Hema Label Maker

1

Van die dingen waarvan je niet wist dat je ze nodig had, maar ze wel je leven verrijken. Ken je die? Ik wel. In de vorm van een label maker van Hema! Ik was op zoek naar eentje en vond vooral hele dure opties. Tot ik erachter kwam dat Hema ook een label maker verkoopt.

3
2
4

De label maker van Hema is eigenlijk een simpel, plastic dingetje. Je krijgt er twee schijfjes bij met verschillende symbooltjes. Het ene schijfje bevat daarnaast hoofdletters, de andere kleine letters en cijfers. De schijfjes kan je gemakkelijk verwisselen door een knopje achterop in te drukken en het pinnetje met Hema erop te verwijderen. Bij de label maker zit een rolletje zwart tape. Oh en er staat geen label maker op het apparaat hoor. Ik heb er zelf een label op geplakt ;).

5
6

Tape is ook nog los te koop. Er is een setje met neonkleuren, en een setje met onder andere zwart en goud. Ik vind het zelf wel jammer dat er geen setje is met alleen zwart aangezien ik dat toch nog het mooist en meest klassiek vind. Maar goed, vooralsnog heb ik gelukkig meer dan genoeg zwart tape! Het tape kan je vast klikken aan de zijkant van de label maker en hierna stop je het tape tussen het schijfje. En dan kan je beginnen met labels maken!

Dit doe je door het schijfje te draaien op het gewenste symbooltje en dan het witte handvat in te drukken. Hierna klikt hij automatisch verder en kan je een nieuw symbool kiezen. Het werkt eigenlijk super simpel! Er zit ook een schaartje op het schijfje waar je het tape mee af kunt knippen, maar bij mij ging dat niet altijd even goed. Ik trek zelf het tape eruit tot het lang genoeg is om gewoon met een schaar af te kunnen knippen.

7
8

De belangrijkste reden dat ik een label maker wilde zie je hierboven: voor op mijn Instax foto’s! Ik was namelijk op zoek naar een handige en nette manier om mijn foto’s van een datum te voorzien, en met mijn eigen handschrift is dat zeker weten niet. Toen ik op Instagram zag dat iemand ’t zo opgelost had, leek me dat ook wel leuk! Het enige stomme is dat bij de nummertjes geen 0 zit. Dat kan je oplossen door de hoofdletter O te gebruiken, maar die zit dus weer op het andere schijfje! Ik heb het opgelost door gewoon de kleine letter o te gebruiken, maar helemaal perfect is het natuurlijk niet. De tape plakt trouwens wel erg goed!

10

Maar natuurlijk kan je er nog veel meer dingen mee beplakken! Al je opbergbakjes bijvoorbeeld, of je notitieboekjes, of je telefoon zoals ik deed. Het is best leuk om er een quote of verhaaltje mee te maken!

9

De Hema Label Maker kost €10 en een setje met 4 rolletjes tape kost €4,50. Je vindt ‘m in de winkel en in de webshop! Daar heet hij trouwens wonderlijk genoeg lettertang, maar toen ik naar een lettertang vroeg in de winkel trok de verkoper ietwat wit weg en had hij geen idee wat het voor moest stellen, haha. Laten we het maar op label maker houden!

17 reacties

 1. Ik vind het zo’n leuk dingetje, al plakte mijn tape echt voor geen meter. Zo jammer!

  • Ik denk dat ze het tape hebben verbeterd na alle negatieve reviews op hun site. Bij mij plakt het namelijk super goed! Die tekst op m’n telefoon zit er nu een week op en het tape zit nog steeds muurvast.

 2. Wat een leuk ding! Het ziet er inderdaad echt heel leuk uit onder die foto’s. Ook op je telefoonhoesje vind ik echt geslaagd 🙂

 3. Aaaah wat een super toffe en handige gadget! Heel leuk idee ook om je telefoon hoesje met een labeltje te customize!

 4. Leuk zeg! Ga ik zeker onthouden!

 5. Dit is leuk zeg! Super handig ook 🙂

 6. Wat een super handig ding! Leuk om alles zo te coderen, ook handig voor in de keuken zoals kruiden potjes labellen.

 7. OH die is leuk! Ik heb hem al eens gezien maar eigenlijk nooit meegenomen. Denk dat ik hem ga halen 🙂

 8. Ik heb er ook één, niet van Hema dus helaas kan ik ook geen hartjes en dergelijke symbolen ‘maken’, maar ik gebruik dat ding veel te weinig eigenlijk. Ik ga hem eens zoeken, hihi.

 9. Tijdje terug kocht ik er één, maar helaas: hij werkte bij mij niet goed. Ik heb het ding geen tweede kans gegeven. Toch blijft een labelmaker wel erg leuk en handig!

 10. Wat een tof ding! Ik wil er ook al een tijdje eentje, maar het is precies zoals je in het intro zegt: je hebt het eigenlijk helemaal niet nodig. Lol.

 11. Ah, zo leuk die data op je polaroidfoto’s! Ik moet eerlijk zeggen dat het me niet was opgevallen dat de 0 en o was hoor, haha. Ziet erg goed uit!

 12. Ooooh, dit is ZO TOF! Ik dacht altijd dat die labelmakers ontzettend duur waren, maar €10 valt echt enorm mee. Leuk idee ook om de datums op je polaroidfoto’s te plakken, ziet er heel erg leuk uit! Liefs, Nicole

 13. Oh echt zo een leuke gadget!

 14. leuk artikel ik wil ‘m ook 🙂

 15. Sylvia Wolters

  24 januari 2018 at 15:23

  Ik heb er net 1 gekocht! Maar ik krijg het niet voor elkaar!
  Jammer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2020 Marjolean

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑