels afgebroken was. Ook zitten er in dit gebied veel leuke winkels, zoals de Apple Store en de Urban Decay winkel. Zeker leuk om te bezoeken als je Oxford Street te druk vind!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset

Vanaf Covent Garden kan je bovendien heel makkelijk naar de Theems lopen, waar je zeker ’s avonds een prachtig uitzicht hebt op onder andere de London Eye! Perfect om nachtfoto’s te maken natuurlijk en ik vind ze dan ook enorm goed gelukt. Ook was het natuurlijk sowieso erg leuk om de stad eens ’s avonds te zien in plaats van overdag, want dat was voor mij wel een eerste keer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset

En toen waren we wel toe aan een lekker nachtje slapen in het hotel. Want op dag twee stond er iets heel leuks op de planning.. Harry Potter Studios!! Hoe dat was zie je uiteraard in het volgende verslag. En ik hoop dat je dit eerste overzicht al leuk vond om te bekijken!

20 Reacties

 1. Wat een geweldige foto’s!!! Die van mij worden nooit zo mooi hahaha
  Leuk dat je bij Jamie’s Italian hebt gegeten.
  Ik ben benieuwd naar de andere verslagen 🙂

 2. Mooie foto’s!!
  Ik ga begin januari weer terug naar London, een vriendin zit daar voor stage. Dus gezellig een paar dagen London.
  Nou het gaat me benieuwen het vliegen. Vorige keer met Ryan Air gevlogen. Dat was allemaal erg simpel zeg maar. Ik ga nu met Cityjet (British Airways) van schiphol naar London City Airport. Grappig van de muziek en het eten.

 3. superleuk artikel! Ik ga volgende week en heb er echt heel veel zin in!
  Ik had trouwens een vraagje, hoe heb jij gereserveerd bij Jamie´´´´’s? Via internet of gewoon langs gegaan?
  xx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *