Urban Decay Vice lipsticks – Firebird, Disturbed & Pandemonium

1

Yes, yes, yes! Urban Decay komt met nieuwe lipsticks en doet zeker niet karig – er komen namelijk 100 stuks in het vaste assortiment van dit merk. Met allerlei finishes en behoorlijk verrassende kleuren voor de Nederlandse markt. Heel interessant dus! Ik kreeg bij de lancering van de lipsticks drie stuks mee naar huis en die heb ik inmiddels geswatcht en uitgeprobeerd. Benieuwd of de lipsticks me goed bevallen? Je leest het hieronder!

2
3
4
6

De lipsticks komen in 6 verschillende finishes: mega matte, comfort matte, cream, metallized, sheer en sheer shimmer. En die namen kloppen gelukkig ook echt met hoe de lipsticks eruit zien. Ondanks deze verschillende finishes belooft Urban Decay dat alle lipsticks gemakkelijk aan te brengen zijn en ieder bijzonder veel kleur afgeven. Al zijn de sheer lipsticks uiteraard ook echt sheer. Ook zou de vorm van de lipsticks je moeten helpen om ze perfect aan te kunnen brengen, zonder bang te hoeven zijn dat hij afbreekt.

5
7
8
14

Zelf vind ik de verpakking van de lipsticks in ieder geval heel tof! Het is wel een ramp om op de foto te zetten haha, en je ziet er al snel vingerafdrukken op. Maar de verpakkingen zijn wel erg mooi en chique. Ze zijn wat lastig open te krijgen als je de lipstick voor het eerst uit de verpakking probeert te halen. Gelukkig wordt dit vanzelf gemakkelijker.

Ik heb drie kleuren, namelijk Firebird, Disturbed & Pandemonium. Een eerste swatch maakte me erg gelukkig! Er komt veel kleur van de lipsticks af en ze voelen ieder, ondanks een andere finish, heel soepel aan. Ik moet wel zeggen dat de drie kleuren die ik heb alledrie niet helemaal mijn ding zijn, of in ieder geval geen kleuren waar ik zelf snel mee over straat zou gaan. Dat gezegd hebbende.. Tijd voor swatches!

9
15
16

Firebird is een felle fuchsia tint met een creamy finish. Deze lipstick heeft bovendien een vrij koele en haast blauwe shimmer in zich, die ervoor zorgt dat hij nog wat extra diepte krijgt op de lippen. Helemaal nieuw is hij niet, want hij zat ook al in de Gwen Stefani collectie. Firebird is echt enorm romig en soepel en brengt dan ook moeiteloos aan. Wel ben ik daardoor altijd bang dat hij sneller gaat vlekken en schuiven dan een mattere lipstick, en dat is bij deze lipstick ook niet te voorkomen.

Een beetje oppassen dus, al blijft hij wel goed zitten. Bovendien stained deze kleur je lippen, dus zelfs als hij gaat vervagen blijven je lippen een kleurtje houden. Ik was bang dat deze kleur enorm zou gaan vloeken met mijn haarkleur, maar dat valt me eigenlijk nog 100% mee! Opvallend is hij in ieder geval wel.

10
17
18

Disturbed doet zijn naam eer aan, want toen ik deze donkere lipstick aan m’n ouders liet zien vonden ze ‘m verschrikkelijk. Gelukkig vind ik hem zelf eigenlijk best wel mooi! Deze dieproze, comfort matte kleur is enorm vampy en opvallend. Hij doet me denken aan de MAC Retro Matte liquid lipstick in de kleur High Drama die ik een tijdje geleden heb gekocht en al snel weer heb verkocht. De consistentie van dat product was namelijk dramatisch, maar deze Urban Decay lipstick brengt gelukkig een stuk soepeler aan!

Wel moet je natuurlijk wat lipstickskills hebben met dit kleurtje, en die van mij zijn wat beperkt. Disturbed stained gelukkig nauwelijks waardoor je eventuele foutjes nog wel kunt corrigeren. De comfort matte lipsticks zijn niet helemaal vlak en mat, maar ook zeker niet zo glanzend als de cream versie. Ik vind ‘m heel comfortabel aanvoelen en dat matte geeft me altijd een beetje een gevoel van veiligheid, omdat hij minder snel af gaat geven.

11
19
20

Pandemonium is ehm, heftig. Een mega matte lipstick in een paarse tint. En dan niet vampy donkerpaars, maar een meer medium-paarse tint. Deze lipstick vond ik zelf wel echt een ramp om goed en mooi aan te brengen. Niet eens door de matte textuur, maar omdat de kleur niet gelijk dekkend is en je ‘m echt op moet bouwen. Ook zit er een vrij aparte ondertoon in die je blijft terugzien.

Het valt me nog mee hoe slecht deze kleur mij staat en ik vind het tof dat Urban Decay ook dit soort wat apartere tinten heeft opgenomen in het assortiment. Maar deze specifieke kleur vind ik helaas geen aanrader. Hij stained ook nog eens enorm en laat een felroze kleur achter op je lippen, die daarna steeds meer gaat vlekken. Nee, nee, geen aanrader.


12
13

Tijdens de launch heb ik gelukkig een boel kleuren gezien die mij wel enorm aan spreken, zoals prachtige nudes en hele vampy roodtinten. De kans is dan ook heel groot dat ik er nog wel een paar ga kopen zodra de collectie beschikbaar is. En dit is overigens al vanaf 22 juni! Dan kan je de lipsticks bij de counters vinden (o.a. in Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen) en online bij Ici Paris XL. De lipsticks zullen €19,50 per stuk gaan kosten. Overigens zit er ook een blauwe, groene en zwarte lipstick in de collectie. Mocht je juist wel enorm blij worden van bijzondere tinten! Welke kleur vind jij het mooist?

17 Reacties

  1. Ik kan niet wachten tot deze lipsticks in de winkel liggen! Ik kan me voorstellen dat deze kleuren misschien niet helemaal je ding zijn, al vind ik je wel erg tof staan. Firebird is mijn favoriet, de andere twee zijn mij persoonlijk iets te heftig. IK ben heel benieuwd naar alle andere kleuren, ik wil er ook zeker nog eentje scoren!

  2. Oh wauw, die paarse is inderdaad best heftig maar ik vind dat ze je alle 3 echt heel goed staan. Ik kan niet wachten tot ze in de winkel liggen. Ik zou ook graag een lipstick willen hebben hiervan.

  3. Prachtige foto’s heb je gemaakt! Ik heb de app gedownload waar je de verschillende lipsticks kunt zien op je lippen en heb er een aantal genoteerd voor mijn wishlist. Ik wil aankomende week eens een bezoekje brengen aan Douglas Eindhoven. Prachtige foto’s heb je gemaakt! Firebird vind ik erg mooi. De lipsticks zijn trouwens verkrijgbaar bij de volgende filialen hoorde ik van Ici : Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Eindhoven

  4. Aparte kleurtjes, ik vind ze wel heel erg leuk! Zoveel keuze in deze collectie, ik zou echt niet weten wat kiezen, haha! De verpakkingen zien er ook supermooi uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *