Fotografie – Tweede Maasvlakte

Processed with VSCO with hb2 preset

Yesss, eindelijk ben ik weer eens buiten geweest met mijn Canon camera! Maar echt, dat is best een wonder haha. Want vaak neem ik alleen m’n iPhone op pad en ga ik ook niet echt bewust ergens heen om foto’s te maken. Maar laatst ging ik op pad samen met m’n broer en mijn nieuwe auto, richting de Tweede Maasvlakte. Dit industriële gebied is nieuw aangelegd om de haven van Rotterdam uit te breiden, maar je vindt er ook een strand en natuurlijk een mooi uitzicht op zee!

Processed with VSCO with hb2 preset
Processed with VSCO with hb2 preset
Processed with VSCO with hb2 preset

Maar als eerste maakten we een korte stop bij de Noordzeeweg en de kop van Langtong. Hier vandaan heb je uitzicht op onder andere Hoek van Holland en natuurlijk de Noordzee. Mijn broer wilde hier graag heen vanwege de schepen die je hierboven op de foto’s ziet. Hij werkt namelijk bij een bedrijf dat onder andere kranen ontwerpt en bouwt, zoals de kranen die je hierboven op de schepen ziet staan! En stiekem vind ik het ook wel interessant, aangezien ik ook ruim 1,5 jaar in die sector gewerkt heb. Helemaal aan het einde van deze weg vind je trouwens een kleine snackbar, dus we aten er even een patatje als lunch haha.

Processed with VSCO with hb2 preset
Processed with VSCO with hb2 preset
Processed with VSCO with hb2 preset
Processed with VSCO with hb2 preset

En toen was het tijd om echt naar de Tweede Maasvlakte te gaan! Terwijl je erheen rijdt kom je uiteraard langs de haven van Rotterdam, of eigenlijk is havens een veel beter woord. Ik had me eigenlijk nooit zo beseft dat het gebied zo groot is. Vanaf centrum Rotterdam tot aan de Tweede Maasvlakte is het ruim 40 km rijden! We besloten een tussenstop te maken bij het Maasvlaktestrand, wat dus ook nog niet zo heel lang bestaat.

Ik kan me serieus niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst in Nederland op een strand heb gestaan, dus ik kan niet anders zeggen dan dat ik het enorm leuk vond, haha! Het was heerlijk weer en het is echt fijn om even te genieten van de rust op zo’n strand. Het is wel apart om te zien dat als je op de duinen staat, je aan de ene kant de industrie en havens ziet en aan de andere kant juist een mooi strand en de zee.

Processed with VSCO with hb2 preset

Oh, en dit is mijn nieuwe auto! Ik mocht een lease auto uitzoeken voor mijn werk en heb gekozen voor de Mazda 2 in een bruin/grijzige kleur. Inmiddels heb ik hem ruim 2 weken en staat er al 2200 kilometer op de teller, oeps! Ik moet veel rijden voor mijn werk en vond het dan ook belangrijk om een fijne en tegelijkertijd toch ook wel stoere en mooie auto te hebben. En tot nu toe ben ik er heel blij mee! Op deze Instagram foto zie je ‘m overigens een stuk beter!

Processed with VSCO with hb2 preset
Processed with VSCO with hb2 preset

Als laatste zijn we nog even helemaal naar het einde van de Tweede Maasvlakte gereden. Vanaf hier kan je wederom Hoek van Holland zien liggen en naar mijn idee zelfs een groot deel van het strand richting Scheveningen. En het voelt toch wel een beetje alsof je aan het einde van Nederland staat, haha.

Processed with VSCO with hb2 preset

De Tweede Maasvlakte is best een interessant stukje Nederland om eens te bezoeken. Het is nog heel nieuw en voelt echt even alsof je helemaal niet in Nederland bent! Ook zag het Maasvlaktestrand er erg mooi en verzorgd uit. Er is trouwens ook een bezoekerscentrum genaamd FutureLand dat onder andere rondvaarten en rondritten organiseert, dus als je meer wilt weten over het gebied dan is dat zeker een aanrader! En ik hoop natuurlijk dat jullie de foto’s leuk vonden om te zien! 😉

9 Reacties

  1. Toffe foto’s! Ik woon er niet zo ver vandaan maar ben er eigenlijk nog nooit echt geweest, snel maar eens doen. Je auto is heel mooi trouwens 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *