Skincare shopping – Kiehl’s & Origins

1

Heel vaak schrijf ik niet over skincare, want mijn routine verandert niet heel veel. Maar skincare vind ik wel enorm belangrijk en interessant! Al was het maar omdat een goede skincare routine wonderen doet voor je make-up en huid. Laatst kocht ik wat nieuwe items om te proberen en het leek me leuk om er wat meer over te vertellen. Benieuwd naar mijn aankoopjes?

2
3

Van het merk Origins heb ik een paar producten geprobeerd in het verleden. Ik vind het een leuk en fijn merk, al trekt het me net iets minder dan bijvoorbeeld Philosophy of Kiehl’s. Ik was echter de cleansers van Philosophy inmiddels wel een beetje zat en besloot dus eens eentje van Origins te proberen! Op aanraden van de verkoopster ging ik voor de Checks and Balances Frothy Face Wash. Dit producten balanceert de huid en werkt dus op zowel droge als vette gedeeltes erg goed.

Ik gebruik ‘m nu ongeveer 3 weken en vind ‘m echt heel fijn! Hij is mild en reinigt toch goed. Ook schuimt hij behoorlijk, wat ik zelf wel fijn vind omdat ik ‘m gebruik in combinatie met zo’n reinigingsborstel. Mijn huid reageert goed op dit product en ik merk dat mijn wangen minder droog zijn, zonder dat ik juist bij de vettere delen onzuiverheden krijg. Wel vind ik dat hij best snel opgaat – ik denk dat ik er 2 maanden mee kan doen. En met een prijs van €19 is hij toch best prijzig. Maar wel erg fijn, dus de kans is groot dat ik ‘m alsnog opnieuw ga kopen!

4
5

Mijn huidige dagcrème, The Body Shop Oils of Life Intensenly Revitalising Cream, is bijna op en hoewel ik ‘m verrassend fijn vind, ben ik wel weer toe aan iets nieuws. Ik vind de Kiehl’s Ultra Facial crème heerlijk voor de winter, maar die is wel net wat te heftig en te zwaar voor in de zomer. En dus kocht ik een paar dagen geleden de Kiehl’s Ultra Facial Moisturizer SPF 30.

Dit product is wat lichter en luchtiger dan de crème, en een SPF vind ik zeker voor de zomer altijd een fijne toevoeging. Ik heb dit product nog niet uitgeprobeerd omdat ik eerst mijn huidige potje crème op wil maken, maar ik ben wel echt enorm benieuwd! Sowieso vind ik de producten van Kiehl’s vaak erg fijn. Er zit meestal geen parfum in en dat is voor mij echt een must, omdat ik vaak allergisch reageer op parfum in producten. De 125ml versie van de Ultra Facial Moisturizer SPF 30 is €28 (of 75ml voor €19).

6
7

Als laatste kocht ik een nieuw potje van de Kiehl’s Creamy Eye Treatment with Avocado. Het vorige potje heb ik inmiddels helemaal opgemaakt en ik ben er echt super tevreden over. Vooral de huid rond mijn ogen is enorm gevoelig en ik merk dat deze oogcrème dit heel goed onder controle weet te houden. Ook is de crème voedend zonder te vettig te zijn, waardoor ik bijvoorbeeld niet het probleem heb dat oogmake-up gaat schuiven en vlekken. Echt een favoriet! Ik ging voor de 48ml versie van €43 (maar er is ook een 14ml versie voor €27).

8

Voorlopig kan ik wel weer even vooruit qua skincare dus! En ik ben heel benieuwd naar de Kiehl’s moisturizer, hopelijk is hij het geld waard. Origins koop ik trouwens altijd bij Douglas en Kiehl’s is wat minder gemakkelijk te koop (of in ieder geval niet in Rotterdam, boehoe). Maar ik ga er vaak voor naar Amsterdam of Antwerpen. En online bestellen kan natuurlijk ook! Welke items zijn onmisbaar in jouw skincare routine?

7 Reacties

  1. Ik heb die oogcrème enkele jaren geleden ook een gekocht en het droogde net de huid onder mijn ogen meer uit. Jammer wat had er zoveel goeds over gehoord.

  2. Die facewash klinkt erg fjn, ben zelf even de weg kwijt met mijn verzorgingsproducten, mijn huid is wat lastiger momenteel, wat vetter ipv wat droger zoals het was etc. Dus ik ben druk op zoek naar andere producten, die beter op mijn huid aansluiten zoals die nu is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *