Urban Decay Alice Through the Looking Glass eyeshadow palette

1

Urban Decay verkoopt fantastische nude palettes. Fantastische limited edition Vice palettes. En heel af en toe brengt Urban Decay palettes uit die qua formaat totaal niet praktisch zijn, misschien niet de meest logische kleurcombinaties bevatten, maar wel echt heel tof zijn! Het Alice Through the Looking Glass palette is zo’n palette en dankzij Anneloes heb ik dit palette kunnen kopen. Vandaag mijn uitgebreide review!

3
2

Het Urban Decay Alice Through the Looking Glass eyeshadow palette is uitgebracht ter ere van de nieuwe Alice In Wonderland film, die op dit moment in de bioscopen te zien is. In deze limited edition vind je naast dit palette ook nog een aantal lipsticks. Maar eerlijk is eerlijk, ik was vooral erg verliefd op dit bijzondere palette! Het Alice in Wonderland thema zie je terug in het design en in de namen van de oogschaduws, wat ik echt heel tof vind.

4
5
6

De verpakking is voorzien van allerlei versieringen en quotes uit de film. Als je het deksel opent vind je eronder een spiegel en twee deurtjes met een quote erop. Daaronder zit een vlinder, die omhoog komt zodra je die deurtjes open doet. Nuttig? Nee, echt totaal niet. Maar dat is heel typisch bij dit soort palettes van Urban Decay. Hij is trouwens, op de vlinder en spiegel na, volledig van karton gemaakt.

7
8

De oogschaduws zelf vind je in de lade onderin het palette. Hier vind je 20 verschillende tinten met namen die natuurlijk helemaal passen bij Alice in Wonderland. Wat mij opviel is dat er eigenlijk best veel neutrale tinten in zitten en dat veel tinten vrij warm zijn. Maar natuurlijk zitten er ook wat felle kleuren in die heel leuk zijn voor een creatieve en opvallende look! Ik ben zelf wel blij dat er toch ook wel genoeg nude tinten inzitten, want dat maakt ‘m ook bruikbaar voor een everyday look.

10
11

In het palette vind je verder nog een dubbelzijdig kwastje waar ik er al twee van heb uit de Vice palettes. Hij is kwalitatief gewoon goed, maar ik vind de vorm niet heel handig en merk dat ik die andere twee ook niet echt gebruik. Maar, alles beter dan zo’n sponsapplicator ;). Het palette zelf is door alle versieringen en bovenste laag wel behoorlijk groot en bulky, groter en dikker dan de Naked en Vice palettes. Ik zal ‘m dus niet zo snel meenemen op reis, maar het is wel een pareltje op je beauty-tafel (of gewoon bovenop een kast, zoals bij mij #notthatclassy).

12

Swatches! De pigmentatie is over het algemeen zoals ik gewend ben van Urban Decay – veel kleur, zachte oogschaduws, en werken altijd erg fijn. Dream On is de enige kleur die totaal niet goed gepigmenteerd is en waar eigenlijk alleen wat glitter vanaf komt. Teleurstellend, al heb ik ergens ook wel het idee dat ’t misschien juist de bedoeling is van de kleur. Als een soort glitter topcoat die je over andere tinten kunt gebruiken. Een aantal tinten, waaronder Lily, Salazen Grum en Kingdom, zijn duochroom en lopen dan ook van de ene kleur over in de andere. Heel tof!

13

Ik maakte drie verschillende looks, waaronder de look hierboven. Hier zitten onder andere de kleuren Salazen Grum, Chronosphere, Duchess en Time in verwerkt. Vooral Salazen Grum vind ik echt enorm mooi en werkt ook heel fijn! Die duochrome tinten zijn trouwens wel leuk om te verwerken in de crease over een donkere tint, want dan komt het effect een stuk beter naar voren.

14

Ik probeerde ook een neutrale look te maken, al zie je dan wel dat de kleuren al snel in elkaar gaan vervagen. Ik heb hier ook wat van de duochrome tinten gebruikt, maar die werken toch echt beter over een andere tint heen. Een neutrale, peachy look kan je er in ieder geval prima mee maken! En een van de heftigere kleuren kan je dan prima gebruiken als een leuk accent onder de ogen.

15

Als laatste maakte ik nog een look met de roze en paarse tinten in het palette. Wat ik wel altijd heel lastig vind, want voordat je het weet ziet het eruit als een oogontsteking of blauw oog, haha. Maar ik vind ’t zo slecht nog niet! Gone Mad is ook echt een prachtige paarstint en hij is niet heel glanzend, waardoor het ook net wat rustiger oogt.

9

Ik ben enorm blij met dit bijzondere palette! Het is misschien niet het meest handige of meest bruikbare palette, maar hij is wel heel speciaal en tof. De verkrijgbaarheid van dit palette is helaas nogal beperkt. Hij komt niet naar Nederland en op de Urban Decay website is hij ook al uitverkocht. Ik kon ‘m nog wel vinden op de Sephora website en je kunt geluk hebben dat je ‘m nog ergens tegen komt als je in Engeland of Amerika bent. En ik hoop stiekem vooral dat Urban Decay dit soort limited editions in de toekomst ook naar Nederland haalt!

18 Reacties

  1. Alleen de verpakking al…. prachtig. Ik ben niet bekend met dit merk, ik moet zeggen dat ik op het moment helemaal weg ben van MAC. Maar volgens mij concurreert dit aardig met elkaar. Vind jij Urban Decay beter dan MAC ?

    1. Ik vind Urban Decay over het algemeen wel beter dan MAC ja, en het is omgerekend vaak ook nog wel wat goedkoper. Bij MAC zijn sommige oogschaduws echt enorm goed en anderen best teleurstellend, terwijl Urban Decay eigenlijk altijd wel constante kwaliteit levert! Ook heeft Urban Decay vaak net wat creatievere limited editions. Maar het zijn beiden leuke merken om in de gaten te houden!

  2. Wat een plaatje zeg! Het is bijna een kunstwerk in plaats van een palette, haha. De kleuren vind ik trouwens wat minder, maar dat is omdat ik dit soort kleuren nauwelijks draag. Maar voor de rest is hij dus erg tof <3

  3. Wat een geluk zeg dat je hem hebt kunnen kopen, Sephora.com verzend hem niet naar Nederland, geen enkele site, anders had ik hem zeker besteld nadat ik de review op Temptalia had gezien.

    1. Oh nee, dat wist ik niet! šŸ™ Dat is echt super jammer! Dan maar blijven duimen dat Urban Decay dit soort LE’s voortaan ook naar Nederland en BelgiĆ« laat komen!

  4. Ik heb ‘m in Liverpool gekocht en ik gebruik ‘m eigenlijk nooit.

    Vandaag heb ik ‘m op Marktplaats gezet, als iemand geĆÆnteresseerd is (mijn verkopersnaam is Annuska). Ik weet niet of ik hiermee regels overtreed, maar als ik al die positieve reacties zie, kan ik er vast iemand blij mee maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *