Londen 2016 – dag 4

20

Na drie dagen in Londen was het avontuur nog niet voorbij – nog twee dagen te gaan! We hadden inmiddels al heel wat dingen die we wilden doen afgevinkt, maar er stonden nog wel wat dingen op de to do list. Hieronder zie je wat we op dag 4 deden!

Processed with VSCO with a6 preset
16
Processed with VSCO with a6 preset
Processed with VSCO with a6 preset
17

De dag begon voor de verandering weer eens op Oxford Street. Het pakje film wat ik maandag had gekocht voor mijn Instax camera was bijna op en ik besloot toch nog maar eentje extra te kopen. Hierna wilden we een bezoekje brengen aan het Royal Institution en Faraday Museum, wat op loopafstand is van Oxford Street. Tussendoor kwamen we langs Carnaby Street, een straat vlak achter Liberty waar heel veel leuke winkeltjes zaten en waar je ook even uit de drukte van Oxford Street bent. Er zit ook onder andere een Pixi winkel en een Benefit winkel. Aanrader!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset

Het Royal Institution en Faraday Museum was helaas wel een beetje een teleurstelling. Er was eigenlijk maar een gang met wat uitgestalde items uit de collectie van Michael Faraday en verder was er niet zoveel te zien. Wel jammer, want de plek op zich is wel bijzonder. The Royal Institution is namelijk opgericht in 1799 en er wordt hier nog altijd veel onderzoek gedaan naar bijvoorbeeld elektriciteit en bepaalde stoffen. Ook worden er colleges gegeven en is het uitgangspunt dat science voor iedereen beschikbaar moet zijn.

Processed with VSCO with a6 preset
Processed with VSCO with a6 preset

Gelukkig was het daarna eindelijk tijd voor iets heel Brits: Fish & chips! En dat eet je natuurlijk bij een van de beste restaurants in Londen, namelijk Poppies. We gingen naar de vestiging in Camden Town (zit lekker dicht bij de metro). Poppies vind ik echt een leuk restaurant, aangezien het helemaal in zeemannen-stijl is ingericht.

Processed with VSCO with a6 preset
Processed with VSCO with a6 preset

Daarna was het tijd voor een toeristendingetje (Buckingham Palace), maar ik zag dat we dan langs Euston kwamen waar een van mijn favoriete musea zit: Wellcome Collection. In het Science Museum zagen we al wat items van Henry Wellcome, maar in het Wellcome Collection museum zie je er nog veel meer. De standaard collectie was nog hetzelfde als vorig jaar. Toch vond ik het wel weer interessant om te zien. Henry verzamelde veel medisch-gerelateerde items, maar ook dingen die bijvoorbeeld bij een speciale (oude) cultuur hoorden. En het is gratis, dus ook hier kan je prima even een rondje lopen!

Processed with VSCO with a6 preset
18
Processed with VSCO with a6 preset

En toen.. Begon het te regenen. Meh! Gelukkig pas voor het eerst na toch al 3,5 dag zonder regen in Londen, maar wel vervelend. Op dat moment gingen we naar Buckingham Palace en de regen zorgde er in ieder geval voor dat het even lekker rustig was, haha. Buckingham Palace is niet zo heel spannend helaas. Een keer per dag is er de wissel van de wacht, maar daar waren wij al te laat voor. Mocht je dat wel eens willen zien, houd er dan rekening mee dat het slechts een keer per dag is!

Processed with VSCO with a6 preset
Processed with VSCO with a6 preset
Processed with VSCO with a6 preset

Vanwege de regen besloten we maar even te gaan schuilen in de beste gratis plek met WiFi van Londen: The National Gallery! Maar echt haha, ze hebben er WiFi en veel bankjes en je betaalt alleen voor speciale tentoonstellingen. De standaard collectie is echter al enorm, dus je kan je er prima een uurtje of twee wel vermaken. Je vindt voor The National Gallery trouwens Trafalgar Square, een groot plein met onder andere een fontein en een monument.

Processed with VSCO with a6 preset

En toen was het alweer tijd om terug te gaan naar het hotel, maar niet zonder eerst iets te eten wat je hier in Nederland niet hebt. Juist ja, een McFlurry Cadburry Cream Egg! Die chocolade-eitjes zie je overigens ook echt in elke supermarkt daar liggen, maar er is dus ook een McFlurry versie van. Het was lekker en een beetje zoet, haha.

19

Ondanks de regen was het wel weer een geslaagde dag waar we best veel nog hebben gezien en gedaan! En dat was maar goed ook, want het was natuurlijk alweer bijna tijd om naar huis te gaan. Gelukkig vlogen we pas vrijdagavond en konden we op vrijdag ook nog wel wat dingen doen. Wat we gedaan hebben, dat lees je uiteraard morgen!

9 Reacties

 1. Gisteren gaf je aan dat je de volgende dag, dag 4 dus, wat rustiger zou doen. Volgens mij heb je net zoveel gedaan haha. Jullie hebben echt veel gezien zo zeg, top!

 2. Ik vind die regen de laatste foto’s zo mooi maken! Geeft een heel gaaf sfeertje 🙂 ik kan maar geen genoeg krijgen van jouw pic’s :3

 3. Oh wat een mooie foto’s! Ik voel me echt een slecht oppverlakkig mens dat ik zo enthousiast word van de paaseitjes flurry en de Benefit winkel 😛 De rest is wel ook echt prachtig!

 4. Wat geweldig dat jullie zoveel hebben gezien, jullie hebben heel wat kilometers afgelegd. Wat een leuke lampen hangen er op die ene foto, weet je waarom het verschillende kleuren zijn? Geen idee wat ik me moet voorstellen bij Cubes Earwax, alleen de naam al……;-) Het is echt genieten om al deze mooie foto’s te zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *