Londen 2016 – dag 1

16

I’m back! Afgelopen week was ik 5 dagen in Londen aan het genieten van een leuke vakantie. Natuurlijk ging dat gepaard met het maken van lekker veel foto’s en toen ik aan jullie vroeg op twitter of jullie blogposts willen zien over Londen, kwam daar een overduidelijke ja op! De komende dagen gaan jullie dan ook 5 verslagen kunnen vinden op mijn blog. En als afsluiter natuurlijk een shoplog ;).

Processed with VSCO with a6 preset

Maar laten we beginnen bij het begin! De reis begon op Rotterdam The Hague Airport, waar we de Cityjet namen naar London City Airport. Heel relaxed, want beide vliegvelden zijn niet zo groot en het hele proces van inchecken en langs de douane gaat dan ook lekker snel. En mijn bagage was voor het eerst niet helemaal mishandeld. Iets meer betalen voor je vlucht loont dus blijkbaar wel.. Hierboven zie je trouwens de Maas en de Noordzee, in de buurt van de Maasvlakte!

Processed with VSCO with a6 preset

Rond 10 uur waren we bij het hotel om in te checken en om het Londen avontuur echt te starten! We sliepen in het Park Grand Paddington Court hotel, wat een heel relaxed en netjes hotel was. Bovendien was het op nog geen 5 minuten van Hyde Park en metrostation Lancaster Gate, ideaal! De wijk er omheen was vrij rustig en dat is toch wel fijn na een drukke dag tussen heel veel mensen.

Processed with VSCO with a6 preset
Processed with VSCO with a6 preset
Processed with VSCO with a6 preset

Ik had mijn Instax camera bij maar had gelezen dat de film die erin moet eigenlijk niet tegen de scanners op het vliegveld kan. Ik had geen zin in gezeur bij de douane en besloot dus maar op zoek te gaan naar een plek in Londen waar ze film verkochten. En die vond ik! Bij The Photographer’s Gallery verkopen ze verschillende (analoge) camera’s en bijbehorend film, fotografieboeken, prints en andere fotografie-gerelateerde items. Ook is er een tentoonstelling die je tot 12:00 gratis kunt bezoeken. Ik vond het niet super interessant, maar wel leuk om te bekijken.

14

We besloten hierna letterlijk en figuurlijk even “te landen” in Londen. We bleven op Oxford Street en gingen wat winkels in. Oxford Street en de kruisende Regent Street zijn echt de beste winkelstraten van Londen als je de commerciële ketens zoekt en we vermaakten ons onder andere in de mega grote speelgoedwinkel Hamleys en in het prachtige warenhuis Liberty. Bij Liberty verkopen ze NARS en ik wilde daar graag wat items van hebben. Ik liet me er dan ook opmaken en kocht er wat dingetjes. Dat zie je in mijn shoplog terug! Ik werd er trouwens super goed geholpen en had een leuk gesprek met de MUA/verkoopster. Een hele fijne ervaring!

Processed with VSCO with a6 preset
15
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset

Hierna was het wel tijd om een typische toeristenattractie te bezoeken. En dan zijn de Big Ben en Londen Eye natuurlijk wel toppertjes! We waren hier aan het eind van de middag en het was er eigenlijk best rustig, wat wel fijn was. We liepen langs de Big Ben en de gebouwen waar het parlement van Londen zit. Hierachter is een klein park en kan je zo langs de Theems naar een brug lopen om vanaf daar weer de Big Ben van de andere kant te bekijken. Wat ik wel mooi vond om te zien is hoe mensen een momentje van rust pakten op een bankje langs het water, zoals de vrouw op de laatste foto deed.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset

Mijn broer wilde graag even kijken op Waterloo Station, waar zowel metro’s als treinen vandaan gaan. En stiekem vond ik het ook wel leuk, want je ziet zoveel drukte en tegelijkertijd zoveel rust op een drukke plek. Ik maakte er dit filmpje!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with a6 preset

Ik wilde eigenlijk graag naar het vegetarische restaurant Mildreds, wat in de buurt van Oxford Street zat, maar onderweg daar naartoe kwamen we een Wagamama tegen. En dat is sinds ik twee weken training had bij Amsterdam Zuid (daar zit ook een vestiging) echt mijn nieuwe liefde geworden qua eten. En dus werd het Wagamama haha! En toen was het tijd om lekker terug te gaan naar het hotel en te gaan slapen. Benieuwd naar dag 2? Je leest het morgen!

16 Reacties

 1. Marjolein, kun je alsjeblieft een artikel maken met tips qua budget voor Londen? Jij bent er al zo vaak geweest! Ik ging laatst kijken, maar schrok zo ontzettend van de prijzen dat me ervan weerhield om een weekendje er naar toe te gaan!

  1. Ik moet toegeven dat deze trip verre van budget was helaas, maar ik kan denk ik wel een poging wagen. Sowieso zijn veel musea gratis, dat scheelt al een hoop! 🙂

 2. Diary’s van Londen zijn altijd leuk om te zien! Ik ben er ook een keer geweest en ik ben altijd benieuwd naar wat anderen mensen doen als ze in de stad zijn, haha. Ben benieuwd naar dag 2!

 3. Ahh, ik hou van Londen! Kan niet wachten op de rest van je fotoverslagjes, echt een leuke voorbereiding voor vand de zomer als ik eindelijk zelf weer ga 🙂

 4. Ah leuke foto’s! Ik had al op Instagram voorbij zien komen dat je Nars goodies had gekocht, ik ben erg benieuwd wat je er van vindt! Ik ben zelf gek op het Rue Bonaparte huidskleurige oogpotlood, die gebruik ik echt elke dag. De highlighters en blushes gebruik ik niet zo vaak, bronzer wel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *