Londen 2016 – dag 3

35

Een nieuwe dag, een nieuw verslag! Op dag 3 van ons Londen avontuur gingen we weer eens naar een museum en naar mijn favoriete deel van Londen: Camden! Benieuwd naar het bijpassende beeldmateriaal? Lees dan vooral verder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset

‘S ochtends vertrokken we naar Camden Town om een ontbijtje te scoren op de food market daar. Die trouwens pas na een uurtje of 12 echt tot leven komt, dus het viel niet mee om er eten te vinden ;). Maar we gingen uiteindelijk voor een broodje met gegrilde groenten en kaas. Lekker! Camden Town vind ik zelf heel leuk omdat het een beetje alternatiever is dan de rest van het centrum van Londen. Ook vind je leuke items op de Camden Lock Market, het doet me altijd een beetje denken aan de Nederlandse Swan Market!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset

Tussen de Camden Lock Market en het metrostration Camden Town vind je een winkelstraat waar de meeste gebouwen voorzien zijn van toffe versieringen, heel leuk om te zien! De vorige keer dat ik hier was was ’t trouwens enorm druk, maar deze keer waren we er overduidelijk net voor de toeristendrukte. Toch wel erg fijn want dan kan je een stuk beter rondkijken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset

Hierna wilden we naar het Tate Modern, maar we besloten tussendoor wat stops te maken op andere leuke plekken. King’s Cross en St. Pancras bijvoorbeeld, twee treinstations naast elkaar die best mooi zijn om te zien. Hier werden we trouwens wel ineens de metro uit gezet wegens een “reported emergency” en dat was toch een beetje eng, al bleek er achteraf niet zo heel veel aan de hand te zijn. Gelukkig maar! King’s Cross komt trouwens voor in de Harry Potter boeken en films – dit is het station waar de leerlingen op platform 9 3/4e stappen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset

Tussendoor maakten we ook nog een stop bij Baker Street. Natuurlijk bekend van Sherlock Holmes en voor fans van de serie natuurlijk al helemaal een must-see. Al wist ik zelf al dat het niet zo heel veel voorstelt – een huis in een inmiddels commerciële straat waar je alleen naar binnen kunt als je betaalt voor de rondleiding. Maar ach, wel leuk om te zien. En ik vind het metrostation erg mooi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset

De vorige keer dat ik in Londen was, was ik bij een ding niet geweest: Tate Modern. En dus keek ik er nu wel naar uit! Dit is een museum vol met moderne kunst. Een beetje raar dus, maar er zaten ook zeker toffe dingen tussen. En hele herkenbare items, zoals de print van Marylin Monroe door Andy Warhol en de Coca Cola flesjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset

Ik vond het zelf een heel leuk museum omdat het net even anders is dan bijvoorbeeld de National Gallery. Ook is het (net als alle andere musea die we bezocht hebben) een heel “relaxed” museum, met meer dan genoeg bankjes en rustigere ruimtes. Zeker een aanrader!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset

Een tweede reden om een bezoekje te brengen aan het Tate Modern is dat je daarna even langs The Globe kunt gaan (replicate van het originele Shakespeare theater) en over de Millennium Bridge richting de St. Paul kathedraal kunt lopen. Je kunt trouwens in het Tate Modern ook vanaf het café een balkon oplopen, waar je mooi uitzicht van hebt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset

De St. Paul kathedraal is ook een mooi gebouw om even omheen te lopen. Je kan er ook in maar ze doen wat lastig over rugzakken, dus dat hebben we maar geskipt. Rondom de kathedraal zitten trouwens ook veel winkels en plekken om te eten, mocht je daar behoefte aan hebben. Er zit een winkelcentrum genaamd “One New Change” en je kunt daar (gratis) het dakterras op op de 6e verdieping. Vanaf daar heb je uitzicht op onder andere de St. Paul en als je dan toch in de buurt bent, is het zeker de moeite waard om even naar boven te gaan!

Processed with VSCO with a6 preset

‘S avonds aten we sushi en die was vooral erg duur en ietwat teleurstellend. Geen aanrader dus, haha. Al vond ik het wel heel grappig dat ze op zo’n bandje langs kwamen! Hierna besloten we naar de bioscoop te gaan, omdat we eigenlijk nog wel wat wilden doen maar geen kracht meer hadden voor lopen. Het werd London Has Fallen, een prima themafilm als je in Londen bent!

34

En na deze dag waren we uiteraard al over de helft van onze Londen trip! En ook wel behoorlijk moe van al het lopen en alle indrukken, haha. De laatste twee dagen besloten we het dan ook maar wat rustiger aan te doen. Morgen lees je weer een nieuw verslag!

10 Reacties

 1. Ik snap dat je aan het einde van deze dag wel echt moe was na drie van die drukke, intensieve dagen. Wat hebben jullie op dag 3 al een hoop gedaan en gezien, leuk!

 2. Weer prachtige foto’s! Camden Town is zo geweldig, zulke leuke kraampjes en winkeltjes daar! Ik ga in mei naar Edinburgh (Schotland), daar heb ik ook echt onwijs veel zin in!

 3. Wat heb je prachtige foto’s gemaakt trouwens! Dat standbeeld bijvoorbeeld, of dat kruispunt met al die mensen. En ook van die mooie gebouwen. Super mooi <3

 4. Wat een geweldige foto’s, wat zien die winkeltjes er geweldig uit met hun versieringen en al die gebouwen en de metro, echt super om te zien allemaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *