Catrice HD Liquid Coverage foundation

1

Hoewel ik nog altijd blij ben met mijn Nars Sheer Glow foundation, wil ik altijd nog wel een nieuwe uitproberen. Zeker als het een budgetfoundation betreft en het dus niet zo’n pijn doet in de portemonnee. Catrice is weer eens met allemaal nieuwe producten uitgekomen voor het najaar, waaronder de HD Liquid Coverage foundation. Ik was benieuwd en nam ‘m mee!

2
3
4

De Catrice HD Liquid Coverage foundation komt in 4 kleuren waarbij ik voor de lichtste ben gegaan, 010 Light Beige. Echt licht wil ik ‘m alsnog niet noemen. Hij kan nu net wel/net niet bij mijn huidskleur, maar is in de winter sowieso veel te donker. De verpakking oogt wel heel luxe. Van glas, en met een pipetje in plaats van een pompje. Catrice belooft ons dat deze foundation een intense maar natuurlijke dekking geeft en tot 24 uur lang perfect blijft zitten.

5
6

In eerste instantie vond ik dat pipetje wel leuk en fancy, maar ik vind het stiekem dus best wel irritant haha. Doseren is minder makkelijk dan met een pompje vind ik en bovendien wordt de hals van het flesje nogal snel vies. De foundation is enorm vloeibaar en dat verwacht je natuurlijk ook wel bij de naam liquid. Dat betekent wel dat je ‘m niet te enthousiast op je gezicht moet deppen, want dan loop je het risico dat het er weer net zo hard vanaf loopt haha. Deze lichtste kleur is vrij geel van ondertoon.

8

Geen foundation

9
10

Met de Catrice HD Liquid Coverage foundation

Zoals je ziet geeft de foundation een medium dekking, al kan je ‘m nog verder opbouwen qua dekking. Ik heb zelf meestal niet echt onzuiverheden maar wel veel roodheid in mijn gezicht en dat weet de foundation goed te verdoezelen. De foundation is voor mij te geel en het verschil tussen mijn gezicht en nek is qua tint dan ook wel iets te groot (wat op de foto’s overigens wel wat meer opvalt dan in het echt). Ik heb zelf een vrij droge huid en over het algemeen pakt de foundation hier best prima op. Wel zie je dat ik foundation op heb als je dit van dichtbij zou bekijken. Hij benadrukt de kleine haartjes op mijn gezicht wel iets. Maar ik vind het zeker niet te opvallend!

11

Afgepoederd en met blush op

Eenmaal afgepoederd en met een blush op vind ik het effect nog best mooi. Ik ben wel iets meer van de net wat minder dekkende foundations, al kan je deze foundation door zijn vloeibaarheid wel erg goed opbouwen en dus ook wat minder dekkend aanbrengen. Maar helaas ben ik niet zo’n fan van deze foundation. Hij blijft bij mij gedurende de dag namelijk niet erg mooi zitten. Hij gaat al snel schuiven en in de lijntjes trekken, zelfs met een goede primer eronder. Ook vind ik dat hij niet zo prettig aanvoelt omdat hij toch een beetje vettig lijkt te blijven en ook zeker niet volledig mat is. Ik heb ‘m een paar keer geprobeerd en sindsdien eigenlijk niet meer gepakt. Ik blijf toch meer fan van de Nars Sheer Glow foundation, de Max Factor FaceFinity foundation, of op luie dagen gewoon een beetje concealer en poeder.

7

Helaas is deze foundation voor mij dus niet zo’n succes. Jammer wel, want de Catrice HD Liquid Coverage foundation kost je €6,99 en dat is nog steeds best budgetproof! Ik heb overigens ook wel weer hele positieve reviews gelezen over deze foundation dus het ligt er denk ik ook wel aan wat je in een foundation zoekt en wat voor huidtype je hebt. Maar ik moet helaas afhaken..

10 Reacties

  1. Ik hoorde ook al goeie dingen over de foundation, dus het zal heel persoonlijk zijn! 🙂 Ik weet niet of ik deze wil proberen. Ik ben heel blij met mijn Healthy Mix Foundation van Bourjois!

  2. Jammer dat je niet zo tevreden bent over de foundation. Ik had er veel goede verhalen over gehoord, maar denk dat ik hem misschien toch eerst maar eens wil uitproberen voordat ik hem koop.

  3. Jammer dat het tegenvalt, het feit dat het zo vloeibaar is, is voor mij een reden om hem niet te kooen, daar houd ik gewoon niet van,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *