Florida, here we come!

1

Vorig jaar ben ik met goede vriendin Nikki naar Londen geweest en sindsdien hadden we het plan om weer samen ergens heen te gaan. Het duurde echter een flinke tijd tot we ook eindelijk weer eens op hetzelfde moment vrij konden krijgen en dat we een leuke bestemming wisten. Maar het is eindelijk gelukt en begin oktober vertrekken we voor 12 dagen naar Florida!

2

We wilden namelijk graag wat verder weg dan alleen binnen Europa. New York heeft Nikki al gezien en de westkust van de USA is toch wel erg ver vliegen als je maar 10 dagen kunt gaan. Na wat zoeken en denken kwamen we dan ook op een andere leuke bestemming: Orlando, Florida! In Orlando is het in oktober nog steeds lekker warm, het is qua vliegduur nog wel te doen, en je vindt hier veel toffe attractieparken waar we allebei wel fan van zijn!

Zo willen we graag naar zowel Walt Disney World als Universal Studios. In Universal hebben ze bovendien een paar thema-gedeeltes van Harry Potter en daar moeten we als Harry Potter fans natuurlijk wel heen! Voor beide parken zitten we eraan te denken om van die tweedaagse tickets te kopen – die zijn vaak net wat goedkoper dan twee losse dagen en geven je toegang tot alle parken.

3

Deze tickets moeten we overigens nog wel kopen, maar we hebben in ieder geval al vluchten en een hotel! We zagen een goedkope aanbieding op VakantieDiscounter (geen #spon helaas) waarbij het hotel en de vlucht ruim €400 goedkoper waren dan los boeken. Winst! We zitten niet in het centrum van Orlando maar in een resort in een plaatsje ernaast, in Kissimmee. Wat eigenlijk wel heel relaxed is, want het is dicht bij Disney en dan zit je toch ook niet in de drukte van de stad. En het is zo’n resort met zwembaden waar je prima een dagje kunt niksen.

Ook hebben we nog het plan om een auto te huren en ergens tussendoor een dag of 2 naar Miami te gaan rijden. Dat is namelijk ongeveer 3 uur rijden vanaf het resort, wat dus nog best prima te doen is! En natuurlijk moeten we wel een dagje naar zo’n grote mall om lekker te shoppen (Sephora come to momma). Zelf ben ik nog nooit in Amerika geweest, dus ik ben heel erg benieuwd naar de sfeer en de mensen in zo’n stad. En hoewel onze trip natuurlijk niet super cultureel zal zijn, hoop ik dat we wel iets van de Amerikaanse cultuur mee kunnen pikken ;).

4

Ik heb er in ieder geval heel veel zin in! En na deze dagen ga ik trouwens nog een keer een weekendje weg, maar ik weet nog niet waar naartoe. Verrassingstripje van m’n werk, haha. Maar goed, eerst Florida afvinken! Er komen vast en zeker een boel foto’s en blogposts over dus daar kunnen jullie nog naar uit gaan kijken. En alle Orlando/Miami/Florida tips zijn natuurlijk van harte welkom!

13 Reacties

  1. Super tof! Ik ben 3 jaar geleden geweest, ook 12 dagen volgens mij, was perfect. We hebben ook alle attractieparken bezocht, echt te gek! Heerlijk vooruitzicht!

  2. Vergeet niet je Esta te regelen. Orlando centrum is niet zo bijzonder, het draait echt om de parken. En een auto is ook in Kissimmee erg handig. Kijk anders eens op het florida forum of op orlandofans.nl voor tips en tricks.

  3. Wat leuk! Ik ben ook al twee keer gegaan. Een auto is wel aan te raden inderdaad als je dan gaat. Ik heb zelf ook in Kissimmee gezeten. Het rijden naar Miami klinkt wellicht niet zo ver maar het viel mij elke keer weer vies tegen. Heb die rechtstreekse route niet gedaan maar een rondreis en elke keer als ik dacht o dat is niet zo ver maar zoveel miles was het toch elke keer weer stukken langer als ik dacht! Mocht je vragen hebben dan kun je me altijd mailen hoor!

  4. Ik kom net terug uit Callifornia dus dit vind ik superleuk om te lezen! Ik ben zelf meerdere keren in Florida geweest en ik weet zeker dat jullie geen spijt van jullie trip krijgen. Fort Lauderdale, Key West en Daytona zijn ook erg leuk om te bezoeken, maar misschien wat uit de richting. Als jullie naar de pretparken gaan kun je het beste de kaartjes bij een benzinepomp kopen in de buurt van de pretparken. Als wij altijd gingen deden we dit ook en ik zweer je dat je veel minder geld kwijt bent dan, zeker een tip dus!

  5. Super gaaf! Ik heb daar zes maanden stage gelopen en sindsdien niet meer de kans gehad om terug te gaan, maar dat staat nog wel op de planning. In oktober heb je trouwens ook Halloween evenementen zowel in Disney World als bij Universal. Tickets kunnen dan wel duurder zijn dus hou er dan rekening mee. Halloween bij Universal is wel hartstikke gaaf dus als je daarvan houd moet je zeker gaan!

    Mocht je tijd hebben om rond te trekken dan is het strand bij Clearwater heel leuk (witte stranden!!!). Daytona Beach is ook heel tof en dan kan je naar het Kennedy Space Center waar altijd de lanceringen van satellieten e.d. zijn. St. Augustine is ook die richting op en dat is heel Europees met Spaanse invloeden. Tampa vond ik ook een leuke stad, heel anders dan Orlando. En als je echt verder wilt gaan dan is Miami natuurlijk super gaaf (en Key West!).

    Orlando zelf is ook heel tof natuurlijk – de waterparken en minigolf parken van Disney zijn overigens ook aanraders. En de Boardwalk van Disney is s’avonds leuk, ga dan zeker naar de pianobar Jelly Rolls. Behoort zeker tot één van mijn favoriete stap-momenten daar. Heel gezellig, leuke sfeer, normaal geprijsd en live muziek! Downtown Disney en CityWalk van Universal zijn ook genoeg dingen te doen, kortom je zal je niet gaan vervelen. Heel veel plezier alvast!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *