Kleine meisjes worden groot

1

Of doen in ieder geval een poging tot, en beter laat dan nooit. Waar ik het over heb? IK GA EINDELIJK OP MEZELF WONEN! Woohoo! Het laatste jaar ben ik steeds bewuster en actiever op zoek gegaan naar een eigen woning, en afgelopen vrijdag heb ik het verlossende woord gekregen dat ik een appartement mag gaan huren. ZO VEEL ZIN IN!

Maar laten we bij het begin beginnen. Ik heb altijd thuis gewoond bij mijn ouders en ook tijdens mijn studie ben ik niet op kamers gegaan. Dit aangezien we al redelijk dicht bij mijn universiteit woonden, ik het sowieso prima naar mijn zin had (en heb!) thuis, en het ook behoorlijk prijzig en lastig was om een kamer te kunnen vinden. Daarna ben ik natuurlijk gaan werken en toen heb ik nog op het punt gestaan om te tekenen voor een appartement in Schiedam. Dit is toen echter niet doorgegaan omdat het heel erg onzeker was of ik kon blijven werken bij het bedrijf waar ik toen werkte.

Inmiddels werk ik al een jaartje ergens anders en dat gaat nog steeds heel erg goed. Die baan heeft echter wel een nadeel.. Het is in Amsterdam en aangezien mijn ouders in een dorp onder Rotterdam wonen, zit ik door alle files elke dag bijna 4 uur in de auto. Ook werk ik op projectbasis en kan het ook voorkomen dat ik ineens naar Utrecht moet, of Rotterdam, of Eindhoven, of.. In ieder geval is het handig om centraler te wonen en het liefst ook wel in de buurt van Amsterdam. En dus ging ik op zoek naar een appartement voor mezelf alleen. Een appartement dat centraal gelegen was maar ook weer niet te ver van Rotterdam, waar ik in het weekend vaak ben. En wat ik zelf heel belangrijk vond: op een plek waar alle belangrijkste voorzieningen dichtbij zijn.

Waar ik de laatste maanden vooral mee bezig was, was bepalen waar ik wilde wonen. In een stad of in een rustig dorp? Centraal of wat meer afgelegen? Het allerliefste wilde ik in Rotterdam gaan wonen want ik houd echt van Rotterdam. Maar Rotterdam is duur, vaak oud, zonder parkeerplek en met bezichtigingen samen met 30 andere mensen. Die droom viel dan ook snel in duigen en dus ging ik kijken naar plaatsen rondom Rotterdam. Of eigenlijk vooral tussen Rotterdam en Amsterdam in.

En waar ik nu dan ga wonen? Den Haag! Dat had ik echt nooit verwacht haha, maar ik kom wel regelmatig in Den Haag en vind het een hele leuke stad. Ik vond op Funda een appartement buiten het centrum en ging voor een bezichtiging, maar helaas had iemand anders eerder ja gezegd dan ik. Maar ik had wel aangegeven bij het verhuurbedrijf dat ik het een hele interessante wijk vond en een paar dagen later werd ik gebeld dat er een ander appartement in dezelfde buurt vrij zou gaan komen en ik als allereerste mocht gaan kijken. Dat heb ik dan ook gedaan en ik heb gelijk ja gezegd!

Daarna moest ik 1,5 week in spanning afwachten of ik het ook echt mag gaan huren (je weet wel, duizend formulieren opsturen die ze dan helemaal door gaan pluizen). Vrijdag kreeg ik gelukkig het verlossende telefoontje – ik mag gaan tekenen en vanaf 1 november mag ik erin! Ik heb dus nog niet getekend en ik ben stiekem nog zo bang dat het allemaal niet door gaat haha, maar die kans is zo klein dat ik het toch al wel wilde delen.

2

(ik wil dus sowieso deze tafel van Ikea)

Ik zit nu dan ook helemaal in de verhuissferen haha, al begint het natuurlijk nu pas echt. Ik mag er per 1 november in dus ik heb gelukkig nog wel even de tijd om in te pakken en te bedenken wat ik allemaal wil gaan kopen. En dat is een hoop, want ik moet letterlijk alles gaan kopen qua inrichting en spullen! Gelukkig kom ik al regelmatig bij Ikea en heb ik al best een idee van wat ik wil. Het belangrijkste voor nu is het kiezen van een vloer. En natuurlijk eerst nog even officieel tekenen.

Alle geniale verhuis-, klus- en meubelshoptips zijn in ieder geval enorm welkom! En waarschijnlijk komen er nog wel meer blogposts en updates rondom het verhuizen. Maar eerst ga ik aftellen tot m’n vakantie.. πŸ˜€

18 reacties

 1. Wat ontzettend leuk! Gefeliciteerd met je appartement en alvast heel veel succes met de verhuisperikelen!

 2. Wat leuk zeg! Wat leuk om nu alle spulletjes bij elkaar te gaan zoeken πŸ™‚

 3. Aaaah zo leuk, ik ben jaloers op je hoor hihi! Ik wil ook zo graag op mezelf wonen. Geniet van alle voorbereidingen πŸ™‚

 4. Gefeliciteerd! Echt onwijs leuk dat je een mooie appartement hebt gevonden πŸ˜€ Wel spannend allemaal, maar in Den Haag wonen is vast heel fijn (lekker dicht bij het strand haha). Ik ben erg benieuwd hoe je het gaat inrichten.

 5. Wat tof! Heel veel plezier met de voorpret en het winkelen. Geloof mij, na een paar weken kun je geen meubelboulevard meer zien πŸ˜‚.

 6. Ah wat een super nieuws! Ik hoop ook echt dat je artikelen gaat maken over hoe je alles in gaat richten etc. Succes!❀️

 7. Wauw, wat awesome!! Gefeliciteerd! πŸ˜€

 8. Waaa gefeliciteerd! Wat tof! Mag ik vragen hoe die tafel van Ikea heet? Super pretty!

 9. Superleuk, gefeliciteerd! En die tafel is inderdaad heel mooi :-).

 10. Wat spannend en gaaf, je eerste eigen stekkie! Ik weet nog precies hoe ik me voelde toen ik op mezelf ging. Het voelde zo speciaal. Geniet van de voorpret. Ben benieuwd hoe het zal worden πŸ™‚

 11. Aah superleuk! Gefeliciteerd.

 12. Wat leuk ze, gefeliciteerd en veel plezier met het inrichten en shoppen πŸ™‚

 13. Wat leuk, gefeliciteerd! Ben benieuwd naar al je posts over het verhuizen. Ik zoek ook een huis in omgeving Leiden maar alles kan dus eigenlijk: R’dam, Den Haag, Amsterdam, Haarlem.. Moeilijk!

 14. Wat een leuk nieuws! Van harte ! Ik vind de ikea tafel echt prachtig.

 15. Wat leuk zeg! Gefeliciteerd! πŸ˜€

 16. Wat gaaf zeg, van harte gefeliciteerd Marjolein, het is je gegund! πŸ™‚

 17. Die tafel is echt knap! Congrats eh.

 18. Super, gefeliciteerd! Nou, Action, Ikea, Xenos en Leenbakker zijn (een deel) van de winkels die je nu vaak van binnen gaat zien haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 Marjolean

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑