Londen 2016 – dag 2

27

Hebben jullie een beetje genoten van de blogpost van gisteren? Ik hoop het, want die van vandaag is extra lang en dus gevuld met extra veel Londen! Op dag twee besloten we ons te storten op de verscheidene musea en natuurlijk ook nog wat andere typisch toeristische dingen. Benieuwd wat we op dag 2 deden? Read on!

Processed with VSCO with a6 preset
Processed with VSCO with a6 preset
3

De metro is echt ideaal als je snel door Londen wilt reizen en je er eventjes in verdiepen is dus zeker de moeite waard! Ik koop altijd een Oystercard (een soort Londense versie van de OV chipkaart), die je aan het eind van je reis weer in kunt leveren waarbij je de borg en eventueel resterend saldo weer terug krijgt. Het maximale dagtarief voor het reizen is 8 pond, dus als je daar overheen gaat (na 3-4 ritjes) betaal je niets meer! We begonnen de tweede dag met een ontbijtje bij onze favo ontbijtplek: Pret-a-Manger. Niet classy, wel lekker!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset

Het eerste museum wat we bezochten was het Science Museum. Mijn broer wilde hier graag heen (en hij is een beetje nerdy dus had de tijd van z’n leven, haha) en ik vond het gelukkig ook wel interessant! Het is gelukkig niet zo’n museum als Nemo in Amsterdam wat alleen leuk is als je 10 bent – het Science Museum heeft een betere balans tussen dingen voor kids en dingen voor volwassenen. Op dit moment zijn er onder andere tentoonstellingen over texturen & stoffen en over klokken door de jaren heen. Ook vind je veel bekende science-gerelateerde items in de collecties.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset

Zelf vond ik vooral de items uit de Wellcome collectie heel tof. Henry Wellcome was een Britse ondernemer in de farmaceutische sector, maar verzamelde tegelijkertijd ook veel medische voorwerpen. Zijn collectie vind je in verscheidene musea in Londen terug. Ook bestaat er een fonds in zijn naam en vond je bijvoorbeeld in het Science Museum een collectie met medisch-gerelateerde foto’s en tekeningen die ook weer gerelateerd waren aan deze naam. Hierboven zie je bijvoorbeeld een super close-up foto van een stamcel!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset

Naast het Science Museum vind je het Natural History Museum. Helemaal gefocust op de ontwikkeling van de aarde, dieren en planten. Heel erg interessant en ook zeker het bezoeken waard! Hier stond trouwens ’s ochtends wel een dikke rij voor, maar nadat we uit het Science Museum kwamen was die rij gelukkig alweer weg. We waren na het Science Museum wel aardig moe door alle drukte, dus gingen we vrij snel door het Natural History Museum heen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset

Maar wat ik wel heel tof vond was het deel met dino’s! Je vindt het museum meerdere opgezette dino’s en andere fossielen. Ook is er een grote bewegende T-rex met super schattige armpjes die af en toe boos gromt. Het National History Museum is trouwens echt heel groot en je kunt je er gemakkelijk een paar uur vermaken. Hetzelfde geldt voor het Science Museum, dus mijn advies is om eerst het museum te bezoeken waar je het liefst heen wilt. Beide musea achter elkaar is toch wel wat veel van het goede ;).

Processed with VSCO with a6 preset
Processed with VSCO with a6 preset
Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset

Daarna gingen we nog naar een checklist dingetje: Tower Bridge! Dit was vlak voor zonsondergang en eigenlijk leverde dat wel enorm mooi licht op. We besloten gelijk er overheen te lopen naar de andere kant (niet de Tower of London kant), waar het gelukkig net wat minder druk was.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset

Dinsdag was ook de dag waarop de aanslagen in Brussel waren gepleegd en dat drong ook in Londen flink door. Verschrikkelijk nieuws natuurlijk, en ik hoop echt oprecht dat het niet nog vaker gaat gebeuren. Ik voelde me in Londen er overigens gelukkig niet veel minder veilig door, al zag je wel dat bij bepaalde drukke plekken de beveiliging wat was toegenomen. Angst zaaien lijkt het hoofddoel van dit soort aanslagen en hoe lastig het ook is om je er eigenlijk maar “niets van aan te trekken” en door te gaan met de dingen die je altijd al deed, is het denk ik wel enorm belangrijk om het toch te doen.

26

Deze tweede dag hebben we nu ik erop terug kijk niet eens zoveel gedaan, maar ik was behoorlijk moe erna haha. En dus was het weer tijd om lekker te gaan slapen en ons op te laden voor dag 3. Wat we op die dag deden lees je uiteraard morgen!

11 Reacties

 1. Wat een toffe dag heb je gehad. Twee musea achter elkaar lijkt me ook ietwat veel. Je foto’s van de Tower Bridge zijn wel onwijs mooi geworden.

 2. Ik vond het natural history museum zo vet! Ik ben er in de vierde klas gewees (inmiddels dus alweer 3 jaar geleden). Volgend keer wil ik ook langs de towerbridge.

 3. Wat een mooie foto’s van de Tower Bridge, wat is dat toch mooi. Het Science Museum lijkt me echt geweldig, wat een geweldige spullen hebben ze daar. Wat een rust is het in de Metro, je verwacht heel veel mensen en dan zit er gewoon iemand op zijn gemak te lezen.

  1. In de spits was dat wel een ander verhaal hoor haha, zeker op drukke stations. Maar zelfs dan hoor je eigenlijk bijna niemand klagen, dus volgens mij zijn ze het wel gewend ;).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *