DIY horloge opbergbox

1

Ik heb een paar mooie horloges waar ik zuinig op ben en die ik met veel plezier draag. Maar ze lagen een beetje te verstoffen op een schoteltje in mijn kamer en dat is natuurlijk niet zo goed voor ze. Ik ging op zoek naar een horloge opbergbox, maar kwam erachter dat die best wel prijzig zijn. En dus besloot ik er zelf eentje te maken! Hoe ik dat deed? Dat lees je hieronder.

2

Het is vrij simpel dus ik ga niet stap voor stap uitleggen wat je moet doen, maar zal natuurlijk wel vertellen wat ik ervoor heb gebruikt! Als basis heb ik een theedoos gekocht, zo’n doosje waar je theezakjes in op kunt bergen. Die vakjes zijn vaak het perfecte formaat voor een horloge! Bovendien kan je dit soort dozen redelijk goedkoop vinden bij bijvoorbeeld Action, waar ik dit exemplaar kocht voor nog geen 3 euro.

Wat je verder nodig hebt zijn “kussentjes” waar je de horloges om kunt gaan doen zodat ze goed hun vorm kunnen behouden. Ik vond ze wel op eBay en Aliexpress, maar helaas waren ze minimaal 2 euro per stuk en dus best wel duur. Gelukkig kan je zelf ook wel dit soort kussentjes maken! Bij Action verkopen ze ook textiel met leuke printjes erop en vulmiddel dat je voor die kussentjes kunt gebruiken. En natuurlijk voor Actionprijzen – nog geen euro per stuk! Mocht je 6 kussentjes of meer willen maken en vullen, dan red je het net niet met 1 zakje van dat vulmiddel. Dan zeker twee stuks meenemen!

3
4

Ik vond de look & feel van het doosje erg leuk, maar de tekst natuurlijk niet helemaal passend. Die tekst krijg je er echter gelukkig moeiteloos vanaf met een beetje nagellak remover! Dit werkt wel alleen goed als het deksel van glas is. Daar kan je dus eventueel rekening mee houden als je ook zo’n doosje koopt.

8
6

Mijn kussentjes waren eerlijk gezegd niet helemaal perfect, maar hier zie je uiteindelijk in het doosje gelukkig helemaal niets van! Ik heb voor 5 vakjes zo’n kussentje gemaakt en in het 6e vakje zit een zakje waar ik de accessoires van mijn Daniel Wellington horloges in heb gedaan. En goed nieuws: ik heb nog plek voor een horloge! Dat is dan wel weer een reden om er nog eentje te kopen, toch? 😀

7
5

Ik vind m’n horloge opbergbox wel goed gelukt! Mijn horloges zijn nu netjes opgeborgen en het was niet eens zoveel werk om te maken. En, nog veel belangrijker, heel erg budget! Mocht je dus nog een leuke manier zoeken om je horloges in op te bergen en zin hebben in een DIY projectje, dan is dit zeker het proberen waard. Hoe berg jij je horloges op?

13 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *