Waarom bloggen en werken wel/niet te combineren is

Processed with VSCOcam with a6 preset

Velen van jullie zullen het vast wel weten: bloggen is mijn hobby, maar ik besteed een groot deel van mijn tijd aan werken. Gemiddeld zo’n 40 uur per week met 10+ uur reistijd, maar vaak nog wel meer dan dat. En dat is ook wel de voornaamste reden dat ik niet zo vaak een blogpost online heb. Ain’t nobody got time! Is bloggen en werken dus wel zo goed te combineren? Ja en nee..

JA!

Ik vind bloggen een heerlijke afwisseling op werken. Mijn werk is vrij serieus en “complex”, en niets is heerlijker dan gewoon lekker bloggen na een intens dagje werken. Even niet denken aan problemen van de klant, maar gewoon foto’s maken en schrijven over een nieuw oogschaduwpalette. Fijn! Ook vind ik creatief bezig zijn leuk en ontspannend. Iets wat zeker lukt met bloggen!

NEE!

Maar ik kom wel tijd en vooral motivatie te kort. Ik blog voornamelijk in het weekend omdat het me doordeweeks niet lukt om de motivatie op te brengen voor bloggen. Dat ik thuis kom en het liefst in walvismodus op bed Netflix wil kijken. Die avonden komen vaak, heel vaak voor. En als mijn weekend dan ook nog eens vol zit met sociale activiteiten (of nog erger – meer werk), dan schiet bloggen er geheid bij in.

Processed with VSCOcam with a6 preset

JA!

Bloggen is eigenlijk meer dan alleen een beetje foto’s maken en schrijven. Je hebt contact met bedrijven, onderhandelt over samenwerkingen, en bent bezig met een netwerk opbouwen. Aspecten van het bloggen die evengoed terug kunnen komen op je werk! De ervaringen die ik heb opgedaan door het bloggen helpen mij weer met goed werk afleveren tijdens mijn grotemensenbaan.

NEE!

Maar toch denk ik dat je nooit succesvol kan worden met je blog, als je er maar een paar uur per week aan kunt besteden. Ik heb geen tijd voor persevents (die 99% van de tijd doordeweeks zijn) en kom daardoor niet veel meer in contact met andere bloggers, terwijl je dat enorm helpt met groeien. Mail beantwoorden duurt bij mij een paar dagen wegens drukte en dat vinden bedrijven niet zo leuk. En echt regelmatig updates online plaatsen is enorm uitdagend. Natuurlijk is blogsucces niet het allerbelangrijkste, maar het geeft je zeker wel de motivatie om door te blijven gaan. Motivatie die ik af en toe wel mis.

Ik heb vaak zat een blogdipje, zeker als mijn leven even vooral bestaat uit werken. Soms mis ik ook nog steeds wel mijn studententijd, waarbij ik zeeën van tijd had om te bloggen en naar events te gaan. Toch zal ik er niet zo gemakkelijk afscheid van kunnen nemen! Combineer jij werken met bloggen, of heb je meer tijd voor dat laatste?

26 Reacties

 1. Heel herkenbaar. Het is heerlijk om naast mijn fulltime job te bloggen.. Toch heb ik wel eens geen zin omdat ik al zo weinig vrije tijd heb voor mijn gevoel haha!

 2. Ik blog ook naast mijn fulltime baan, wat ik heel leuk vind, maar het is soms creatief omgaan met de tijd. Nu ben ik pas 1,5 jaar aan het bloggen en is mijn blog niet heel groot, maar ik zou er best meer mee willen, wie weet ooit haha

 3. Dit herken ik heel erg. Sinds januari werk ik ruim 40 uur per week. Blogger is super leuk, maar ik heb niet altijd zin om na een vermoeiende werkdag nog achter de computer te kruipen.

 4. Ik begin over een week met een nieuwe fulltime baan en ben nu al benieuwd hoe ik dat met mijn blog ga combineren. Waarschijnlijk zal ik in het begin echt niet de energie hebben om te bloggen, maar ik vind bloggen zo leuk en ik wil het zeker niet opgeven! Ben heel benieuwd hoe het bij mij zal verlopen!

 5. Heel herkenbaar inderdaad. Een superleuke afwisseling naast werken, maar het kost zoveel tijd en vooral ook energie. De laatste weken lukt het mij ook niet meer om dagelijks een post online te krijgen. Ik vind het onwijs leuk en haal er echt voldoening uit, maar als ik geen tijd ervoor heb vind ik het ook prima!

 6. Ik kan me hier ook wel in vinden. Ik heb dan wel geen full time job, maar ben nu aan het afstuderen en ik werk ook nog. Ik kom gewoon tijd tekort om alles te doen wat ik zou willen doen voor mijn blog!

 7. Ik heb dan geen fulltime werk, maar met school is dit heel herkenbaar. Ik werk dan ook nog eens in de weekenden! Het moet leuk blijven, doen wanneer jij er tijd voor hebt 🙂

 8. Ik werk zo’n 32 uur, dus niet écht fulltime. Maar naast werken heb ik genoeg verplichtingen, dus druk heb ik het zeker. Toch vind ik het leuk om te doen, maar ik snap wel dat je na een lange dag werken niet altijd zin hebt om nog een heel artikel te schrijven. Als je dan weekend hebt wil je ook gewoon genieten ipv dat je dan iets móet schrijven.

 9. Mooi artikel Marjolein! Ik denk dat je wel gelijk hebt, tijdens mijn stage periode liep ik 45 uur stage per week en kwam ik amper meer aan bloggen toe. Na het werk wilde ik gewoon chillen en niks doen, maar nu ik weer twee dagen naar school ga heb ik alle tijd en gaat het allemaal veel makkelijker..

 10. Sinds eind januari loop ik fulltime stage, werk ik daarnaast nog op de zaterdag én houd ik nog een blog bij. Het feit dat ik maar 3 keer per week iets nieuws online zet heeft hem denk ik gered! Maar inderdaad, als je ’s avonds thuis komt heb je niet altijd even veel zin om wéér achter die laptop te kruipen, hoe leuk bloggen ook is! Én daarbij vind ik, net zoals als jij ook beschrijft, belangrijk dat het leuk blijft aangezien het een hobby is! Goed artikel Marjolein!

 11. Zeer herkenbaar. Ik werk ook 40 uur en combineer dat met een blog. Ik publiceer op woensdagochtend en zondagmiddag een artikel en dat is vaak al aanpoten. Nu ligt dat ook aan mijn organisatieskills moet ik zeggen, want plannen en vooruit werken lukt niet altijd. Het is te combineren, maar er zijn zeker grenzen.

 12. Ik werk op dit moment niet fulltime dus ik kan bloggen makkelijk combineren op dit moment, maar ik heb weleens een tijd gehad dat ik 40 uur per week werkte en dan snap ik wel dat je er niet genoeg tijd voor hebt en gelijk in de walvis mode wilt gaan op bed haha

 13. Ik snap heel goed dat het lastig is, soms vind ik het al moeilijk te combineren met mijn studie, omdat ik na een lange collegedag al behoorlijk moe ben en ook niet elke sociale activiteit wil missen omdat ik weer wil bloggen. Soms haal ik ook meer energie uit andere activiteiten en dan gaat dat voor. Mijn blog is er omdat ik dat leuk vindt, en ik schrijf wanneer ik wil. Misschien niet zo goed voor de groei, maar wel goed voor mij persoonlijk.

 14. Dat van persevents vond ik ook altijd jammer. En als je daardoor een paar keer “nee” hebt gezegd dan word je op een gegeven moment niet meer uitgenodigd.

 15. Heel herkenbaar en zo te zien voor vele (zie hierboven) ik werk ook 40 uur en ik rij ook een halfuur heen en terug.. ik blog ook gewoon fulltime en ik maak daarnaast ook nog eens video’s voor mijn youtube kanaal. Ik plaats 2 tot 3 video’s per week om 17:00. als ik dus een dag per week vrij heb moet ik dus alles op alles zetten om vooruit te werken. Ik moet dus ongeveer 3/4 video’s dan maken op zo’n dag. Ik moet dan ook product foto’s maken en artikelen schrijf ik s’avonds of op mijn werk als het rustig is.

  Ik vind het ook heel jammer dat ik niet naar persevents kan.. en ik sport ook nog eens 3 x in de week dus misschien wil ik wel allemaal teveel? Toch kom ik morgen in de cosmogirl te staan dus door alle moeite die ik ervoor heb moeten doen word ik wel beloond en dat voelt super!

 16. Ik heb dus echt precies hetzelfde! Ik vind bloggen echt heel leuk enzo, maar als ik thuis kom van school of werk dan heb ik er gewoon echt even geen zin meer in. Dan wil ik gewoon lekker chillen of iets leuks doen met vriendinnen of m’n vriendje. Echt jammer..

 17. Herkenbaar, ook al ga ik nog naar school. Ik blog ook in het weekend of als ik eens wat tijd heb. Maar ik vind het wel nog steeds leuk om te doen ^^

 18. Ik kan me helemaal voorstellen dat dit ontzettend lastig is. Vooral tijdens de winterperiode waarin het energielevel van veel mensen (zo ook van mij) toch minder is. Als je dan thuis komt is de walvismodus inderdaad heerlijk. Toch vind ik dat je het knap doet hoor. Misschien post je niet iedere dag een artikel, maar als je een artikel post dan is dat artikel wel van kwaliteit. Daar draait het wat mij betreft voor een heel groot deel om!

 19. Heel herkenbaar! Ik werk ook fulltime, maar probeer om bijna elke dag een nieuw artikel te plaatsen. Soms is het wel moeilijk. Maar ik vind het gewoon heel erg leuk om te doen, dus ik heb het er wel voor over! -x-

 20. Same here! Vind het af en toe zo zonde dat ik er niet meer tijd ik kan steken dat ik een beetje kwaad er van word. Ik zou zo graag een dag in de week hebben waarbij je alleen maar aan je blog kan werken, helaas lukt dit niet met 40+ uren…

 21. Goed stukje en heel herkenbaar! Toen ik stage liep, 45 uur p/w en daarbij ook zo’n 10 uur aan reistijd kwam ik echt nergens meer aan toe. Het enige wat ik deed was eten, op de bank zitten en slapen haha. Maar ook nu ik weer wat meer vrije tijd heb heb ik niet iedere dag iets online staan. Is toch niet voor mij weggelegd ben ik bang.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *