NARS Sheer Glow foundation

Onder het mom van.. Beter laat dan nooit! Want deze foundation heb ik inmiddels al ruim 4 maanden in mijn bezit en gebruik ik bijna dagelijks met veel plezier. Maar aan een review was ik nog niet toegekomen. Inmiddels gelukkig wel en dus vertel ik jullie graag meer over deze bijzondere foundation!
Ik kocht de NARS Sheer Glow foundation afgelopen februari, toen ik een weekje in Londen was. NARS is hier namelijk niet zo gemakkelijk te verkrijgen, maar in Londen bij zowel Selfridges als Liberty’s. Ik kocht ‘m zelf bij Liberty, waar ik super goed werd geholpen door een hele lieve dame. Ik was altijd al erg benieuwd naar deze foundation en wist dat hij in een lichte kleur te koop was, dus ik liet me er opmaken en werd blij verrast, want de lichtste kleur matcht mij perfect! Deze kleur heet Siberia.

De NARS Sheer Glow foundation komt in een simpele glazen verpakking met plastic dop. Die dop heeft een rubberen coating die je bij wel meer NARS producten terug ziet komen (en die helaas heel gevoelig is voor vlekken). De foundation is verder verpakt in een mooi doosje met onder andere een handleiding erin en een ingrediëntenlijst achterop. NARS belooft dat de Sheer Glow foundation een natuurlijk en stralend effect geeft, en goed op te bouwen is qua dekking. De verkoopster zei bovendien tegen mij dat deze foundation geschikt is voor de droge en vochtarme huid.
En als ik dan een minpunt mag noemen van deze foundation, dan is het wel dat hij niet standaard met een pompje komt. Die moet je er dus nog extra bijkopen en dat is wel een beetje irritant, zeker omdat het geen goedkoop product is. En iets waar je zeker rekening mee moet houden als je deze foundation besteld of koopt, want ik moest de dag erna ook terug om het pompje te kopen. En ik vind het jammer dat de dop niet meer op de foundation past zodra je het pompje erop zet. Je kunt dit pompje gelukkig wel locken door ‘m naar een bepaalde kant te draaien.

Hierboven zie je de NARS Sheer Glow foundation in de kleur Siberia naast drie andere foundations die ik regelmatig gebruik: MaxFactor FaceFinity in Light Ivory, Catrice Even Skin Tone in Even Ivory en Rimmel Wake Me Up in Light Porcelain. En het verschil tussen de kleuren zie je hier heel goed! Wat ik zelf heel fijn vind is dat de NARS foundation licht gelig is qua ondertoon en bovendien vooral heel licht qua tint. De MaxFactor foundation is eigenlijk wel ongeveer even licht, maar dan overduidelijk roze van ondertoon. Mijn gezicht is weliswaar vrij roze/rood qua ondertoon, maar mijn nek niet. En dan is zo’n gelige foundation net wat mooier en neutraler!


Geen foundation


NARS Sheer Glow foundation aangebracht met de RealTechniques Miracle Complexion spons


Foundation, H&M poeder, Sleek blush

Over het algemeen ben ik super tevreden over de NARS Sheer Glow foundation. De dekking en de kleur zijn perfect voor mij! De foundation is vrij vloeibaar en is daarmee vrij gemakkelijk aan te brengen. Wel merk ik dat dit echt het beste gaat met een Beautyblender-achtige spons, en een stuk minder goed met bijvoorbeeld een kwast. Met je vingers aanbrengen werkt trouwens ook verrassend fijn, wat de verkoopster ook tegen mij zei. In eerste instantie was ik niet zo blij met de foundation omdat ik juist altijd foundation aanbracht met een kwast, en de NARS foundation dan al snel streperig wordt. Maar met een spons werkt het perfect.

Wel vind ik dat hij niet helemaal geschikt is voor een vochtarme/droge huid. De foundation heeft nogal de neiging om velletjes en haartjes te benadrukken, wat ik wel vaker heb bij hele vloeibare foundations. Goed blenden en goed je huid verzorgen met crème is echt belangrijk met deze foundation. Maar als hij er dan eenmaal op zit is hij wel echt heel erg mooi en natuurlijk. Hij is ook goed op te bouwen, wat ik vaak bij mijn wangen wat extra doe.

In combinatie met een primer en een poeder blijft deze foundation bovendien prima zitten gedurende de dag. Ik verbaas me er ook over hoe zuinig de foundation eigenlijk is, want na een maand of 4 is hij nog lang niet op. En daar ben ik ook wel blij mee, want zo gemakkelijk is hij natuurlijk niet te verkrijgen.

Ik kan niet zeggen dat het echt de perfecte foundation is, maar voor mijn huid is het in ieder geval de perfecte kleur en dekking. De NARS Sheer Glow foundation kost rond de €40 en voor het pompje betaal je ook nog zo’n €3. NARS kan je sowieso vinden in Londen bij Liberty’s en Selfridges. Online heb ik ‘m bij FeelUnique kunnen vinden en NARS zelf heeft ook een webshop. En Sephora verkoopt het volgens mij ook meestal wel, dus als je in de zomervakantie in de buurt van een van deze winkels komt dat is even bij NARS kijken zeker de moeite waard!

10 Reacties

  1. Deze kleur lijkt echt perfect voor mij, zie ik zo. Aangezien ie toch net nog een tikkeltje lichter is dan die van Catrice die je liet zien. Als ik ‘m tegenkom dan denk ik wel dat ik ‘m aanschaf!

  2. Deze foundation lijkt mij zo fijn! Zelf heb ik ook een hele lichte huid – dus mocht ik dan een foundation vinden die licht is, dan heeft deze inderdaad vaak een roze ondertoon terwijl ik een foundation met gele ondertoon nodig heb. Fijne review, mocht ik een keer bij een verkooppunt in de buurt zijn dan ga ik hem zeker even testen! 🙂

  3. Ahhh was altijd al super benieuwd naar deze foundation! Huidverzorging is sowieso een must maar soms kan het zó vervelend zijn he! Ik ben ook nogsteeds op zoek naar een goede primer. De kleur ziet er wel goed uit!

  4. Ik zag deze foundation al bij Martine van LiveLifeGorgeous.nl en was toen al enorm enthousiast! Deze staat dan ook op mijn wishlist, maar dan denk ik wel met een aanbieding wanneer de foundation korting heeft. Lijkt me echt een fijne foundation! ik heb niet zozeer een droge huid dus ik denk dat die prima werkt voor me

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *