Fujifilm Instax Mini 8

Fujifilm Instax Mini

Toen ik laatst foto’s mocht laten afdrukken bij Polabora ging het toch wel weer een beetje kriebelen. Niet om vaker foto’s af te laten drukken, maar om iets te kopen wat ik stiekem al heel lang op de wishlist had staan. Een Fujifilm Instax Mini 8 camera! En toen ik zag dat hij in de aanbieding was bij Trekpleister ben ik eindelijk overstag gegaan. Hallo super schattige camera!

Fujifilm Instax Mini
Fujifilm Instax Mini
Fujifilm Instax Mini

Deze camera werkt met hetzelfde concept als de oldschool Polaroid camera’s. Je doet er speciale film in, maakt een foto en daarna komt deze foto uit de bovenkant van de camera. De foto gaat zich dan gelijk ontwikkelen en na een minuut of 5 heb je een volledig ontwikkelde en super leuke mini foto in je handen! De camera werkt verder super simpel. Het enige wat je kunt instellen is hoe fel de foto wordt, afhankelijk van of je bijvoorbeeld binnen bent of juist in fel zonlicht staat. De camera geeft middels een lampje bovenop de lens aan welke stand het beste is voor het huidige licht en daar draai je dan de lens op. Zeker hier naar luisteren, want dan krijg je de beste resultaten!

Ik ben zelf voor de blauwe variant gegaan, maar er zijn een heleboel kleurtjes te koop. Al hebben de meeste verkooppunten gewoon de standaard tinten. Ik wilde misschien liever zwart, maar blauw past wel goed bij het toch al erg plastic uiterlijk van de camera. Dat heeft trouwens wel een voordeel – de camera is wat aan de lompe kant qua formaat, maar is wel lekker licht!

Fujifilm Instax Mini
Fujifilm Instax Mini

Het nadeel is wel dat de film die in de camera moet behoorlijk prijzig is, en dat je tussen de €0,75 en €1 per foto betaalt. De film doe je in de achterkant van de camera en daar kan je ook zien hoeveel foto’s je nog kunt maken (in mijn geval nog 1). Omdat het prijzig is maak je wel bewuster foto’s en schiet je niet zo maar wat, en dat vind ik dan wel weer leuk!

Fujifilm Instax Mini
Fujifilm Instax Mini
Fujifilm Instax Mini

En dan natuurlijk het belangrijkste: het resultaat wat je met deze camera bereikt! Zoals ik al zei kan je niet zo heel veel instellen op de camera en foto’s maken is dus eigenlijk super simpel. Wel is de zoeker die in de camera zit (het vakje waar je doorheen kijkt om de foto te maken) wat vertekenend en is het steeds maar gokken wat je uiteindelijk op de foto krijgt. Voor selfies en saampies is dat natuurlijk nog veel erger, al zijn die van mij gelukkig altijd wel prima gelukt.

En precies voor dat soort foto’s is deze camera het leukst en meest geschikt! De camera flitst standaard en dat werkt het beste voor items die niet al te ver van de camera vandaan zijn, ongeveer een meter. Ook zijn dat natuurlijk de foto’s die je waarschijnlijk het meest dierbaar zullen zijn en het leukst zijn om echt als foto te hebben. Ik vind het formaat van de foto’s ook echt heel schattig! Ik heb trouwens ook wel mooie foto’s gezien van steden, maar daar heb ik zelf nog niet de kans voor gehad. Het lijkt me wel een leuke camera voor stedentripjes.

Fujifilm Instax Mini

Ik ben echt heel blij met deze camera en vind ‘m super leuk! Het is een andere manier van fotograferen dan met een digitale camera, veel bewuster en tegelijkertijd veel meer voor de fun. Zeker voor feestjes, reisjes en andere bijzondere momenten is het een leuke camera. De camera zelf koop je op dit moment het goedkoopst bij Hema, daar is hij €65. Film is daar ook het goedkoopst, €15 voor een pakje met 20 foto’s. Op eBay kan je ook film vinden met leuke printjes erop, maar dat is wel wat duurder. Wat vind jij van deze camera?

11 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *