New in – Fujifilm Instax SHARE SP-1 smartphone printer

1

Yes, yes, yes! Al een flinke tijd stond er een item op m’n wishlist waarvan ik wist dat ik ‘m niet nodig had, hij best prijzig was, en ook niet al te gemakkelijk te verkrijgen. Maar ik vond dat ik ‘m mocht kopen zodra ik vakantiegeld had en dat gebeurde afgelopen week. Waar ik het over heb? De Fujifilm Instax SHARE SP-1 smartphone printer! En ik vertel je er graag meer over.

2
3

Ik heb inmiddels al een paar maanden een Fujifilm Instax Mini 8, een soort moderne versie van een Polaroid camera. Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad dat ik ‘m gekocht heb en heb er al enorm veel foto’s mee gemaakt. Maar ik vond het wel jammer dat hij minder geschikt is voor bijvoorbeeld close-ups of als het heel zonnig weer is. Gelukkig heeft Fujifilm nog iets heel tofs in het assortiment: een smartphone printer!

5
7
6
8

De Fujifilm Instax SHARE SP-1 smartphone printer maakt gebruik van dezelfde film als die je voor de Instax camera gebruikt. Dat maakt het natuurlijk wel een vrij prijzige hobby, al zou ik met deze printer sowieso niet gelijk mijn hele foto-collectie op m’n telefoon uitprinten. Net als met de Instax camera vind ik ‘m vooral leuk voor bijzondere evenementen of leuke dagjes weg, waar je graag een herinnering van wilt hebben. Het voordeel van zo’n printer is dan natuurlijk dat je flink wat foto’s met je telefoon kunt maken, en de allerbeste uit kunt kiezen om te printen!

De printer zelf werkt echt super gemakkelijk. Hij werkt op batterijen en is dus overal mee naar toe te nemen. Hij werkt samen met de gratis Instax SHARE app, die beschikbaar is voor iOS & Android. Je verbindt de printer direct met je telefoon middels wifi en kunt in de app een preview zien van hoe de foto gaat worden. Hier kan je natuurlijk ook de foto nog wat bijsnijden, en er zitten leuke filters in om de foto extra op te vrolijken. Zelf houd ik de foto’s juist het liefst zo simpel mogelijk zodat ze allemaal bij elkaar passen, maar je kunt in ieder geval super creatief aan de slag!

9
10
11
12

Na het printen werkt het eigenlijk hetzelfde als bij de Instax camera. Je moet ongeveer 10 minuten wachten tot de foto volledig ontwikkeld is en hebt dan een heel schattig en klein fotootje. De kwaliteit van de foto’s is beter dan wanneer je zo’n foto met de Instax Mini 8 maakt, wat natuurlijk wel volledig afhankelijk is van de kwaliteit van de digitale foto die je ervoor gebruikt. Maar de foto’s uit mijn iPhone 6 zien er in ieder geval verrassend scherp en goed uit!

13

Het enige nadeel is dat de printer ineens echt lastig verkrijgbaar is geworden. Ik wilde ‘m via bol.com bestellen omdat hij daar het goedkoopst was en snelst geleverd kon worden, maar inmiddels verkoopt bol ‘m niet meer direct en is de levering veel langer geworden. Bij Hema werd de printer ineens duurder en is de levering ook onzeker. Ik kocht ‘m uiteindelijk bij Urban Outfitters in Rotterdam voor €185, wat aanzienlijk duurder is dan hij eerst was. Een beetje jammer natuurlijk, maar dat mag de pret niet drukken! Waarschijnlijk ga ik later nog wel een uitgebreide review maken over deze Fujifilm Instax SHARE SP-1 smartphone printer, maar voor nu ben ik er in ieder geval heel blij mee en heel enthousiast over.

Welke foto zou jij als eerste printen als je deze printer had?

7 Reacties

  1. OMG zoooo gaaf! Dit moet ik echt hebben! Wel balen dat hij nu wat lastiger verkrijgbaar is en duurder is geworden, maar het is het geld naar mijn idee dubbel en dwars waard! Super leuk! Ik wist niet eens dat het bestond, hihi! xx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *