Inspiratie: landschapsfotografie door Bas Meelker

An epic sunset over lake IJsselmeer near Stavoren in the Netherlands.

Een tijdje geleden kwam Bas Meelker voorbij in een televisieprogramma wat mijn vader toevallig op dat moment zat te kijken. Of nou ja toevallig – hij houdt net als ik van fotografie en is vaak een stuk beter op de hoogte als dit soort dingen op tv komen, haha. Bas Meelker is een Nederlandse fotograaf die vooral landschapsfoto’s maakt. Laatst kwam er een tweet voorbij op Twitter van hem en besloot ik toch maar eens zijn site bezoeken.

6
The Watchtower - Windmill The Hope, Dokkum, The Netherlands
2

En ik ben verliefd op zijn werk! Al was het maar omdat hij veel foto’s in Nederland maakt en dat spreekt me enorm aan. Veel fotografen maken namelijk prachtig werk, maar dan vooral in het buitenland. En dan ben ik toch al snel geneigd om te zeggen “ja leuk, maar met zo’n kans en locatie kan iedereen er wel wat van maken”. Bas laat echter zien dat er in Nederland ook genoeg mooie plaatjes te schieten zijn! Hij ziet fotografie in steden trouwens ook als landschapsfotografie, aangezien stedelijke landschappen minstens net zo interessant kunnen zijn.

Bovendien kan je op zijn site meerdere artikelen vinden met tips over landschapsfotografie. Ik vind ze heel behulpzaam en Bas gaat niet alleen in op technieken en inspiratie, maar ook op de spullen die handig zijn bij het maken van dit soort foto’s. Zoals bijvoorbeeld speciale filters voor op je lenzen. Die ik nog niet gekocht heb wegens duur haha, maar die zeker wel op de wishlist staan!

Rotterdam Rising - Rotterdam, The Netherlands
Winter darkness - Netherlands
Full moon over the Hofvijver - The Hague, The Netherlands

Bas geeft trouwens ook cursussen landschapsfotografie en stiekem zou ik dat toch ook weleens willen doen. Al was het maar ter inspiratie. Goedkoop zijn ze niet en vooral heel volgeboekt haha, maar wellicht ooit! Ik ga in ieder geval mezelf aansporen om deze week een keer een moment te pakken om erop uit te gaan en dit soort foto’s te maken. Gewoon om eens te kijken of ik dat kan en of het leuk is. Aangezien ik normaal niet veel verder kom dan beautyproducten en steden ;). Meer werk zien van Bas Meelker? Bezoek vooral eens zijn website!

7 Reacties

  1. Wat een prachtige foto’s. Ik ga eens op zijn site kijken wat hij nog meer heeft gemaakt. Ik hoop dat het je een keer gaat lukken om een cursus te volgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *