Monster Dr. Dre urBeats headset

1

Ik hecht veel waarde aan muziek, en misschien nog wel meer aan gadgets om maximaal te kunnen genieten van muziek. Ik ben zelf groot fan van Bose, maar Bose heeft een soort oordopjes helaas niet: in-ear oordopjes die door hun vorm al al het omgevingsgeluid onderdrukken. Gelukkig zijn er genoeg andere goede merken die dat wel in hun assortiment hebben. Monster bijvoorbeeld, met hun welbekende Beats collectie!

2
3

Een tijd geleden is Beats een samenwerking aangegaan met HTC en kreeg je bijvoorbeeld bij je HTC toestel een mooi setje Beats. Ook zijn er Beats koptelefoons die specifiek geschikt zijn voor de HTC. Deze Monster Dr. Dre urBeats headset is daar een voorbeeld van. En nu denk je waarschijnlijk.. “Maar Marjolein, je hebt toch een iPhone?” Dat klopt, maar gelukkig werken ze daar ook prima mee samen!

4
6
5
7

Ik had altijd het idee dat Beats vooral veel geld investeert in design en marketing, en minder in geluidskwaliteit. Gelukkig valt dit 100% mee, want ik ben echt positief verrast door deze oordopjes! Sowieso worden de oordopjes in een hele complete set geleverd – met heel veel dopjes, een handig opbergtasje en wat andere goodies. Vooral die verschillende dopjes vind ik fijn, want ik heb vrij kleine oren en kies dan ook vaak voor de kleinste dopjes. Bij dit soort oordopjes krijg je het beste geluidsresultaat als ze echt perfect aansluiten op je oren, dus is het ideaal dat er genoeg groottes en vormen bij zitten.

8
9
10

De oordopjes zijn verder ook enorm fijn. Ze voelen wat zwaarder aan en dat zit verrast comfortabel in je oren. Ze sluiten je oren goed af voor omgevingsgeluid, waardoor je het volume ook niet zo heel hard hoeft te zetten om toch goed te kunnen genieten van je muziek. Het geluid is helder met een fijne en warme bass. Het geluid klinkt anders dan dat van mijn Bose oordopjes, net wat voller en dieper. Wat dat betreft dus ook wel wat beter! Al vind ik mijn Bose oordopjes nog net wat fijner om langere tijd mee muziek te luisteren. De Beats oordopjes vind ik juist weer ideaal voor in het ov en op m’n werk.

De knopjes werken op de iPhone iets anders. Het middelste knopje kan je gebruiken om een gesprek mee aan te nemen of je muziek mee te pauzeren door er een keer op te drukken, en als je snel 2x drukt kun je nummers skippen. De overige twee knopjes doen dus helaas niet zoveel in combinatie met de iPhone. Gelukkig vind ik zelf vooral het kunnen skippen van nummers erg handig, en je kunt ook prima een telefoongesprek voeren met deze oordopjes in via de ingebouwde microfoon.

11

Al met al vind ik deze oordopjes een fijne aanwinst! Ze zijn ideaal voor onderweg of wanneer ik me echt even moet concentreren op het werk. Het geluid is mooi en ze voelen kwalitatief erg goed aan. Ook de hoeveelheid accessoires vind ik een groot pluspunt. Deze Monster Dr. Dre urBeats headset is op dit moment te koop bij de Nederlandse webshop GSMpunt voor €70, terwijl ze normaal €100 kosten. Scheelt een hoop! Bij deze webshop vind je bovendien nog een heleboel andere leuke accessoires voor onder andere Apple toestellen.

10 Reacties

  1. Het middelste stuk van de knopjes van de oortjes werkt precies hetzelfde als die van Apple. Misschien als je dus 3x drukt op het middelste stuk kan je een lied terug gaan? Dus niet skippen maar het vorige lied nog is luisteren. Geen idee of het ook bij beats werkt maar het is een fijne toevoeging!

  2. ze klinken niet verkeerd, alleen heb ik altijd een hekel aan die in-ear dopjes.. they always hurt! misschien zijn mijn oren gewoon te klein ofzo :’)

  3. Ik kan heel slecht met dat soort oordopjes omgaan, ze moeten echt in m’n oor zitten zoals die van Apple, anders vallen ze er steeds uit. Jammer, want ik hoor van velen dat deze heel goed zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *