Ken je dat verhaal van Nikki en Marjolein die naar Florida gingen?

1

Juist ja, die gingen niet.. Miehhhh! Ik had eigenlijk vrijdagmiddag samen met vriendinnetje Nikki in het vliegtuig moeten zitten naar het heerlijk warme en gezellige Orlando in Florida, USA. Maar als je het nieuws een beetje hebt gevolgd dan heb je vast wel gehoord van orkaan Matthew, die voor ons wat roet en vooral veel wind en regen in het eten gooide.

Uiteraard hebben we sinds de aankondiging van Matthew alles goed in de gaten gehouden. Want een orkaan op vakantie is toch niet helemaal chill! Gedurende de week werd het natuurlijk al wel duidelijk dat Matthew Florida flink zou gaan raken en na de schade in onder andere Haïti begonnen we wat zenuwachtig te worden. Onze vlucht werd op donderdag verschoven van vrijdag naar zaterdag en wij begonnen maar vast met bellen naar onder andere de reisorganisatie en het autoverhuurbedrijf. Vooral om te vragen of we nog wel onder onze reis uit konden, als die orkaan zoveel schade aan ging richten dat onze vakantie niet bepaald relaxt zou worden.

2

Het was even onzeker, maar gelukkig hebben we in overleg met Vakantiediscounter en TUI onze reis kunnen cancellen met volledige restitutie. Het autoverhuurbedrijf, Alamo, begreep sowieso onze situatie gelijk en deed totaal niet moeilijk erover. Super fijn! Want hoewel we natuurlijk heel veel zin in Orlando hadden, zagen we het niet zitten om in alle onzekerheid naar Florida te vliegen. De schade die de orkaan heeft aangericht blijkt in Florida achteraf gelukkig mee te vallen. Wel zijn supermarkten en tankstations flink geplunderd door de inwoners die uit voorzorg moesten hamsteren en is er in grote gebieden geen stroom meer. Niet bepaald handig natuurlijk, en ook niet fijn als je in een voor jou onbekende plek bent!

Maar goed, dat betekende dat Nikki en ik op zoek moesten naar een plan B. Want we wilden toch wel graag weg en de vrije dagen hadden we natuurlijk al aangevraagd op ons werk, dus waarom ook niet! We hadden wel zin in zon maar konden niet echt snel iets leuks vinden in bijvoorbeeld Spanje of Italië. Nikki is op veel plekken al geweest, dus veel viel ook al snel af. Waar we uiteindelijk voor gegaan zijn?

Londen!! En ja als je m’n blog al een tijd volgt, dan weet je dat ik er begin vorig jaar en begin dit jaar al ben geweest, waarvan zelfs een keer met Nikki. Maar ik hou enorm van Londen en ik vind het echt helemaal niet erg om er nog een keertje heen te gaan. Maandagmiddag vliegen we dan ook van Rotterdam naar Londen City en vrijdag gaan we weer terug. Zo leuk!

Deze keer hebben we wat meer de tijd om de dingen te ontdekken die we eerder nog niet gezien hebben. Iets minder de echt toeristische highlights in de stad dus, en iets meer de speciale dingen. Zo gaan we sowieso een dag naar de Harry Potter Studios, wat buiten Londen ligt. Hier kan je een heleboel items uit de films bekijken, krijg je een rondleiding met toffe info en kan je je natuurlijk even wanen in de wereld van Harry Potter. Ik ben echt super benieuwd hoe dat is!

Ook willen we deze keer naar de Tower of London gaan, wat vroeger onder andere dienst gedaan heeft als gevangenis en koninklijk paleis. Dit gebouwencomplex ligt naast de Tower Bridge en tegenwoordig kan je hier onder andere de kroonjuwelen bekijken, en uiteraard veel andere items uit de Britse geschiedenis. Toen ik met Nikki in Londen was hebben we sowieso best veel musea geskipt omdat we er niet echt de tijd voor hadden. Nu wel, dus dat komt helemaal goed!

Natuurlijk ga ik ook lekker shoppen, haha. Ik wil sowieso graag naar die grote Lush winkel op Oxford Street om wat leuke items te scoren voor m’n nieuwe appartement (lees: bad). En natuurlijk ga ik even kwijlen bij alle mooie make-up merken in Liberty’s, moeten we toch echt even kijken of een Primark in Londen nog steeds niet heel anders is dan in Nederland, en komen we vast nog veel meer leuke winkels tegen.

Ik moet zeggen dat het even omschakelen is, Londen is toch net even iets anders dan Orlando haha. Maar mede dankzij het terug kunnen krijgen van het geld wat we voor Orlando hebben betaald, heb ik er ook wel vrede mee. Of besef ik me misschien ook nog steeds niet helemaal wat er gebeurd is, haha. Ach, Londen wordt vast en zeker super leuk!

Hebben jullie weer interesse in reisverslagen met lekker veel foto’s per dag? Let me know!

10 Reacties

  1. Super vervelend dat jullie niet naar Orlando gaan, maar Hello London!! Laat de foto verslagen maar komen. De Harry Potter studio’s lijken me leuk, ben benieuwd hoe je het vindt. Oh en de lush op Oxford street is zo leuk!! Het personeel is ook super vriendelijk. Have fun 🙂

  2. Wat balen joh, dat het niet door is gegaan! Kan me voorstellen dat je dan even moet omschakelen. Toch wel fijn dat jullie alsnog een alternatief hebben kunnen vinden 🙂 Beter dan alsnog thuiszitten 🙁 Ik wens jullie heel veel plezier samen!

  3. Heel jammer dat je niet naar Orlanda kunt maar wellicht een volgende keer? Veel plezier in Londen en we kijken uiteraard uit naar de shoplogs, mooie foto’s en reisverslag 🙂

  4. Wat jammer dat het reisje naar Florida niet doorging. Maar het lijkt me zeker niet fijn om met zo’n orkaan op komst in een totaal onbekend gebied te verblijven. Veel plezier in Londen. Dat wordt vast en zeker ook heel erg leuk!

  5. Nou zeg, dat zal wel flink even balen geweest zijn!! Gelukkig komt er wel wat voor in de plaats wat ook erg leuk vind (en geld terug is in dit geval ook héél fijn!). Heel veel plezier 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *